Iti place?

Nou: am deschis Forum Movie Club Anime

Salutare, prieteni. Am deschis "Forum Movie Club Anime". Proiectele în desfășurare (ongoing) vor fi postate doar acolo, urmand ca dupa terminarea lor sa le postez si aici. In ceea ce ma priveste, Forum Movie Club Anime este de baza. De aici voi sterge toate postarile si voi rearanja toate animeurile in format "Lista episoadelor online". Aici nu se vor mai putea face comentarii, iar chat-ul va fi scos in curand.

joi, 13 iunie 2013

Naruto Uzumaki – Povestea si Peronajele


Dragi prieteni, idiferent unde veti mai vedea acest articol, sa stiti ca este facut de mine si postat pentru prima data pe http://onimushacs.wordpress.com in 2011 (site inchis definitiv), dar copiat cu nerusinare (iar aici, de exemplu, ma refer la Anime-4-Fun. - nici nu vreau sa ma gandesc ca are legatura cu Anime4Fun pe care il stiu eu.) "Multa rusine" ii doresc celui care a copiat cu nesimtire si nu a spus doua cuvinte despre autor.

Pentru a beneficia de calitate ridicata cand vizitati site-ul, va recomand sa folositi browserul Firefox.

Astept comentariile voastre.





Naruto este o serie manga (revista de benzi desenate) japoneză scrisă şi ilustrată de Masashi Kishimoto, având şi o adaptare anime.
Personajul principal, Naruto Uzumaki, este un ninja adolescent, imprevizibil şi hiperactiv, care este într-o constantă căutare de cunoaştere, visând să devină Hokage, un ninja recunoscut ca cel mai puternic dintre toţi şi liderul satului.
Prima serie animată din cele două serii anunţate, produs de Studio Pierrot şi Aniplex, a avut premiera în Japonia pe TV Tokyo Network şi pe postul satelit Animax pe data de 3 octombrie 2002, şi se află şi la această oră în cadrul programului TV. Naruto a debutat în Statele Unite în cadrul programului Toonami al Cartoon Network, la data de 10 septembrie 2005, iar în Canada pe YTV’s Bionix pe data de 16 septembrie 2005. Naruto a început să fie vizionat în Regatul Unit pe programul Jetix pe data de 22 iulie 2006. A început deasemenea să fie difuzat pe Toasted TV pe data de 12 ianuarie 2007, în Australia, deşi putea fi vizionat pe Cartoon Network în 2006. Prima serie a durat 9 sezoane, pe când Naruto: Shippūden şi-a început primul sezon pe data de 15 februarie 2007.

Atenţie: urmează detalii despre naraţiune şi/sau deznodământ.

Cu doisprezece ani în urmă, Demonul Vulpe Cu Nouă Cozi atacă satul ninja Konohagakure (cunoscut drept Konoha sau Satul Ascuns între Frunze). Destul de puternic pentru a provoca tsunami şi să nivela munţii cu o rotire a cozii sale, instaurează haosul şi măcelăreşte mulţi oameni, până când liderul satului Konoha – al Patrulea Hokage – îşi sacrifică propria viaţă pentru a sigila vulpea în corpul nou-născutului Naruto. Al Patrulea Hokage, care a fost sărbătorit ca erou pentru sigilarea demonului, dorea ca Naruto să aibă parte de acelaşi respect din partea lor fiind “recipientul” în care demonului Vulpe este sigilat.
Cu toate acestea, satul Konoha îl evită, privindu-l pe Naruto ca pe însuşi demonul şi tratându-l necorespunzător de-a lungul copilăriei sale. Al Treilea Hokage decretează ca nimeni să nu dezvăluie nimănui despre atacul Vulpii, nici măcar propriilor copii. Totuşi, acest lucru nu i-a oprit să îl trateze ca pe un proscris, Naruto crescând orfan, fără prieteni şi fără a fi recunoscut. Nu putea forţa oamenii să se împrietenească cu el, atrăgând atenţia asupra sa în modul lui propriu: farse şi pozne.
Acest lucru se schimba după ce Naruto devine absolvent al Academiei Ninja, folosind Tehnica Umbrei, o tehnică dintr-un pergament interzis, pe care a fost pacalit sa-l fure pentru a îşi salva profesorul, Iruka Umino, de renegatul Mizuki. Acea întâlnire îi dezvăluie lui Naruto că este purtătorul demonului Vulpe şi că, pe lângă Al Treilea Hokage, mai există cineva căruia îi păsa de el şi îi accepta prezenţa. Absolvirea de la academie îi deschide calea spre evenimentele
şi oamenii care îi vor schimba şi defini lumea, inclusiv calea de a fi un ninja, pentru restul vieţii sale.
Acţiunea urmăreşte dezvoltarea lui Naruto şi a prietenilor săi ca luptători ninja, accentuând interacţiunile dintre ei şi influenţa evenimentelor asupra personalităţii lor. Naruto găseşte doi prieteni si camarazi în Sasuke Uchiha şi Sakura Haruno, doi tineri ninja care au fost grupaţi cu el pentru a forma o echipă condusă de experimentatul profesor Kakashi Hatake. De asemenea Naruto câştigă încrederea tuturor personajelor întâlnite de-a lungul seriilor. Aceştia învaţă noi abilităţi, ajung să se cunoască reciproc şi sa cunoasca alte sate, pornind într-o călătorie ce are ca scop visul lui Naruto de a deveni Hokage al satului Konoha.
De-a lungul seriei, se pune accent pe dezvoltarea personajelor, cu puţine lucruri întâmplătoare. Mai întâi, accentul se pune pe Naruto, Sasuke şi Sakurei, membrii Echipei 7. Totuşi, şi alte personaje sunt prezentate în aceeaşi ipostază, cum ar fi Kakashi, Tsunade, Jiraiya, la fel şi membrii celorlalte echipe şi sate. Câteva personaje negative sunt prezentate de asemenea, primul fiind Zabuza Momochi, din satul Kiri şi partenerul său, Haku. Mai târziu, în timpul Examenelor Chunin, Orochimaru şi Kabuto Yakushi, mâna sa dreapta, sunt prezentaţi. In timpul aceleiaşi perioade sunt prezentaţi şi trei ninja cunoscuţi ca “Sand Siblings” (Fraţi Nisipului). Aceşti fraţi sunt din Sunagakure şi îi includ pe Temari, Kankuro, şi Gaara. Mai târziu, o organizaţie misterioasă numită Akatsuki începe să îl urmărească pe Naruto pentru Vulpea cu Nouă Cozi sigilată în interiorul lui.
Lumea din Naruto

Grade Ninja
Student Academie – Studenţii învaţă la academie cum să devină ninja.
Genin – Cel mai inferior grad ninja. Misiunile genin se desfăşoară în echipe de 3, acestea fiind conduse de un Jounin (un ninja de elită). Geninii fac misiuni de gradul C şi D.
Chunin – este gradul ninja mediu. Chuninii sunt aleşi lideri de echipă şi fac misiuni de gradul B şi C.
Jounin Special – este un grad de pregatire pentru a deveni Jounin.Ei nu antreneaza pe nimeni spre deosebire de Jounini.Ei fac missiuni de gradul B si A si foarte rar de grad S.
Jounin – este un ninja de elită. Jouninii sunt aleşi antrenori pentru echipele de genini şi fac misiuni de gradul A şi S.
Sannin – Înseamnă “Cei Trei Ninja”. Este denumirea dată de Hanzo echipei formate din Orochimaru, Jiraiya, Tsunade care l-au impresionat cu aptitudinile lor.


Kage – sunt conducătorii satelor shinobi. Kage, înseamnă lit. ‘Umbră’. Fiecare dintre satele acunse ale celor Cinci Mari Naţiuni Shinobi au câte un astfel de Ninja. Ei se numesc: Hokage (Umbra Focului; se află în Satul Ascuns între Frunze), Kazekage (Umbra Vantului; se află în Satul Ascuns în Nisip), Mizukage (Umbra Apei; se află în Satul Ascuns în Ceaţă), Raikage (Umbra Fulgerului; se află în Satul Ascuns în Nori), Tsuchikage (Umbra Pământului; se află în Satul Ascuns între Stânci). De asemenea, există şi Hoshikage (Umbra Urşilor; se află în Satul Ascuns sub Stele), şi Otokage (Umbra Sunetului; se află în Satul Ascuns în Sunet) însă nu sunt recunoscuţi oficial de conducătorii celor Cinci Mari Naţiuni Shinobi.

Alte titluri ninja

ANBU - – înseamnă “Secţia Ascunsă”, iniţialele venind de la “Escadroanele de Asasinate şi Tactici Speciale” în japoneza: Forţele Speciale Ninja – ei primesc misiuni care privesc direct securitatea satului din care provin, misiunile lor sunt de cele mai multe ori misiuni de rang S şi identităţile membrilor acestor escadroane sunt secrete. Tehnic ANBU este o funcţie mai mult decât un rang sau grad ninja. (ex: Yamato)

Anbu Ne -  – este o diviziune a ANBU, condusă de un ninja bătrân pe nume Danzou. Această secţie este cunoscută deoarece Danzou lucra împotriva celui de-al treilea Hokage. (ex: Sai)

Ninja-medic - 

- sunt ninja cu abilităţi medicale. Îşi folosesc tehnicile pentru a trata alţi shinobi. (ex: Tsunade, Sakura, Ino, Shizune, Kabuto)

Ninja-urmăritor -  – shinobi abili, antrenaţi pentru căutarea şi omorârea acelor ninja care au trădat satul în care se aflau. (ex: Haku)

Nukenin – Shinobi care a trădat şi părăsit satul în care se afla. (ex: Zabuza, Itachi, Kisame[restul Akatsuki])


Bijuu
1.Shukaku/Ichibi
- Acest bijuu (demon) este specific Satului Ascuns în Nisip şi are o coadă. El a fost închis în fiul celui de-al patrulea Kazekage, Gaara. Demonul iese la iveală când Gaara adoarme iar când acesta se trezeşte demonul dispare.A fost capturat de Akatsuki.

2.Nibi 
- Acest bijuu este specific Satului Ascuns în Nori. Demonul este o pisică cu 2 cozi ce are puteri bazate pe foc. Nibi este închisă într-o fată pe nume Nii Yugito, din Satul Ascuns în Nori. Ea se află pe locul doi în sat ca ninja şi are puterea de a se transforma complet în pisică de câte ori doreşte. Ea este urmărită de Akatsuki pentru a extrage demonul din ea la fel ca în cazul lui Gaara. Yugito va muri ca rezultat al extragerii demonului pisică.

3.Sanbi 
- Acest bijuu este asemănător din unele puncte de vedere cu o broască ţestoasă şi are 3 cozi. Faptul că nu are o gazdă îl face mai slab, mai vulnerabil pentru că nu este destul de inteligent pentru a îşi controla singur puterea. Are mărimi impresionante şi o viteză uimitoare.

4.Yonbi 
- Acest bijuu este specific Satului Ascuns în Stânci.Demonul este o maimuţă cu patru cozi ce are puteri bayate pe lavă.Yonbi estet închis într-un bătrân numit Roshi.A fost capturat de Akatsuki.

5.Gobi 
- Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al cincelea bijuu deoarece Gobi ar însemna 5 cozi. A fost capturat de Akatsuki.

6.Rokubi 
- Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al şaselea bijuu deoarece Rokubi ar însemna 6 cozi. A fost capturat de Akatsuki.

7.Nanabi 
- Nu sunt date despre acest bijuu. Numele lui nu a fost menţionat, dar se presupune a fi al şaptelea bijuu deoarece Nanabi ar insemna 7 cozi.A fost capturat de Akatsuki.

8.Hachibi 
- Gazda acestui bijuu este un bǎrbat din Satul Ascuns în Nori, pe nume Kirābī care are tatuaje pe faţǎ. El poartǎ în spate 8 katane. De asemenea, este foarte arogant şi încrezǎtor. Hachibi este un taur, iar cele 8 cozi ale lui iau forma unor tentacule de caracatiţǎ.

9.Kyuubi
- Acest bijuu este vulpea cu 9 cozi, specific Satului Ascuns între Frunze, care a fost închis de al patrulea Hokage în Naruto pentru a proteja Satul Ascuns între Frunze de furia sa. Naruto capătă puterile şi chakra demonului de fiecare dată când nu îşi mai poate controla ura. Se crede că vulpea a fost adusă de Madara Uchiha, pentru a distruge satul în urmă cu câţiva ani, dar Tobi (membru al akatsuki, care i se dezvăluie lui Sasuke ca fiind Madara Uchiha, iar lui Kisame Hoshigaki ca Mizukage-le) susţine că apariţia vulpii a fost întâmplǎtoare, fiind un dezastru natural.

10.Jubi 
- Acest bijuu este cel mai puternic dintre demoni, care este o fuziune a tuturor celorlalte nouă bestii cu coadă. Jubi a fost divizat în cei nouă bijuu de către gazda sa, înţeleptul Rikudo.

Tehnici jutsu


Categorii:
1.Genjutsu – O formă specială de ninjutsu. Genjutsu sunt de obicei forme de control al minţii. Aceste tehnici cauzează adversarilor halucinaţii, băgându-i într-o stare asemănătoare cu hipnoza, iluzia afectând toate cele 5 simţuri. Tehnicile de tip Genjutsu sunt folosite pentru a imobiliza sau induce adversarii în eroare.
2.Ninjutsu – Ninjutsu este arta de a face semne cu mâna şi a modela chakra pentru a executa un jutsu. Executarea tehnicilor ninjutsu se face folosind mişcări distinctive ale mâinilor şi eliberând chakra. Ninjutsu este cel mai folosit tip de atac din cele trei categorii.
3.Taijutsu – În traducere Tehnici Corporale. Taijutsu este lupta corp la corp, care face parte din antrenamentul ninja. Taijitsu are de-a face cu o varietate de mişcări, mai lente sau mai rapide. Variaţia lor depinde de cantitatea de chakra folosită. Sunt cunoscuţi doar doi specialişti în lupta corp la corp în serie (Gai şi Rock Lee).

Subcategorii:
1.Doujutsu – Doujutsu sunt executate cu ochiul. De obicei aceste tehnici sunt tehnici ereditare (kekkei genkai). Byakuganul şi Sharinganul sunt forme de doujutsu.
2.Hijutsu – Hijutsu sunt în special tehnici care pot fi executate doar de un anumit ninja, clan sau sat. Acestea sunt tehnicile dezvoltate de un anumit clan. De foarte multe ori, aceste tehnici sunt cel mai puternic atac pe care îl execută un ninja. Sunt foarte multe Hijutsu diferite în serie. Tehnicile ereditare (kekkei genkai/bloodline limit) sunt considerate tehnici Hijutsu.
3.Kinjutsu – Kinjutsu sunt considerate ilegale şi proscrise de către conducătorii satelor. Tehnicile Kinjutsu sunt extrem de puternice şi pot cauza pagube enorme când sunt folosite. De asemenea pot avea efecte secundare foarte neplăcute asupra utilizatorului sau pentru a fi făcute ar putea fi necesar un sacrificiu.
4.Kuchiyose no Jutsu – În traducere Tehnici de convocare. Kuchiyose no Jutsu se folosesc de sângele persoanei care utilizează tehnica pentru a convoca
şi controla un anumit animal. Unele din animalele convocate pot vorbi în timp ce altele nu pot.
5.Fuuinjutsu – În traducere Tehinici de sigilat. Fuuinjutsu necesită cunoaştere de sigilii şi fundamentul lor. Doar gradele ninja înalte (Jounini de elită, Sannini, Kage şi chiar uni ninja dispăruţi) pot executa aceste tehnici.
6.Kekkei genkai – Acestea sunt tehnici ereditare care pot fi folosite doar de un clan de ninja.

NARUTO
Naruto Uzumaki este un personaj fictiv din seriile manga si anime Naruto, creat de Masashi Kishimoto ca personaj principal al seriei. In timpul conceptiei lui Naruto, Kishimoto a vrut ca personajul sa fie unul “simplu si prost” dându-i multe dintre caracteristicile lui Son Goku, personajul principal din Dragon Ball.
În serie, Naruto este un ninja din satul fictiv Konoha iar visul lui este sa devina un Hokage, liderul satului. Din cauza faptului ca este gazda vulpii cu noua cozi, o creatura malefica ce a atacat Konoha, el este ostracizat de catre ceilalti sateni. Pentru aceasta el compenseaza cu personalitatea lui vesela si zgomotoasa, iar pe parcursul seriei, el reuseste sa se împrieteneasca cu alti ninja din Konoha si din alte sate. El are o relatie mai apropiata cu Sasuke Uchiha, unul din colegii lui din Echipa 7, si-l trateaza ca pe fratele sau. Naruto apare în toate filmele seriei, si de asemenea, în alte animatii si jocuri video.
Multe publicatii anime si manga si-au exprimat nemultumirea si l-au criticat pe Naruto. El a fost vazut ca un stereotip comparabil cu multe alte reviste shonen. Cu toate acestea, Naruto a ramas foarte popular printre cititorii revistei, obtinând locuri fruntase în concursurile de popularitate. Numeroase produse bazate pe povestea Naruto au fost facute, incluzând figurine de actiune si papusi de plus.



Creatie si conceptie
Când l-a creat pe Naruto, Kishimoto a incorporat în personaj numeroase aptitudini pe care le-a crezut ideale pentru un erou: o gândire simpla, o parte rautacioasa, si multe dintre caracteristicile personajului Goku din Dragon Ball. El s-a asigurat ca Naruto sa fie “simplu si prost”, pentru ca nu-i plac personajele inteligente. Naruto nu este creat dupa nimeni in particular, fiind conceput ca un copil cu o parte mai întunecata datorita trecutului lui întunecat. Cu toate acestea, el este întotdeauna pozitiv, facându-l unic in ochii lui Kishimoto.
Garderoba lui Naruto este formata din hainele pe care le purta Kishimoto când era mai tânar; dupa Kishimoto, folosind un design original nu l-ar fi facut pe Naruto unic, deoarece ceva original ar fi iesit prea mult in evidenta. Culoarea portocalie a costumului sau este folosita pentru a-i da lui Naruto un stil “pop”, cu albastrul folosit deseori pentru a complementa portocaliul. Deoarece Naruto este asociat cu spiralele, modele în forma de spirala sunt puse pe costumul lui. Initial, Kishimoto l-a desenat pe Naruto purtând ghete, dar apoi el le-a schimbat cu sandalele pentru ca îi place sa le deseneze. Ochelarii pe care Naruto îi purta au fost si ei înlocuiti cu protectoare pentru frunte, deoarece ochelarii durau prea mult sa fie desenati. Kishimoto a spus ca ii place ca personajul lui are par blond si ochi albastrii. Editorul revistei Shonen Jump din Statele Unite, a adaugat ca aceste caracteristici l-au facut pe Naruto sa placa mai mult audientei occidentale. Kishimoto a spus ca dintre toate personajele din serie, Naruto este cel în care se regaseste cel mai mult. Când a fost întrebat de ce mâncarea favorita a lui Naruto este ramen in locul lui kitsune udon, Kishimoto a spus ca lui, personal îi place ramen-ul. În jocurile video Naruto: Clash of Ninja, Naruto este jucabil în diferite stadii ale manifestarii demonului Vulpea cu noua cozi, caracterizata de o chakra de culoare rosie. Lui Kishimoto i-a placut atât de mult prezentarea uneia din aceste forme încât a imitat-o pe coperta volumului 26 al revistei. L-a crearea designului lui Naruto in partea a 2-a, Kishimoto i-a facut protectoarea fruntii mai lata pentru a-i putea desena mai usor sprâncenele. El a observat ca pantalonii îl faceau sa arate copilaresc asa ca a suflecat o parte a lor pentru a-si corecta greseala
În versiunea japoneza a lui Naruto, el îsi termina de obicei propozitiile cu sufixul “-ttebayo” (care da acelasi efect ca terminarea propozitiilor cu “stii tu?”). Kishimoto vroia sa-i dea lui Naruto o vorbire copilareasca, iar “dattebayo” i-a venit in minte. Acest lucru îl completeaza pe Naruto si foloseste ca un tic verbal pentru a-l arata ca un fel de “pici”.La începutul anime-ului în engleza, echipa de dublaj a înlocuit “dattebayo” si “-ttebayo” cu fraza “Credeti-ma!” pentru a copia efectul si, de asemenea, sa mascheze miscarea buzelor.
Producatorii anime-ului din limba engleza au precizat ca personajul Naruto a fost cel mai greu de dublat; ei au adaugat ca Maile Flanagan “l-a copiat perfect, de la partea intunecata, la cea de copilas de 12 ani pe care toti il iubim.”

Descrierea personajului

Personalitate
Tatal lui Naruto, Al patrulea Hokage , a sigilat periculoasa Vulpe cu Noua cozi in corpul lui Naruto cu costul propriei vieti, lasându-l orfan. Naruto nu a fost iubit si nu i-a fost acordata atentie în timpul copilariei, deoarece satenii din Konoha s-au purtat urât cu el pentru ca este containerul Vulpii cu noua cozi. Dorind ceea ce i-a lipsit toata viata, visul lui Naruto este sa devina Hokage, protectorul satului, sperând ca îi va aduce recunoasterea si respectul satenilor. Pentru a obtine acest titlu, Naruto are o determinare puternica, fiind întotdeauna încrezator ca poate îndeplini orice sarcina cu usurinta. Eforturile lui Naruto au dat roade, pe parcursul seriei el fiind recunoscut de multe personaje ca într-o zi va fi un excelent Hokage.
De la introducerea lui, determinarea lui Naruto a avut ca rezultat ca unele din trasaturile lui îi mângâie pe cei din jur, astfel încat în Partea a 2-a, profesorul lui, Kakashi Hatake, spune ca aceasta este puterea speciala a lui Naruto. Dupa ce Gaara a fost învins de Naruto în lupta, el îsi da seama ca puterea adevarata este aratata atunci cand lupti pentru cei dragi si nu pentru sine. Aceste schimbari, pe care celelalte personaje le întampina, servesc ca morala pentru secventa din care fac parte si treptat devin caracteristica principala a acestor caractere.
Prin abilitatea sa de a-i schimba pe ceilalti, Naruto a dobândit prietenii care i-au lipsit în copilarie. Printre multele prietenii pe care le-a format, niciuna nu este mai puternica decât acea pe care o are cu cei doi coechipieri: Sasuke Uchiha si Sakura Haruno. Cu Sasuke, Naruto împarte o relatie competitiva pe care o considera ca o fratie. Chiar daca Sasuke îl tradeza pe Naruto si restul Konohai la sfârsitul Partii 1, Naruto îsi pastreaza atasamentul fata de Sasuke, fiind gata sa se ia de oricine vorbeste urât de el. Fata de Sakura, Naruto are o adânca dedicatie pentru ea, înradacinata în iubirea ce o are fata de ea de ani. Atasamentul lui Naruto fata de Sakura este atât de puternic încât ar face orice ca ea sa fie fericita, jurând chiar sa-l aduca înapoi pe Sasuke.

Abilitati




Din cauza demonului vulpe din el, Naruto are acces la uriasele rezerve de chakra ale acesteia, permitându-i sa faca tehnici pe care cineva de vârsta lui nu ar putea niciodata sa le faca. Desi mici portiuni ale chakrei Vulpii cu Noua Cozi se amesteca constant cu chakra lui Naruto, el poate accesa rezervele de chakra fie lasându-se prada furiei, fie cerându-i direct vulpii sa-i împrumute o parte din puterea ei. Când Naruto are acces la rezervele de chakra, o mantie în forma de vulpe apare în jurul sau cu un anumit numar de cozi, indicând nivelul curent de putere. Cu toate ca fiecare coada mareste dramatic puterea lui de lupta, Naruto începe sa-si piarda constiinta cu numarul lor, pierzând complet controlul odata cu aparitia celei de-a patra coada. Deoarece îsi poate rani prietenii în timpul transformarii, Naruto încearca sa foloseasca chakra vulpii cât mai rar.
Pe parcursul seriei, Naruto profita de rezervele sale uriase de chakra. Primul exemplu de acest fel este folosirea Tehnicii Umbrelor Clonate, care creeaza orice numar de copii fizice ale corpului celui ce le foloseste, desi tehnica cere o cantitate foarte mare de chakra. Naruto poate creea sute de clone în acelasi timp, fara sa se extenueze. El a gasit multe moduri de a folosi aceste clone, cum ar fi sperierea unui oponent si cercetarea unei mari zone într-un timp foarte scurt. Abilitatea lui de a invoca broaste pentru a-l ajuta în lupte depinde tot de chakra vulpii, putând invoca broaste mari doar cu ajutorul ei. Cu toate acestea, el învata, de asemenea, sa foloseasca senjutsu – o abilitate care îi mareste incredibil puterea.
Rasenganul, o bila concentrata de chakra care se învârteste, prima oara creata de tatal sau, este metoda favorita de atac a lui Naruto. Pentru a crea rasenganul, Naruto se foloseste de clonele din umbre pentru a manipula chakra împreuna. Desi este capabil sa patrunda în orice atinge, Minato a creat Rasenganul pentru a-l combina cu chakra lui de vânt. Prin antrenamente intense, Naruto a reusit sa-si combine chakra de vânt cu rasenganul, simtindu-se mândru ca a putut sa-l depaseasca pe Al Patrulea Hokage. Acest lucru a dus la crearea tehnicii Stilul Vânt: Rasenshuriken care distruge ceea ce loveste la nivel celular, dar mâna lui Naruto este si ea afectata..

Jutsu-uri folosite



·    Tehnica Umbrelor Clonate (Kage Bunshin no Jutsu)
·    Tehnica Multi-Umbrelor Clonate (Tajuu Kage Bunshin no Jutsu)
·    Formatia de jaz Naruto Uzumaki (Uzumaki Naruto Rendan)
·    Formatia de jaz 2000 Naruto Uzumaki
·    Ghidul Ninja a lui Naruto
·    Tehnica Sexy (Sexy no Jutsu)
·    Tehnica Harem (Harem no Jutsu)
·    Rasengan
·    Kiuuby Rasengan
·    Rasengan gigant (Oodama Rasengan)
·    Stilul Vânt: Rasengan (Fuuton: Rasengan)
·    Stilul Vânt: Rasenshuriken (Fuuton: Rasenshuriken)
·    Jutsu Invocare (Kuchiyose no Jutsu)
·    Transformare în demonul vulpe
·    Sfera amenintatoare a vulpii cu 4 cozi (Post transformation)
·    Peste tot shuriken
·    Senjutsu
·    Stilul eremit
·    Unealta zburatoare
·    Rasengan dublu
·    Rasenrengan
·    Arta eremita: Rasenrengan
·    Arta eremita: Rasengan gigant
·    Sfera amenintatoare a vulpii cu 6 cozi
·    Broasca Fu

Privire de ansamblu
Fiind personajul principal al seriei, Naruto este prezent în toate partile acesteia, jucând un rol important în ele. În Partea 1, implicarea lui Naruto în intriga este indirecta, deoarece isi petrece majoritatea timpului îmbunatatindu-si abilitatile ninja si urmându-si visele, evenimentele importante având loc în alte parti. Dupa invazia Konohai, Naruto îi întâlneste pe Akatsuki, o organizatie criminala fictionala care urmareste sa extraga Vulpea cu Noua Cozi din corpul sau. Desi la prima întâlnire, Jiraiya îi îndeparteaza, în Partea a 2-a, actiunile lui Akatsuki devin conflictul central. Doar dupa ce Sasuke încearca sa paraseasca Konoha, Naruto ia un rol principal în intriga, alaturându-se unei echipe de ninja cu scopul de a-l opri pe Sasuke sa-si uneasca fortele cu Orochimaru. Naruto si Sasuke au în cele din urma o confruntare unu la unu, desi niciunul nu reuseste sa-l omoare pe celalalt. Cei doi se duc în doua directii diferite, dar Naruto nu renunta la Sasuke, parasind Konoha pentru 2 ani si jumatate pentru a se antrena cu Jiraiya si sa se pregateasca pentru confruntarea cu Sasuke.
În Partea a 2-a, Naruto primeste mai putina atentie decât în Partea 1. Cum celelalte personaje încep sa primeasca mai multa atentie si actiunea începe sa acopere mai multe întâmplari la distante mai mari, rolul lui Naruto este micsorat considerabil. Dupa întoarcerea în Konoha, Naruto este preocupat mai mult de amenintarea lui Akatsuki. Mai întâi, el îl salveaza pe Gaara din mâinile lui Akatsuki, apoi are un rol important în decaderea lui Kakuzu. Dupa ce afla ca Jiraya a fost omorât de liderul lui Akatsuki, Pain, Naruto începe sa se pregateasca mai bine pentru viitoarele întâlniri cu Akatsuki. Cu toate acestea, multe din actiunile lui Naruto au ca scop gasirea lui Sasuke. El, împreuna cu echipa lui, reusesc sa-l localizeze, dar abilitatile lui Sasuke sunt mult superioare echipei lui Naruto. Dupa crearea noii tehnici, Naruto si compania încearca din nou sa-l gaseasca pe Sasuke. Desi aproape reusesc sa-l localizeze, chiar dând de fratele lui Sasuke, Itachi, în cele din urma ei îi pierd urma, fiind nevoiti sa se întoarca acasa.

Aparitii în alte medii



Fiind personajul principal, Naruto a aparut în toate filmele seriei de pâna acum, de obicei fiind caracterul principal si facând o misiune cu Echipa 7. Al patrulea film marcheaza prima aparitie a lui Naruto în filme cu înfatisarea din Shippuuden. De asemenea, el apare în toate cele trei animatii scurte produse pentru serie, în prima ajutându-l pe Konohamaru sa gaseasca un trifoi cu patru frunze, în al doilea, echipa lui escorteaza un nija pe nume Shibuki spre satul sau si îl ajuta sa se lupte cu missing-ninul care a furat “Apa eroului” din sat, iar în al treilea participa la un turneu. Naruto este un personaj controlabil în toate jocurile video “Naruto”. În câteva din aceste jocuri, este posibil sa deblochezi si sa-l joci într-o versiune speciala cu puterile lui Rock Lee si Might Guy. În Naruto Shippuden: Gekitou Ninja Taisen EX este prezentat pentru prima oara într-un joc video cu înfatisarea din Shippuuden.


Popularitate
În fiecare concurs de popularitate Shonen Jump al seriei, Naruto s-a clasat în primele 5 locuri, fiind pe locul întâi de doua ori. Totusi, în cel de-al saselea concurs, în 2006, Naruto si-a pierdut din popularitate, fiind întrecut de Deidara, Kakashi si Sasuke. Nu a mai fost organizat nici-un concurs oficial din 2006. Multe jucarii au fost creeate dupa el, incluzând papusi de plus, breloguri, si numeroase figurine de actiune, în ambele înfatisari din partile 1 si 2. Dublura lui Naruto, Junko Takeuchi, povesteste ca oamenii sunt fascinati de Naruto pentru ca ei cred ca el este mereu amuzant si binedispus, dar în realitate lui îi este foarte dificil, acceptându-si trecutul aspru si privind înainte. De asemenea, ea vrea sa creeze un cântec despre trecutul lui singuratic, cum a facut în prima animatie din-naintea primului film.
Mai multe publicatii de manga, anime si jocuri video si alte medii au laudat, dar si criticizat. IGN a comentat la faptul ca Naruto era foarte singur la începutul seriei.



GameSpot a sustinut ca Naruto traieste o viata ideala de adolescent, deoarece este ninja si manânca ce vrea, dar, pe de alta parte el este orfan si nerespectat de ceilalti sateni. Anime News Network a comentat ca bataliile lui Naruto nu sunt la fel de bune ca a celorlalti parteneri, dar a remarcat ca lupta lui cu Gaara este una dintre cele mai bune din serie, surclasând multe stereotipuri shonen. T.H.E.M. Anime Reviews nu au fost de acord cu faptul ca Naruto este un “om de nimic”, tipul personajului prezent în multe ale serii manga si anime.

SASUKE
Sasuke Uchiha este un personaj fictional din universul Naruto, creat de Masashi Kishimoto. A fost conceput drept rival al protagonistului show-ului, Naruto Uzumaki, cu un design ce i-a provocat dificultati în desenarea diferitelor scene manga, dar în cele din urma Kishimoto ajungând sa schiteze cu placere personajul lui Sasuke.
În anime si manga Sasuke este un membru al clanului Uchiha, un clan ninja extrem de talentat aliat cu satul Konohagure. Motivatia sa principala de-a lungul seriei este sa razbune anihilarea întregului clan prin uciderea fratelui sau, Itachi Uchiha, un tel pe care îl urmareste prin orice mijloc. Desi intial rece si distant condus de dorinta de razbunare.



Istoria personajului
În copilarie el traia împreuna cu parintii sai si fratele sau, Itachi. Pentru ca Itachi era mai mare si mai talentat decât el, Sasuke era ignorat de toata lumea. În momentul în care clanul sau a fost omorât, Sasuke nu era acasa si când a venit i-a gasit pe toti morti, cu exceptia lui Itachi, care i-a povestit de ce a facut aceste lucruri si ca pentru a putea ajunge la acelasi nivel el trebuie sa îsi omoare cel mai bun prieten si sa devina un razbunator. De aceea Sasuke este atât de distant fata de cei din jurul sau. La început el îl considera pe Naruto doar un bufon, însa cu trecerea timpului începe sa îl vada pe acesta ca pe un rival. În timpul Examenelor Chunin el se întâlneste cu Orochimaru care îi pune acestuia un semn blestemat pe piele, spunându-i lui Sasuke, ca va veni dupa el în cautarea puterii, ceea ce se va si întâmpla. Între timp el învata sa îsi folosesca Sharinganul mai bine si învata si Chidori-ul, dar totusi în lupta împotriva lui Gaara este depasit. Însa vazându-l pe Naruto cât de puternic a devenit începe sa devina frustrat si îl provoaca pe acesta la un duel, dar Kakashi ajunge la timp pentru a-i opri. Dupa ce Sasuke vede ca noua tehnica al lui Naruto, Rasengan-ul, este mai puternic decât Chidori, Sasuke se decide sa plece la Orochimaru, în cautarea puterii necesare sa îl înfrânga pe fratele sau Itachi. În drumul sau catre Orochimaru el este oprit de Naruto si provocat la un nou duel în Valea Sfârsitului din care rezulta ca Sasuke este mai puternic, batându-l pe Naruto si acceptându-l drept egalul sau, dar refuzând sa îl omoare. El se va antrena cu Orochimaru dorind sa se razbune pe fratele sau, chiar daca asta ar fi însemnat propriul sau sfârsit. Însa dupa ce Sasuke devine destul de puternic îl omoara pe Orochimaru, dupa care îsi strânge câtiva shinobi foarte puternici formând Echipa Sarpe, dupa care pleaca sa vâneze membrii din Akatsuki pâna va da de fratele sau. Înainte de a ajunge la Itachi el constata ca este urmarit de Naruto si alti ninja din Konoha si cu ajutorul lui Karin reuseste sa îi evite.
Primul Akatuski pe care îl întâlneste este Deidara pe care reuseste sa îl înfrânga, dar datorita faptului ca Deidara s-a auto-aruncat în aer, Sasuke a scapat doar cu ajutorul lui Manda. El se întâlneste cu Itachi care îi spune sa se întalneasca cu acesta în Konoha, la locasul secret al familiei Uchiha, dupa care Itachi dispare. Abilitatile sale cele mainotabile sunt Sharinganul, tehnicile Mingea de Foc si Chidori pe care îl poate emite din tot corpul. Dupa o lunga batalie Sasuke îl învinge pe Itachi. Dar Sasuke afla ca Itachi a fost, de fapt, fortat de împrejurari sa îsi ucida tot clanul. Clanul Uchiha dorea sa ajunga la conducerea Satului Ascuns între Frunze si astfel ar fi provocat un al treilea Razboi Shinobi. Itachi ura din tot sufletul razboiul, iar conducerea satului i-a ordonat sa opreasca izbucnirea acestui razboi prin omorul întregii sale familii. Itachi a avut de luat o decizie foarte grea: binele satului sau propria sa familie… Si a ales sa îsi sacrifice clanul si, în final, chiar propria viata, pentru binele Konohai. Singurul lucru pe care nu l-a putut face a fost acela de a-si omori fratele. Itachi a vrut ca Sasuke sa traiasca si sa devina mai puternic, de aceea, el i-a dat un scop: ,,Daca ma urasti, daca vrei sa ma omori, atunci trebuie sa devii mai puternic…. Sasuke afla tot adevarul despre Itachi de la Madara Uchiha (fondatorul clanului Uchiha, care l-a ajutat pe Itachi sa ucida tot clanul). Sasuke realizeaza faptul ca Itachi a fost fortat de situatie sa faca acest lucru si îsi aduce aminte de vremurile când era copil si îsi aduce aminte si de Itachi, asa cum era el înainte. Itachi care mereu a tinut la el… Sasuke regreta cu adevarat moartea fratelui sau. Se hotaraste sa intre temporar în Akatsuki (pentru a deveni si mai puternic) si sa distruga Konoha, deoarece conducatorii satului l-au fortat pe Itachi sa ia aceasta decizie. Sasuke cauta acum razbunare pentru fratele sau si pentru toata familia sa, de altfel. În timpul cât este in Akatsuki, Sasuke obtine un Etern Magenkyo Sharingan si îl învinge pe Kirabi, jinchuriki-ul Demonului cu Opt Cozi. Dar mai târziu el afla ca Kirabi l-a pacalit si a evadat. Debut manga:capitolul 3 Debut anime:episodul 1 Rang ninja:genin.

Jutsuri folosite



·    Amaterasu
·    Chidori
·    Chidori curent
·    Chidori Senbon
·    Chidori-ul sulitei întepatoare
·    Semnul Blestemat al Cerului
·    Iluzie demonica: Cerul reflectat si alterarea Pamântului
·    Efemer
·    Chidori fâlfâitor
·    Stilul Foc: Tehnica Dragonului de Foc
·    Stilul Foc: Tehnica Marelui Dragon de Foc
·    Stilul Foc: Tehnica Sferei de Foc
·    Stilul Foc: Tehnica Florii Phoenix
·    Umbra ascunsa a amprentelor serpilor
·    Spada Kusanagi: Chidori Katana
·    Lovitura leului
·    Sharingan Mangekyo
·    Tehnica de regenerare a lui Orochimaru
·    Vraja sarpelui autoritar
·    Picatura soimului calator (doar în anime)
·    Umbra frunzei dansatoare
·    Tehnica shurikenului umbrei
·    Sharingan
·    Tehnica de convocare (serpi)
·    Susanoo
·    Transcriptia sigiliului: Amaterasu
·    Tsukuyomi
·    Demonul cu 4 mâini
·    Etern Magenkyo Sharingan
·    Shurikenul umbra
·    Kirin
·    Convocare: Crearea lamei fulger
·    Tsukuyomi
·    Tehnica corpului flacara
·    Stilul Flacara: Kagutsuchi

SAKURA
Sakura Haruno (Haruno Sakura) este un personaj fictiv din serialul anime si manga Naruto creat de Masashi Kishimoto. În serie, Sakura a devenit o conducatoare de sex feminin. Kishimoto a avut dificultati în crearea desenului ei, punându-se accent în mod inadecvat pe anumite parti ale ei, cum ar fi fruntea mare. În anime si manga, Sakura este o kunoichi din Satul Ascuns între Frunze ce face parte din Echipa 7 a carei membri sunt Sakura Haruno, Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha si Senseiul lor, Kakashi Hatake. Initial, Sakura are o dragoste nebuna pentru Sasuke, sunstinându-l întotdeauna si indignândul pe Naruto. În cursul seriei, ea devine o persoana care se conduce singura si începe de al aprecia si al accepta pe Naruto; în partea a II-a ea începe sa dezvolte o relatie mai strânsa cu el, în scopul de al aduce pe colegul lor, Sasuke, înapoi.
Sakura a aparut în mai multe parti din Naruto mass-media, inclusiv în cele 4 OVA prezentate în serie si în mai multe jocuri video. Numeroase publicatii anime si manga au laudat si criticat caracterul Sakura. Ea a fost initial observata ca un stereotip shonen de caractere, servind ca o dragoste de interes pentru protagonist. Printre cititorii de baza a benzii desenate Naruto Sakura a devenit foarte populara. Mai multe piese de marfa au fost puse în asemanarea lui Sakura, inclusiv o papusa de plus si o cheie în lanturi.

Personalitate
La începutul seriei, Sakura este îndragostita de Sasuke Uchiha, pentru ca arata bine, are o atitudine misterioasa si talent enorm. Din acest motiv multe din aparitiile Sakurei de la începutul seriei sunt pentru a-i câstiga afectiunea lui. În timp ce povestea progreseaza, Sakura devine îngrijorata ca Sasuke o va abandona pe ea si tot Satul Ascuns în Frunze în cautarea lui pentru putere. Când temerile ei se adeveresc, Sakura face tot ce poate pentru a-l împiedica sa plece, declarându-i sentimentele sale de dragoste pentru el. Desi cuvintele ei l-au atins, Sakura nu l-a putut opri pe Sasuke sa plece din Konoha. De atunci Sakura si-a facut un obectiv, acela de a-l aduce inapoi pe Sasuke. În partea a II-a, desi are înca griji legate de bunastarea lui si nu permite altora sa-l insulte pe Sasuke, Sakura este dispusa sa-l atace, pentru a-si apara echipa.
Relatiile Sakurei cu Naruto, sufera modificari în întreaga serie. La început, Sakura îl considera pe Naruto doar un idiot care încearca sa-i distruga viata, dar, în timp ce povestea progreseaza, Sakura îsi da seama ca l-a judecat gresit. Dupa ce Sasuke pleaca din Konoha, Sakura îl roaga pe Naruto sa-l aduca pe Sasuke înapoi. Având o pasiune pentru Sakura, Naruto face tot ce-i sta-n putere pentru a-i îndeplini dorinta. Desi nu reuseste si ajunge în spital Naruto jura ca într-o zi îsi va îndeplini promisiunea. Sakura îsi petrece cei doi ani si jumatate antrenându-se, pentru a-l putea ajuta pe Naruto în încercarea lui.
În partea a II-a, în timp ce-l cauta pe Sasuke, Sakura afla de greutatile pe care trebuie sa le înfrunte Naruto pentru a-i îndeplini dorinta: Orochimaru, Akatsuki, vulpea cu 9 cozi si devine mai protectiva, încercând sa-l ajute sa le depaseasca.

Abilitati
În partea I, Sakura are în mare masura abilitati slabe si nedezvoltate. În timp ce ea a dovedit ca este foarte buna la abilitatile ninja de baza, Sakura este lipsita de orice alt set de trasturi în afara de cele ale Echipei 7. Profesorul ei, Kakashi Hatake, a apreciato pentru ca are un control excelent asupra chakrei ei, dar nu stie pâna în partea a II-a cum sa foloseasca aceasta capacitate pentru a profita de ea.
Dupa antrenamentul cu Tsunade care dureaza doi ani si jumatate, Sakura achizitioneaza doua abilitati care se bazeaza pe capacitatea de a-si controla excelent chakra. Prima abiltate consta în capacitatea de a vindeca ranile, iar cea de-a doua consta în capacitatea de a distruge orice obiect din jur doar cu pumnii cu cea mai mare usurinta.

Jutsu
·    Tehnica bratului puternic
·    Impactul înfloririi ciresei
·    Tehnica extragerii veninului
·    Tehnica palmei mistice

KAKASHI
Kakashi Hatake (Hatake Kakashi) este un caracter fictiv în seriile manga si anime create de Masashi Kishimoto. Kishimoto a planuit, initial, sa-l introduca pe Kakashi în manga mai la început dar a fost introdus mai târziu pentru a-i putea prezenta mai bine pe coechipierii lui Naruto.
În poveste, Kakashi este liderul si învatatorul Echipei 7, formata din personajele principale ale seriei, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno si Naruto Uzumaki. Initial el este descris ca un personaj detasat si placid, dar pe parcursul seriei, loialitatea lui fata de prieteni si studenti devine din ce in ce mai mare. Trecutul lui Kakashi a fost destul de controversat în serie, aparând un arc (Kakashi’s Gaiden) dedicat experientelor lui din trecut. Kakashi a aparut în majoritatea episoadelor din Naruto, în trei din cele 4 filme ale seriei, toate OVA-urile (Original Video Animation (Orijinaru bideo animeshon) si multe jocuri video.
Numeroase publicatii anime si manga au criticat si laudat personajul Kakashi. Desi exista multe personaje similare în revista shonen , dubla personalitate a lui Kakashi a fost observata si laudata de catre critici. Popuaritatea lui Kakashi a fost notata de cititori; T.H.E.M. a commentat ca seria poate fi foarte bine redenumita în “Kakashi”.Kakashi has been highly popular with the Naruto reader base, placing high in several popularity polls. Marfa bazata pe Kakashi a fost de asemenea lansata, incluzând breloguri si papusi de plus.

Creatie si conceptie
Original, Masashi Kishimoto a vrut sa-l introduca pe Kakashi înca de la al 2-lea capitol al revistei Naruto, înaintea celorlalti membri ai Echipei 7. Acest Kakashi a fost conceput ca un ninja tacut, afectat, priceput care-si termina propozitiile cu expresia japoneza pentru politete “de gozaru”. Dupa ce a discutat cu editorul lui, Kishimoto i-a modificat data de debut permitându-i sa-l detalieze mai bine pe el si pe ceilalti membrii ai echipei sale. În ciuda acestui fapt, Kakashi înca are multe dintre caracteristicile lui originale, fiind neafectat de actiunile altora si parând ca este pe jumatate adormit. Kishimoto crede ca acest lucru îl face pe Kakashi un bun conducator si îl ajuta sa-i mentina pe membrii Echipei 7 uniti. Pentru ca este o legatura între personajele principale ale seriei, Kakashi este rar prezentat singur pe copertile revistelor, de obicei fiind prezentat împreuna cu studentii sai.
Când a trebuit sa se decida asupra numelelui lui Kakashi, Kishimoto a considerat mai multe posibilitati: Kuwa (“sapa”), Kama (“coasa”), Botan (“bujor”), Enoki (un copac urzicator), si Kakashi (“sperietoare”). El s-a hotarât sa aleaga Kakashi, si este bucuros ca l-a ales. Pentru a face legatura cu numele lui, ocazional, sunt folosite sperietori pentru a-l reprezenta pe Kakashi; de exemplu, Naruto se foloseste de o sperietoare îmbracata ca Kakashi pentru a se antrena. De asemenea, sperietori sunt adaugate câteodata în fundalul scenelor în care apare Kakashi, cum este pe coperta volumului 3 al revistei.

Despre personaj:
Trecutul

Trecutul lui Kakashi este bine ascuns in prima parte a seriei, nefiind aratat detaliat pâna la Kakashi Gaiden, o mica serie de sase capitole umple gaura dintre cele doua parti ale povestii. În timpul tineretii lui Kakashi, tatal sau, un ninja foarte respectat în Konoha, a abandonat o misiune cruciala satului pentru a-si salva coechipierii. Urât de catre sateni si de catre cei care i-a salvat, din cauza consecintelor asupra satului, el s-a sinucis. Dorind sa nu faca aceeasi greseala ca tatal sau, Kakashi a adoptat ideea ca succesul misiunii vine întâi, devenind serios si respectând toate regulile..
În anii în care Kakashi era asistatde catre profesorul sau, Minato Namikaze, pentru a conduce o misiune care va întoarce razboiul în favoarea Konohai. Când coechipierul sau, Rin, a fost capturat de inamici, Kakashi a ales sa-l lase în urma si sa termine misiunea. Celalalt coechipier, Obito Uchiha, a refuzat, spunând ca cei care-si abandoneaza coechipierii sunt mai rai decât gunoaiele, iar tatal lui Kakashi a ales lucrul bun salvându-si colegii. Impresionat de cuvintele lui Obito, Kakashi i s-a alaturat pentru a-si salva prietenul, desi ochiul sau stâng a fost distrus în lupta de din-ainte. Dupa gasirea lui Rin si pregatindu-se sa scape, un inamic a explodat o pestera, care i-a zdrobit partea dreapta a corpului lui Obito. Cu pestera continuând sa se prabuseasca, iar Obito nefiind în stare sa se elibereze, el si-a rugat coechipierii sa plece cât mai au timp. Înainte de a pleca, Obito si Rin i-au implantat lui Kakashi ochiul Sharingan, pe care Obito de-abia reusise sa-l descopere, în locul ochiului distrus. Cu noul sau ochi, Kakashi a reusit sa se salveze pe el si pe Rin când pestera se darâma, completându-si misiunea si jelind toata viata moartea lui Obito.

Personalitate
Moartea lui Obito l-a schimbat dramatic pe Kakashi, deoarece a adoptat multe din caracteristicile si filozofiile lui Obito. Cea mai importanta filozofie pe care a preloat-o este conceptul lui de munca in echipa: când a format Echipa 7, Kakashi le-a testat abilitatile cu un test în care cei trei trebuiau sa ia doua clopotele pe care le avea asupra sa. Doar lucrând ca o echipa, fara a lua în considerare faptul ca exista clopotele doar pentru doi din ei, sunt în stare Naruto, Sakura, si Sasuke sa treaca testul, instalându-se devreme în ei conceptul de munca în echipa. Kakashi continua sa accentueze aceasta filozofie pe parcursul Partii I lui Sasuke Uchiha, a carui dorinta de a deveni mai puternic îl face sa se întoarca împotriva prietenior lui. Desi Kakashi ii reaminteste frecvent lui Sasuke importanta muncii în echipa si încearca sa-i arate puterea pe care o poate gasi în prieteni, el nu este în stare sa ajunga la Sasuke înainte de a parasi satul Konoha.
Kakashi isi tine viata personala separata de interactiunile cu studentii sai, spunându-le doar ca are anumite hobbi-uri si vise care “nu erau treaba lor”.De asemenea el a spus ca toti prietenii lui pretiosi sunt morti. Ceea ce e stiut din viata personala a lui Kakashi este faptul ca îsi petrece o mare parte a timpului la locul memorial unde este inscriptionat numele lui Obito. Cand este acolo obisnuieste sa piarda notiunea timpului, de aceea întârzie frecvent la întâlniri (alta caracteristica împrumutata de la Obito). De asemenea, Kakashi isi tine jumatatea de jos a fetei acoperita, fata lui ramânând un mister. În Episodul 101 al anime-ului, un episod special dedicat eforturilor Echipei 7 în demascarea lui Kakashi, se deduce ca este chiar chipes, deoarece cei doi angajati ai magazinului de orez Ichiraku sunt lasati cu gura cascata dupa ce îsî scoate masca sa manânce. În alt episod special, propria haita de câini încearca sa-si aminteasca cum arata: fiecare îsi aminteste o figura diferita si dupa ce se pun de acord asupra cum arata îsi dau seama ca descriptia lor era total gresita.
O activitate pe care Kakashi nu o ascunde nici macar de studentii lui este faptul ca este fan înfocat al povestilor erotice din seria Make Out (Icha Icha). Cartile, descriind iubirile autorului (Jiraiya), sunt [best-seller]e în lumea Naruto. Când a fost întrebat despre continutul acestor carti, Kishimoto a spus ca tinta de vârsta a povestii Naruto nu-i permite sa dezvaluie detalii. Kakashi este vazut citind una din carti în momentele care nu-i necesita atentia totala cum ar fi antrenamentul Echipei 7 de la inceputul povestii. Naruto a folosit obsesia lui pentru serie, fortându-l sa-si închida ochiul sharingan, pentru a nu afla finalul povestirii, lasându-l fara aparare.

Abilitati
Mangekyou Sharinganul lui Kakashi 
Sharinganul daruit de Obito este o abilitate importanta în lumea Naruto. Dându-i abilitatea de a imita miscarile oponentilor si jutsu-urile celorlalti, sharinganul ii da un avantaj important în lupte, permitându-i sa foloseasca abilitatole oponentilor împotriva lor. Acest lucru i-a permis sa învete peste 1000 de abilitati, aducîndu-i porecla “Kakashi, copiatorul ninja” (Kopi Ninja no Kakashi). Deoarece Sharingan apare natural doar celor din clanul Uchiha, si deoarece el este mereu activ, Kakashi îsi termina energia repede când îl foloseste si de aceea trebuie sa-si acopere ochiul cu protectoarea de frunte în activitatile zilnice. Între cele 2 parti ale anime-ului, Kakashi dezvolta un jutsu numit Mangekyo Sharingan prin metode nedezvaluite. Cu el poate face un jutsu numit Kamui (“God’s Authority”), care poate trimite orice obiect în alta dimensiune. Deoarece dupa ce foloseste aceasta abilitate el trebuie sa se odihneasca mult timp la pat, el evita folosirea lui când nu este absoluta nevoie.

Lama fulger a lui Kakashi   
Desi majoritatea abilitatilor lui Kakashi au fost luate cu Sharingan-ul lui, el are doua abilitati pe care le-a descoperit chiar el. Lama fulger, un buchet de chakra de electricitate într-o mâna, a fost creata de Kakashi în tinerete. Prin folosirea acestei tehnici el poate omorî majoritatea oponentilor dintr-o singura lovitura. El n-a fost în stare sa foloseasca tehnica la potentialul maxim deoarece atacând el ramânea deschis la contraatacuri, dar prin folosirea Sharinganului scapa de efectul de tunel la folosirea acelei tehnici. În partea a 2-a el dezvaluie si alte tehnici bazate pe electricitate, cum ar fi clone care pot paraliza tot ce ating, dar este neclar daca acestea sunt creatiile lui. A doua abilitate unica este cea de a invoca un grup de opt câini ninja (Ninken). Câinii sunt capabili sa vorbeasca si se presupune ca au fost crescuti de Kakashi de când erau mici. Scopul lor principal este sa urmareasca si sa gaseasca oponentii sau aliatii. Din cauza cunostintelor si abilitatilor lui, Kakashi este un candidat evident pentru pozitia de Hokage, protectorul satului, daca pozitia ar ramâne vacanta.

Jutsuri folosite
·    Chidori
·    Sigilarea chakrei demonului vulpe
·    Stilul Pamânt: Zid de pamânt
·    Stilul Pamânt: Tehnica de decaptitare
·    Stilul Pamânt: Miscare sub pamânt
·    8 porti chakra
·    Metoda sigilarii raului
·    Stilul Foc: Tehnica sferei de foc (doar în anime)
·    Tehnica cetii ascunse (doar în anime)
·    Kamui
·    Lama fulger
·    Lama fulger cu încarcatura dubla
·    Curent fulgerator
·    Jigodia fulger
·    Tehnica Multi-Umbrelor Clonate
·    1000 de ani de moarte
·    Rasengan
·    Umbra frunzei dansatoare (doar în anime)
·    Tehnica uciderii silentioase
·    Tehnica ironica de afectare a mintii (doar în anime)
·    Pumnul puternic
·    Tehnica clonelor de apa
·    Stilul Apa: Tehnica marelui vortex de apa
·    Stilul Apa: Tehnica marelui dragon de apa
·    Stilul Apa: Zid de apa
·    Stilul Apa: Tehnica bombei rechin
·    Sabia chakrei albe

Rol
Rolul lui Kakashi în serie consta predominant în petrecerea timpului cu Echipa 7, ducându-i în misiuni si antrenându-i pentru a-si îmbunatati abilitatile. El are un interes mai special în Sasuke Uchiha în timpul Partii I, pe care-l antreneaza exclusiv pentru a încerca sa-l îndeparteze de Orochimaru, un inamic al Konoha-i. Eforturile lui sunt în zadar când Sasuke fuge din Konoha la sfârsitul Partii întâi. Naruto si Sakura de asemenea se despart de Kakashi, mergând fiecare sa se antreneze cu altcineva. Doi ani si jumate mai târziu, în partea a doua, echipa lui Kakashi se reformeaza, având doi membrii noi.. Deoarece acum studentii lui sunt mai capabili sa aiba grija de ei, Kakashi ia un rol mai activ în lupte, în special cu cei din organizatia criminala Akatsuki. Când liderul lui Akatsuki, Pain, invadeaza Konoha, Kakashi se lupta cu el dar este învins.

Aparitii în alte medii
Kakashi a avut multe aparitii în afara animeului si revistei Naruto. El apare în 3 filme ale seriei: în primul film el se lupta cu Nadare Roga, învingându-l , în al 3-lea film Kakashi se lupta cu ninja Ishidate, iar mai tarziu el se lupta cu soldatii ministrului Shabadaba, iar în al 4-lea film Naruto Kakashi se lupta cu un grup de soldati de piatra. De semenea, el este prezent în toate cele 3 OVA-uri (Original Video Animation (Orijinaru bideo animeshon),ale seriei, ajutându-l pe Konohamaru sa gaseasca un trifoi cu 4 frunze în primul, escortând, cu echipa lui, un ninja numit Shibuki în al 2-lea, si participând la un concurs în al 3-lea.
Kakashi este un personaj în aproape toate jocurile video Naruto, incluzând seria Clash of Ninja si seria Ultimate Ninja. În unele jocuri, el îsi poate folosi Sharingan-ul în lupta, iar în altele el poarta costumul AnBU(SLAB PERSONAJ). Naruto Shippuden: Gekitou Ninja Taisen EX marcheaza prima aparitie a lui Kakashi într-un joc video situat în partea a 2-a a seriei, iar al 2-lea joc este Naruto Shippuden: Narutimate Accel.

Receptie
Kakashi s-a situat în primele 5 personaje în toate topurile oficiale Shonen Jump, situându-se, de cateva ori, chiar si pe primul loc. În cel mai recent, el s-a situat pe locul secund, cu Sasuke Uchiha pe primul loc. Ultimul top a avut loc în [[2006]. Într-un interviu, Dave Wittenberg, vocea lui Kakashi în anime-ul englez, spune ca se simte in pielea lui Kakashi in viata de zi cu zi deoarece tinde sa aiba un singur ochi deschis la un moment-dat si devine nervos când cineva îl întrerupe de la citit. El a mai adaugat ca îi place cel mai mult la Kakashi relatia lui cu studentii sai. Marfa bazata pe personajul Kakashi a fost vânduta în toata lumea, incluzând papusi de plus, key chains, si o editie limitata de figurine. Câteva publicatii de manga, anime, jocuri video si alte medii au adus felicitari si critici legate de Kakashi. IGN a notat dualitatea lui Kakashi, seriozitatea lui în lupte si calmitatea, nepasarea fata de studentii sai, acceptând însa, faptul ca el este unul din cele mai populare personaje din serie. T.H.E.M. Anime Reviews l-au clasificat pe Kakashi ca un “Misterios” tipic vazut si în alte reviste shonen dar l-au laudat fiind mult mai interesant decât cele 3 personaje principale, si au adaugat ca seria ar fi putut redenumita simplu în “Kakashi.”

OROCHIMARU 
Orochimaru, un ninja de elita, de nivel kage, din serialul animat Naruto. Goticul baiat este unul dintre saninii lui Sarutobi (care trebuia sa fie al treilea Hokage). În copilaria sa, a fost studentul al 3-lea Hokage, a trecut cu bine, dar i-a aparut o noua ambitie de a învata toate jutsu-rile. Spre sfârsitul adolescentei, ajungând destul de puternic devine junin de un nivel înalt. Devenind Otokage, atrage câtiva ninja din Satul Ascuns între Frunze si din alte sate (Kimmimaro,Tayuya, Kabuto etc.) si creeaza Satul Ascuns în Sunet. Ataca Satul Ascuns între Frunze cu armate de ninja si da o batalie importanta cu Hokage, la nivel kage. Îl omoara pe Hokage, dovedindu-se mai puternic, dar ramâne fara mâini, fiindu-i imposibila utilizarea unui jutsu. Astfel se termina atacul asupra Satului Ascuns între Frunze. Apoi Orochimaru ia corpul unui adept cu ajutorul Tehnicii Renasterii si îsi recapata bratele. Sasuke se alatura lui si nu se mai aude nimic despre el. Însa in partea a II-a a Sasuke devine foarte puternic si îl omoara pe Orocimaru copiindu-i Tehnica Renasterii.

Jutsu
·    Tehnica corpului flacara
·    Tehnica clonelor de pamânt
·    Tehnica celor 9 ramificatii
·    Sigiliul cu 5 peceti
·    Umbra ascunsa a amprentei serpilor
·    Juinjutsu
·    Telul uciderii
·    Sabia Kusanagi: Sabiile lungi ale cerurilor
·    Lipitoarea întregii creatii: Tehnica atacului preventiv
·    Multi-Umbre ascunse a amprentei serpilor
·    Formatia 1 miliard de serpi
·    Tehnica renasterii
·    Vraja sarpelui autoritar
·    Modificarea delicata a fizicului
·    Tehnica de convocare (serpi)
·    Convocare: Prefacuta refacere a lumii
·    Convocare: Scut demonic
·    Convocare: Triple scuturi demonice
·    Tehnica paralizarii temporare
·    Moartea simultana a serpilor dubli
·    Tehnica de copiere a fetei moarte
·    Stilul Vânt: Marea spartura

ECHIPA 7  

Sai
Sai este introdus în timpul partii secunde a seriilor ca un înlocuitor al lui Sasuke Uchiha.
Fiind un membru al Root înca de când era un copil, Sai a fost antrenat sa nu aiba sau sa îsi doreasca orice tip de emotie sau prietenie. Dupa perioada petrecuta cu Naruto, el începe sa creeze legaturi cu ceilalti oameni, lucru care a devenit principalul sau rol în serii. Încercarile sale de a se împrieteni se bazeaza pe poreclirea celorlalti; totusi, el spune de obicei ce crede despre o anumita persoana, lucru care îl face sa spuna porecle precum “grasan” sau “urât”. Va învata din greseli si încearca apropierea opusa, facând-o pe Ino Yamanaka “frumoasa”. Când nu încearca sa se împrieteneasca, Sai picteaza, producând mii de lucrari. Talentele sale artistice se extind la abilitatile sale de lupta: orice picteaza pe un pergament care îl poarta asupra sa este însufletit; de obicei picteaza diverse animale.
În anime-ul “Naruto: Shippuden” este dublat de Satoshi Hino.

Yamato
Yamato este prezentat în timpul partii secunde a seriilor ca înlocuitor al lui Kakashi Hatake. Dupa reîntoarcerea lui Kakashi, el sta în echipa în pozitie de conducator secund.
Desi “Yamato” este un nume de cod desemnat pentru ca acesta sa fie inclus în Echipa 7, el îl considera ca un nume opus celui real, Tenzo . În timpul copilariei sale, Yamato a fost rapit de Orochimaru, facându-i-se experimente pentru a încerca copierea abilitatilor unice ale Primului Hokage. Orochimaru a fost fortat sa paraseasca satul Konoha înainte sa îsi termine experimentul, nestiind ca Yamato a obtinut cu succes tehnicile Mokuton ale Primului Hokage. Când sunt folosite, Yamato poate sa formeze orice din lemn la simpla dorinta, nefiind greu sa creeze case pentru a putea “locui” cât timp sunt plecati undeva. Mokuton îi permite lui Yamato sa suprime influenta unei bestii cu coada asupra unei gazde . Acesta este principalul motiv pentru care a fost luat în Echipa 7, fiind cel care poate sa îl opreasca pe Naruto daca demonul cu noua-cozi din el scapa de sub control.

ECHIPA 8 
Echipa 8 este un grup de ninja din Konoha condus de Kurenai Yuhi.Membrii echipei 8 se concentreaza in primul rand pe urmarire, fiecare membru utilizandu-si abilitatile unice in acest scop. Pe durata partii a II a, echipa 8, fara Kurenai, se alatura Echipei 7 in incercarea lor de a-l salva pe Sasuke Uchiha.

Kiba Inuzuka
Kiba Inuzuka (Inuzuka Kiba) este unul din membrii echipei 8,caracterizat printr-o suma de trasaturi ale câinilor, incluzând faptul ca este foarte protector cu colegii sai si savureaza orice mancare pe care poate pune mana.Cea mai evidenta conexiune cu cainii este prezenta constanta a câinelui sau ninja, Akamaru.Kiba ii este de o loialitate salbatica lui Akamaru, fiind ostil ideii de al abandona si ar fi gata sa se puna in situatii periculoase pentru siguranta lui Akamaru. In schimbul devotamentului lui Kiba, Akamaru lupta cu el in batalii;el isi foloseste simturile sale dezvoltate in avantajul lui Kiba, si ajuta echipa sa atace oponentii cu voleuri de atacuri fizice. Pe când Akamaru este natural mai bine echipat pentru atac, Kiba îsi modifica abilitatile la începutul luptei, mergand in patru labe pentru a-i creste viteza. El isi poate mari drastic simtul mirosului, si de la a doua jumatate a seriei el poate urmarii oameni mai bine decat cainii.

Akamaru
Akamaru este câinele ninja al lui Kiba, cel mai bun prieten al lui si companion. La începutul seriei Kiba îl poarta pe Akamaru în jurul gâtului sau in jacheta. În partea a doua a seriei Naruto, Akamaru creste suficient de mare pentru ca Kiba sa calatoreasca pe spatele lui, dar deoarece Kiba îsi petrece atât de mult timp cu Akamaru, el nu observa aceasta diferenta drastica. Cu simtul sau avansat al mirosului, auzului si abilitatea de a detecta nivelurile de chakra, Akamaru actioneaza ca un instrument valoros pentru Kiba în situatii de ostilitate. Pentru a-l ajuta pe Kiba sa urmareasca oponentii, Akamaru poate urina pe ei, dându-le un miros puternic care poate fi simtit usor. Cu toate acestea, in lupta, el se bazeaza pe Kiba sa foloseasca chakra pentru jutsu-ul pe care-l executa. In anime-ul original Japonez, Akamaru este dublat de Junko Takeuchi, care de asemenea îl dubleaza pe Naruto Uzumaki, si Kosuke Toriumi, care-l dubleaza pe Kiba, când Akamaru ia forma umana.

Shino Aburame
Shino Aburame (Aburame Shino) este unul din membrii Echipei 8 si este fascinat de insecte; el isi petrece timpul liber capturand si studiind insecte pe care le foloseste deseori ca analogii in timpul conversatiilor. Familia lui Shino are o conexiune adanca cu insectele, deoarece fiecare persoana nascuta in familie este infectata, la nastere, cu o specie speciala de insecte cunoscute ca “insecte distructive”. In schimbul folosirii lui Shino ca un stup, insectele ii asculta ordinele. In timpul luptelor, Shino isi indreapta insectele spre oponenti, atacandu-i fara sa stie si absorbandu-le chakra odata ce au fost inconjurati.
Tendintele nemiloase ale lui Shino precum si atasamentul lui catre insecte i-au adus porecla de ” înfiorator.” Cu toate acestea, Shino tine la coechipierii lui, fiind mereu atent la gandurile lor si regretand ca nu-i poate ajuta.

Hinata Hyuga
Este o membra a clanului Hyuga din ramura principala si o membra a echipei 8. Ea este îndragostita de Naruto în secret de când s-au cunoscut la academie. Are aceste sentimente fata de el deorece acesta este cel care i-a aratat calea de a deveni un ninja bun si a impresionat-o cu optimismul si încrederea în sine. Se antreneaza din greu pentru a-i putea dovedi tatalui ei de ce e în stare pentru ca a desmostenit-o pe aceasta când era înca la academie(fiind fiica cea mare, ea avea dreptul la mostenire, si nu sora ei cu 5 ani mai mica, Hanabi). Progresul ei însa ne este aratat mai târziu în seria Naruto. Hinata este luata în grija de Yuuhi Kurenai, care mai târziu îi devine profesoara. Tatal ei îsi da seama de potentialul sau ca ninja(unii zic ca o poate întrece si pe Sakura datorita tehnicii clanului Hyuga, Byakugan)la sfârsitul primei parti si astfel se ocupa mult mai mult de antrenamentul sau. Verisorul sau, Neji o detesta la început din cauza invidiei cum ca ea este în ramura principala iar el nu. Hinata este o fata extraordinar de timida si este în stadiul de lesin în preajma lui Naruto(lesina de multe ori în fata lui, din cauza ca el se apropie prea mult.) Hinata roseste mereu când Naruto este prin preajma si îi vorbeste.
Comportamentul ei este considerat de Naruto ciudat, în ciuda faptului ca el o considera simpatica. În seria Naruto ea nu este capabila sa îsi destainuie sentimentele fata de Naruto, dar atunci când acesta paraseste satul ea îsi jura ca o sa devina mult mai puternica atunci când Naruto se va întoarce. În seria shippuden vedem o Hinata în stadiul de chuunin, mai mare si mai matura (chiar daca Kiba îi zice ca nu s-a maturizat). În seria manga ea însfârsit îsi destainuie sentimentele pentru Naruto la sfârsitul unui monolog pe care îl tine în dorinta ei de a-l proteja de Pein (liderul Akatsuki) care doreste sa îi fure vulpea cu 9 cozi. Îsi face aparitia pentru prima data în seria Naruto în episodul 1, iar în Shippuden în episodul 33.

Kurenai Yuhi
Kurenai Yuhi este liderul echipei 8. Dintre toti studentii, Kurenai, este mai apropiata de Hinata, purtandu-se ca un parinte cu ea în lipsa tatalui ei, si ajutand-o pe Hinata sa-si depaseasca slabiciunile. Kurenai este aproape mereu acompaniata de Asuma Sarutobi. Din aceasta cauza, mai multe personaje cred ca cei doi ar fi un cuplu, cu toate ca cei doi resping aceasta idee, si de fiecare data cand sunt intrebati ei schimba subiectul. In timpul Partii II a seriei, se descopera ca Kurenai are un copil cu Asuma, confirmandu-le relatia. In lupta, ea este specializata in genjutsu, in special in iluziile cu plante.

ECHIPA 10 
Echipa 10 este un grup din Konoha condus de Asuma Sarutobi. Tatii lui Choji Akimichi, Shikamaru Nara, si Ino Yamanaka au fost si ei împreuna într-o echipa si amândoua generatiile îsi spun: ‘echipa Ino-Shika-Cho’. În timpul Partii II, Asuma este omorât într-o încaierare cu 2 membrii ai Akatsuki, iar Kakashi Hatake preia temporar conducerea echipei ca sa-i vaneze pe cei responsabili de moartea lui Asuma.

Shikamaru Nara
Shikamaru Nara (Nara Shikamaru) este unul dintre membrii echipei 10. Khishimoto a marturisit ca “îl place” pe Shikamaru pentru inteligenta si lenea sa. El l-a mai recunoscut ca fiind un geniu la fel ca Sasuke Uchiha însa personalitatea lenesa a lui Shikamaru este foarte diferita de cea agitata a lui Sasuke.Inteligenta lui Shikamaru a fost descoperita de Asuma liderul echipei 10 pe cand jucau diverse jocuri de strategie si logica in care Asuma nu castiga niciodata. Shikamaru este de multa vreme prieten cu Choji Akimichi, alt membru al echipei 10 pe care il considera gras si fricos cateodata. In lupta, Shikamaru,poate manipula adversarul cu tehnia Umbrei Intunecate facandu-l pe adversar sa-i imite miscarile ca in oglinda si astfel fiind o buna diversiune.

Ino Yamanaka
Ino Yamanaka (Yamanaka Ino) e sigura membra feminina a echipei 10. Ea o cunoaste pe Sakura de cand era mica,find cele mai bune prietene, ea o ajuta pe Sakura sa-si dezvolte personalitatea. Cand ele descopera ca sunt indragostite de acelasi baiat, Sasuke Uchiha, Sakura renunta la prietenia lor ca sa se dedice afectiunii pentru sasuke. Amandoua progreseaza pe parcursul Examenului Chunin si se imprietenesc dar ele tot mai au sentimentul de competitie. In anime, cand Sakura incepe sa exceleze in tehnici de vindecare, Ino devine ucenica sa, sperand sa devina mai folositoare prietenilor ei ca un medic ninja. Ca abilitati in lupta, Ino este specializata in tehnici de pacalire a mintii. Pentru a folosi aceste tehnici, Ino isi transfera spiritul in corpul inamicului, preluand controlul acestuia, cu care-i poate ataca aliatii, confuzandu-i.

Choji Akimichi
Choji Akimichi (Akimichi Choji) este un membru al Echipei 10, personalizat prin marea sa pasiune pentru mâncat, având mereu la el o punga de snacks-uri pe parcursul seriei. Desi acest lucru îl fac sa arate gras, Choji insista ca nu este gras, ci doar ca are “oase mari”.
Daca cineva îl face gras, Choji se supara imediat si îl ia la bataie pe acela. Shikamaru Nara nu a avut niciodata o problema cu faptul ca Choji este gras, în schimb, el a ales sa se uite la puterea interioara a lui Choji. Din acest lucru, Choji îl considera cel mai bun prieten, spunând ca si-ar da si viata pentru el. În lupte, Choji îsi poate mari dimensiunea corpului pentru a-si mari puterea.

Asuma Sarutobi
Asuma Sarutobi (Sarutobi Asuma) este liderul Echipei 10 si fiul celui de-al treilea Hokage.
El a avut o cearta cu tatal lui cand era tanar si a parasit temporar Konoha ca protest.
Asuma este de obicei vazut fumand tigari, dar se lasa temporar cand ceva il deranjeaza ca atunci cand tatal lui a murit. Dintre toti studentii lui, Asuma este mai apropiat de Shikamaru Nara, cei doi jucand frecvent Shogi sau GO impreuna, cu toate ca Asuma nu a castigat niciodata un meci cu Shikamaru din cauza inteligentei acestuia. Asuma apare frecvent cu Kurenai Yuhi, facand multe personaje sa creada ca cei doi sunt un cuplu. Amandoi neaga acest lucru, schimband repede subiectul cand vine vorba de relatia lor. In Partea a 2-a a seriei, Kurenai este descoperita a fi insarcinata, tatal fiind Asuma. In lupta, Asuma manuieste niste “brass knuckles” unice, echipate cu lame care pot absorbi chakra lui. Cand acestea sunt umplute cu chakra lui de vant, Asuma isi poate extinde lamele pana la lungimea unor sabii, si pot usor strapunge piatra. Dupa ce Asuma este omorat de Hidan, un membru al organitaziei criminale Akatsuki, aceste lame ajung in posesia lui Shikamaru, care le foloseste pentru a-l doborî pe Hidan, razbunandu-l pe Asuma.

ECHIPA GAI

Rock Lee
Rock Lee (Rokku Ri) este un membru al echipei senseiului Gai si studentul favorit al conducatorului echipei Might Gai. Mai mereu Gai il antreneaza pe Lee invatandu-l multe din tehnicile sale de atac taijutsu si pentru a-i da o mare doza din optimismul sau pentru a merge mai departe in lupta.In episoadele examenului Chuunin Rock Lee a folosit acest optimism pentru a-i demonstra geniului Neji Hyuga un membru al echipei sale,ca poate fi puternic.Lee a mai folosit acest optimism pentru a o face pe Sakura Haruno prietena sa dar fara reusita. El ajuntand-o o data pe Sakura salvandu-i viata ei si ai colegilor ei , Naruto si Sasuke . Lee a pus mult efort si a dovedit ca poate face multe pe durata examenului Chuunin,dar in preliminariile examenului el a avut mult de suferit.Independent de influenta lui Gai,Lee vorbeste foarte politicos cu orice personaj pe toata durata anime-ului.In anime-ul japonez ca si in volumele manga,personajele i se adreseaza cu “kun” sau “san” pe cand pe durata anime-ului englez el nu are aceste formule adresate.El refuza cu desavarsire infrangerile si de asemenea intr-o batalie el isi respecta adversarul. Din cauza cantitatii lui de chakra,Lee nu poate performa alt tip de arta ninja in afara de taijutsu – forta fizica. Din cauza acestui “handicap” toti copiii radeau de el si de aceea el isi doreste sa ajunga un ninja respectat doar folosind arta ninja taijutu.Pentru a-l ajuta pe Lee,Gai l-a antrenat pana cand a devenit foarte puternic si rapid. Astfel, Lee poarta mereu greutati la glezne, pe care atunci cand le da jos, puterea si viteza lui deja incredibila creste si mai mult. Gai l-a invatat, deasemenea, cateva tehnici puternice, chiar interzise; din cauza unora din aceste tehnici, ca abilitatea de a deschide cele 8 porti lotus de chakra ii pun corpul intr-un mare risc, el avand voie sa le foloseasca doar pentru a proteja ceva sau cineva drag lui.

Neji Hyuga
Neji Hyuga (Hyuga Neji) este un membru al Echipei Gai si un copil geniu al clanului Hyuga.
In ciuda talentului sau natural, faptul ca face parte din ramura inferioara a clanului ii este interzisa invatarea tehnicile foarte puternice ale acestuia. La inceputul seriei, Neji ii ureste deschis pe membrii ramurii principale si, din cauza acestui lucru nu ezita sa-i atace fizic sau verbal pe acestia cand are ocazia. In acest punct al seriei Neji este condus de filozofii fataliste : aceea ca destinul unei persoane este scris, iar cineva slab va ramane intotdeauna slab. Dupa ce este invins de Naruto Uzumaki, un personaj care i-a dovedit ca nu poate pune totul pe seama destinului, el se schimba. El abandoneaza ideea unei soarte predestinate, si vrea sa devina atat de puternic incat sa nu mai piarda niciodata o lupta.
De asemenea, el incearca sa remedieze legaturile rupte dintre el si ramura principala a familiei, lucru ce are ca rezultat faptul ca este antrenat de catre liderul ramurii principale.
Pe parcursul seriei, Neji este prezentat ca un geniu al clanului Hyuga; la prima aparitie, el se descurca foarte bine cu tehnica de lupta Pumnul Gentil, cu care poate ataca direct organele interne ale oponentului. Cu toate ca el nu a fost invatat de nimeni, a reusit sa copieze aceasta tehnica si altele mai complicate doar observandu-le. Pe parcursul seriei, Neji dezvolta aceste abilitati facandu-le mult mai puternice. Un exemplu il constituie tehnica Byakugan, o abilitate a ochilor, care ii ofera un camp vizual de aproape 360 de grade, la distanta de 50 de metrii de el. Cu toate acestea, el se antreneaza sa depaseasca limitele acestei tehnici, cum ar fi un punct mort si distanta.

Tenten
Tenten este singura membra feminina a Echipei Gai si vrea sa arate ca femeile ninja pot fi la fel de bune ca si barbatii. Dintre toti protagonistii anime-ului Naruto ea apare cel mai putin timp in serial, astfel incat singura lupta a ei din prima parte este aproape in totalitate sarita; inceputul luptei si invingerea sa sunt singurele portiuni aratate. In ciuda lipsei sale, creatorul seriei, Masashi Kishimoto ii place designul ei mai multe decat orice alta fata din pe care a creat-o. In lupta, Tenten este specializata in arme, variind de la proiectile, la arme de lupta corp la corp si chiar explozibili (in partea a 2-a a seriei). In timpul luptei, ea isi poate surprinde inamicii prin covarsirea lor cu sute de arme invocate, avand o acuratete milimetrica. Tenten isi foloseste aceasta abilitate pentru a-l antrena pe Neji Hyuga in tehnicile lui de aparare si-l admira foarte mult deoarece ii poate bloca toate atacurile.

Might Gai
Might Guy (Maito Gai) este liderul Echipei Gai, desi isi dedica cea mai mare parte a timpului sau unuia dintre studentii sai: Rock Lee. Datorita dedicatiei lui Gai fata de el, Lee i-a copiat imaginea acestuia, purtand costumul verde si distinctiv al lui Gai si avand tunsoarea stralucitoare in forma de castron (avand deja sprancenele proeminente ale lui Gai). Lee a adaptat, de asemenea, figura de tip cool a lui Gai: doua degete ridicate, clipirea, si zambetul cu dintii atat de albi incat dau proverbialul “ping”, folosite ca un fel de promisiune foarte importanta. Gai foloseste filozofia “regula mea” ce presupune sa se auto-pedepseasca in cazul unei infrangeri, avand credinta ca acestea il vor face mai puternic. Creatorului seriei, Masashi Kishimoto, ii place personalitatea lui Gai, asemanatoare cu cea a unui antrenor de gimnastica pe care l-a avut in scoala generala, desi acesta nu a fost sursa lui de inspiratie pentru creearea lui Gai. Kishimoto spune ca el nu ar s-ar fi putut compara cu Gai, intrucat Gai este prea intens pentru el.
In lupta, Gai este specializat in taijustu, atacuri fizice, care incearca sa i le predea lui Lee. Spre deosebire de Lee, care nu poate folosi alte tehnici, el foloseste taijutsul doar ca preferinta, incapatanandu-se sa nu foloseasca chiar si tehnici de baza. Cand nu il invata pe Lee noi abilitati, Guy este de obicei in competitie cu rivalul sau auto-proclamat: Kakashi Hatake. In timpul seriei, Kakashi nu a aratat nici un fel de interes in rivalitatea lor, care nu are nici un rost in afara de faptul ca il motiveaza pe Gai sa arate lumii ca poate invinge doar cu taijutsul un geniu ca Kakashi. Tinand cont ca Gai este singurul care pune vre-un efort in aceste lupte, el si-a creat un mod folositor de a contracara iluziile Sharinganului, prin anticiparea miscarilor oponentului uitandu-se la picioarele acestuia.

GAARA
Gaara este al 5-lea Kazekage [Godaime Kazekage],cel mai tânar copil al celui de-al 4-lea kazekage si cel mai mic frate al lui Kankuro si Temari. Fiind crescut ca o unealta a orasului Sunagakure acesta a primit porecla “Gaara of the sand waterfall” [Sabaku no Gaara "Gaara of the Desert"] = Gaara al Nisipului.

Despre personaj
Trecutul
În timpul nasterii lui Gaara, tatal sau i-a ordonat lui Chiyo sa sigileze Shukaku-ul cu o coada in Gaara, cu speranta ca acesta va deveni cea mai puternica arma a orasului Suna. Deoarece era nevoie de un sacrificiu, mama lui Gaara, Karura a fost folosita. Înainte ca ea sa moara, aceasta a blestemat orasul Suna, sperând ca Gaara sa se revanseze pentru ea.Gaara a fost antrenat de tatal sau,dar crescut în mare parte de catre unchiul sau Yashamaru. Din cauza puterii Shukaku-lui, locuitorii orasului Suna l’au urât si s-au temut de Gaara, vazandu-l doar pentru monstrul sigilat innauntrul sau. Yashamaru parea sa fie singura persoana careia îi pasa de el.
Din cauza pericolului pe care Gaara îl impunea,tatal sau a început sa trimita asasini ca sa-l ucida,dupa multe esecuri, Kazekage-ul i-a cerut lui Yashamaru sa îl ucida pe Gaara. În încercarea nereusita de a-l omorî pe Gaara, inainte de moarte,Yashamaru îi Dezvaluie ca nimeni nu l-a iubit cu adevarat vreodata.Înainte sa detoneze un numar de bombe de hârtie, Yashamaru l-a rugat pe Gaara sa moara. Gaara a supravietuit exploziei si a pierdut singura persoana ce parea sa Îi pese de el.
Personalitate
În timp ce initial,Gaara dorea doar sa fie prietenos cu toata lumea si sa îi faca sa nu le mai fie teama de el,lucrurile facute de Yashamaru l-au schimbat.El a realizat ca initial,nimeni nu Îl iubea. Gaara si-a folosit nisipul pentru a crea kanji-ul de pe fruntea sa ca un simbol de “demon ce se iubeste doar pe sine însusi”.Gaara a devenit un copil cu emotiile închise,însa calm si tacut.Insomniile lui Gaara au fost fortate de frica lui de faptul ca Shukaku-ul ar putea sa-i distruga complet întreaga personalitate.
Copilaria lui Gaara a fost oarecum similara cu cea a lui Naruto,insa Gaara nu a avut nici o persoana care sa-i fie prieten.Ambii erau singuri si îsi doreau sa fie iubiti si cunoscuti pentru ceea ce erau,nu pentru ca aveau in ei niste monstri foarte puternici. Însa, pe parcursul copilariei sale, Naruto a început sa fie acceptat de catre Iruka Umino si de coechipierii sai,în schimb,Gaara nu avea pe nimeni.
Dupa ce acesta a fost înfrânt de Naruto,acesta a fost socat când a aflat ca Naruto stia foarte bine ceea ce simte el si ca acesta nu a renuntat pâna nu a fost acceptat de alte persoane.Dupa toate acestea, Gaara a decis sa urmeze si el calea lui Naruto,decizând sa devina Kazekage-ul orasului Suna pentru a putea apara toate persoanele dragi lui si pentru a fi si el acceptat precum Naruto. Eventual,Gaara a format o prietenie buna cu Naruto.
Creatie si conceptie
Kishimoto l-a creat pe Gaara pentru a fi un contrast a lui Naruto,dându-i un trecut asemanator cu cel a lui Naruto.Evolutia lui Gaara dintr-un sadic într-un om normal a fost intentia lui Kishimoto de a produce simpatie cititorilor pentru Gaara Îmbracamintea lui Gaara a fost impreuna cu cea a fratilor lui era destul de dificil de desenat,de aceea Kishimoto a decis sa le-o schimbe in timpul “Arcului de recuperare a lui Sasuke”.Astfel,Gaara a primit un costum cu guler , fiind mai simplu de desenat.Noua sa îmbracaminte a fost folosita si pentru a simboliza relatia dintre Naruto si Gaara,creata de lupta recenta.Kishimoto citeaza Matrxix-ul,unul din filmele lui preferate ca o inspiratite pentru noua îmbracaminte a lui Gaara si considera sa fie îmbracamintea lui preferata ale celor 3 frati.
Altele. Diferite Informatii
Gaara s-a clasificat în topul 10 al celor mai populare personaje din Naruto,el fiind pe locul al 7-lea.
Kanji-ul de pe fruntea lui este kanji-ul pentru cuvântul “dragoste” [ai].
Tatal sau a fost al 4-lea Kazekage.
În timp ce Tsunade este singura femeie Kage, Gaara este este cel mai tânar Kage, având varsta de 16 ani.

KANKURO
Kankuro este fratele cel mare al lui Gaara , fiind cel de-al doilea copil al lui Kazekage. În prima jumatate a seriei el este deseori la un raport de forte cu fratele lui mai mic, Gaara si trebuie sa-si tina gura de frica sa nu fie omorât. În partea a II-a, o data ce Gaara începe sa-si dezvaluie visele si motivatiile sale lui Kankuro, acesta devine foarte protector cu Gaara; el biciuie pe oricine vorbste urât despre Gaara si este gata sa-si riste viata pentru a-l salva atunci cand este rapit. Kankuro este talentat si deocamdata a aratat doar 3 papusi din arsenalul sau: Cioara, Furnica Neagra si Salamandra. Cioara este folosita în scopuri ofensive, Furnica Neagra prinde oponentii în corpul sau si face mai usoara sarcina si Salamandra îl protejeaza pe Kankuro si pe aliatii sai de atacurile inamice. Papusile sunt toate distruse de creatorul lor, Sasori, în partea a II-a, si ramâne de vazut daca Kankuro le va repara.

TEMARI
Temari este cea mai mare dintre cei trei frati. Spre deosebire de fratii ei iubitori de lupta, Temari aprecieaza pacea si ea cere justificarile satului Suna de a începe un razboi cu Konoha. Aceasta trasatura continua si în cea de-a doua parte când ea începe sa actioneze ca o legatura între Suna si Konoha pentru a ajuta cele doua sate sa lucreze împreuna. Ca si fratii sai, Temari nu apare în serii adesea si când apare, apare în general în compania lui Shikamaru Nara. Când îsi fac debutul împreuna în cea de-a doua parte, Naruto îi intreaba daca au o întâlnire, iar amândoi îi raspund ca nu este cazul. În lupte, Temari poarta un evantai din fier ce poate creea rafale puternice de vant capabile sa niveleze peisajele înconjurate. Este foarte capabila sa deduca strategia si slabiciunile oponentului la scurt timp dupa începerea luptei, ea folosind de obicei vânturile pentru a schimba parti din câmpul de lupta daca asta ar fi avantajos pentru ea.

IRUKA UMINO
Iruka Umino (Umino Iruka) este un ninja din Konoha si un instructor la Academia de Ninja, o scoala unde copiii se pregatesc sa devina ninja. Când Iruka era copil, parintii lui au fost ucisi de Vulpea cu Noua Cozi care a fost sigilata în Naruto Uzumaki. El nu-i poarta pica lui Naruto, el fiind unul dintre putinii oameni care la inceputul serialului au descoperit ca Naruto este mai mult decat un detinator al raului spirit care a facut atat de mult rau satului. Naruto îl considera pe Iruka un al doilea tata deoarece acesta are încredere în el.

KONOHAMARU
Konohamaru, numit dupa satul Konoha, este nepotul celui De-al Treilea Hokage. El se traduieste sa-l inlocuiasca pe bunicul lui ca Hokage astfel incat satenii sa-l recunoasca dupa nume, nu in umbra buniclui sau. El il priveste pe Naruto Uzumaki ca un mentor in misiunea lui, copiind modul lui de a lucra, determinatia si jutsu-urile perverse. Konohamaru insista, totusi, ca va fi Hokage doar dupa ce Naruto va deveni mai intai Hokage. Designul lui Konohamaru i-a cauzat mari dificultati lui Masashi Kishimoto; el a vrut ca Konohamarul sa arate ca un “copilas” mai mic decat Naruto, dar totusi, toate incercarile au avut ca rezultat o copie a lui Naruto. Pana la urma i-a dat ochi mici, furiosi, fiind multumit de designul final.

HAKU
Este un copil care a trait in Taramul Apelor si care a descoperit ca avea un kekke-genkai. Dupa ce puterile ii sunt descoperite de tatal sau, acesta o omoara pe mama sa si se pregateste sal omoare pe Haku, cand naiatul, speriat,isi foloseste instinctiv puterile si il ucide pe tatal sau. Mai tarziu, a fost descoperit de Zabuza care il va transforma intr-o arma. El il vedea pe Zabuza ca pe salvatorul sau si de accea isi sacrifica viata pentru el in lupta aceasta contra lui Kakashi, Haku are o frumusete fizica si o gratie deosebita, multi (incluzandu-l pe Naruto) confundandu-l cu o fata. Mai mut, Haku are un suflet bun, spre nemultumirea lui Zabuza, care il considera prea milos. In NARUTO SHIPPUDEN Haku este inviat de Orochimaru, insa planul nu ia mers, Orachimaru fiind grav ranit de Haku care il aduce pe Sasuke din nou de partea celor din Satul Frunzei. Haku este invatat sa fie un luptator puternic de catre Rin, prietena lui Kakashi, care invie misterios.

Jiaraya
Jiraiya (自来也, Jiraiya?) este un personaj din seria anime si manga Naruto creat de Masashi Kishimoto. Jiraiya este unul din legendarii Sannini împreună cu Orochimaru si Tsunade.
Biografie
Când era copil Jiraiya a fost parte din aceiași echipă cu Orochimaru și Tsunade, fiind un student al celui de-al treilea Hokage. Jiraiya și colegii lui de echipă au trebuit să lupte cu Hanzo în urma unui război. Impresionat de aptitudinile lor, Hanzo i-a numit pe Jiraiya, Orochimaru și Tsunade “Sannini”. După ce a devenit Jonin de elită Jiraiya a devenit sensei a lui Minato Namizake și a încă doi Genini. Câțiva ani mai târziu când Orochimaru a trădat Satul Ascuns între Frunze și a fugit din sat, Jiraiya l-a urmărit sperând să-l poată convinge pe vechiul său prieten să se întoarcă, dar Orochimaru a refuzat, l-a atacat și l-a învins pe Jiraiya. Acesta s-a simțit vinovat pentru fuga lui Orochimaru. Când Naruto și echipa lui luau parte la Examenul Chunin, Orochimaru a atacat Satul Ascuns între Frunze. Al treilea Hokage l-a învins pe Orochimaru folosind jutsuul secret al celui de-al patrulea Hokage numit „Fantoma Ucigașă”. Dar cu jutsuul celui de-al patrulea Hokage, al treilea Hokage a murit reușind să îi imobilizeze mâinile lui Orochimaru, acesta nemaiputând să facă niciun jutsu. Folosind acest jutsu, al patrulea Hokage a învins Vulpea cu Nouă Cozi.

Jutsu
* Bariera: Formația metoda domului
* Bariera: Închisoarea din tărtăcuța broaștei
* Genjutsu: Foșnetul confruntării broaștei
* Desfacerea sigiliului cu 5 peceți
* Rasengan
* Tehnica de convocare
* Protectorul din ace
* Stilul foc: Mingea de foc
* Stilul Pământ: Mlaștina lumii de jos
* Tehnica umbrelor clonate
* Convocare: Fâșia gurii broaștei
* Convocare: Tehnica dughenii broaștei
* Arta eremită: Bomba de ulei
* Arta eremită: Barajul părului din ace
* Genjutsu Kaneshibari
* Senjutsu
* Stilul eremit
* Tehnica barierei
* Proiectilele uleiului broaștei
* Tehnica coamei leului sălbatic
* Rasengan masiv

Hokage



Hokage-ul (“Foc Umbra”) este liderul satului Konoha (“Satul ascuns in frunze”). Pe parcursul seriei sunt 5 hokage, care sunt onorati de sat prin sculptarea fetelor lor in muntele care margineste satul. Primul Hokage a fost Hashirama Senju, care a intemeiat satul, impreuna cu Madara Uchiha. Cu jutsu-ul lui unic, tehnicile Mokuton (elementul lemn), el a creat copacii care actioneaza ca fundatie pentru sat, si modul sau de a conduce a devenit un model pentru urmatorii Hokage. Primul Hokage a fost urmat de fratele sau mai mic, care a devenit Al doilea Hokage. El a fost urmat de unul din studentii sai, care a devenit al Treilea Hokage. Dupa o indelungata domnie, al Treilea Hokage a abdicat in favoarea lui Minato Namikaze, care a luat numele de al Patrulea Hokage, dar si-a redobandit pozitia dupa ce al Patrulea Hokage si-a dat viata pentru a salva satul de demonul vulpe cu noua cozi. Al Treilea Hokage este prezent la inceputul seriei, fiind omorat de un fost student: Orochimaru, in timpul unei invazii in Konoha. Alt student de-al sau, Tsunade, il urmeaza la tron, ca cel de-al Cincilea Hokage.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Cel mai frumos Manager de Fotbal Online

Acesta este cel mai frumos și cel mai complet joc de manager fotbal online din câte am încercat sau jucat. În funcție de cât ești de bun manager, poți să joci și în Champions League. Dar până acolo e dum lung! Vino și alătură-te Ligii România. Avem nevoie de manageri ca să rămânem pe primul loc în lumea ManagerLeague. Mulțumesc tuturor celor care s-au înscris în această competiție online!
... Sau poți să citești mai multe aici


Contact: onimusha_cs@yahoo.com

MCA


Lista mea de bloguri

Un produs Blogger.