Iti place?

Nou: am deschis Forum Movie Club Anime

Salutare, prieteni. Am deschis "Forum Movie Club Anime". Proiectele în desfășurare (ongoing) vor fi postate doar acolo, urmand ca dupa terminarea lor sa le postez si aici. In ceea ce ma priveste, Forum Movie Club Anime este de baza. De aici voi sterge toate postarile si voi rearanja toate animeurile in format "Lista episoadelor online". Aici nu se vor mai putea face comentarii, iar chat-ul va fi scos in curand.

joi, 13 iunie 2013

Bleach - Povestea si Personajele



Dragi prieteni, idiferent unde veti mai vedea acest articol, sa stiti ca este facut de mine si postat pentru prima data pe http://onimushacs.wordpress.com in 2011 (site inchis definitiv), dar copiat cu nerusinare (iar aici, de exemplu, ma refer la Anime-4-Fun. - nici nu vreau sa ma gandesc ca are legatura cu Anime4Fun pe care il stiu eu.) "Multa rusine" ii doresc celui care a copiat cu nesimtire si nu a spus doua cuvinte despre autor.


INTRODUCERE IN  LUMEA BLEACH



Bleach ( ブリーチ) este o serie manga şi anime realizată de Tite Kubo, mangaka al Zombie Powder. Bleach este serializată în antologia manga japoneză Weekly Shonen Jump din August 2001, iar în dublicatul său american Shonen Jump din Noiembrie 2007. Seria manga a primit premiul Shogakukan Manga pentru categoria shonen în 2005, iar seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.
Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, două OVA, trei filme de animaţie de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, şi un set de cărţi de joc de colecţie. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japonia, şi au ajuns în topul de vânzări de manga din Statele Unite. Adaptarea anime a primit clasificări similare, precum locul 7 în topul celor mai populare anime în Japonia în 2006, şi în top zece anime din America din 2006 până în 2008.


APROAPE TOTUL DESPRE BLEACH




DESPRE PRODUCTIA BLEACH
Tite Kubo şi-a găsit inspiraţia pentru multe din numele săbiilor şi vrăjilor în literatura japoneză antică. Kubo povesteşte că a devenit interesat de limba spaniolă deoarece pentru el suna "încântătoare" şi "caldă"; Bleach având în componenţa sa multe cuvinte în limba spaniolă.
Kubo povesteşte că îi place să creeze personaje care au o "aparenţă înşelătoare" (precum "băieţi buni cu feţe înspăimântătoare" şi "baieţi răi cu feţe blânde") deoarece Kubo a fost atras de oameni cu aceste "aparenţe contradictorii" şi că simte nevoia să "deseneze oameni astfel când lucrează".
Într-un interviu, angajaţii United States Shonen Jump au declarat ca Bleach este "foarte cinematic" şi că ei cred că Kubo s-a folosit de filme ca "modele" pentru povestea sa. Când a fost întrebat daca vreun film sau actor a fost exemplu pentru secvenţele de luptă, Kubo le-a răspuns interviatorilor că i-a plăcut filmul Snatch dar că nu l-a folosit ca model. Kubo a specificat că filmele care îi plac "trebuie să-l influenţeze" în "moduri variate".


MANGA (revista de benzi desenate)

  


Seria este scrisă şi ilustrată de Tite Kubo şi este publicată în revista japoneză Weekly Shonen Jump. Capitolele individuale sunt colectate de Shueisha într-o serie de volume tankōbon, care mai conţin un poem al personajului înfăţişat pe copertă. Primul volum a fost lansat pe 5 Ianuarie, 2002, până la data de 3 Octombrie, 2008, treizeci şi cinci de volume fiind lansate. Compania de distribuţie Viz Media este responsabilă de lansarea volumelor manga Bleach în engleză în Statele Unite. Viz publică capitole în revista Shonen Jump precum şi în format tankōbon; primul volum a fost lansat pe 1 Iunie, 2004, volumul treizeci şi trei fiind lansat pe 3 Iunie, 2008. În acelaşi timp numeroase grupuri de "scanlation" continuă să lanseze capitole neoficiale, traduse în engleză ale celor mai noi capitole.


ANIMEUL (desenul animat)



Versiunea anime a Bleach este produsă de către Studiul Pierrot şi îl are ca director pe Noriyuki Abe. A fost difuzată pentru prima dată pe 5 Octombrie, 2004, pe TV Tokyo. Episoadele 1-167 au fost făcute şi difuzate în format 4:3, iar episoadele 168+ în format 16:9 wide screen.
Pe 15 Martie, 2006, VIZ Media a obţinut de la TV Tokyo Corporation şi Shueisha drepturile pentru difuzarea şi distribuirea produselor sub marca Bleach. Ca urmare, Viz Media a semnat un contract pentru titrarea în limba engleză a serialului anime, şi a licenţiat drepturilor de distribuire de produse sub marca Bleach mai multor companii diferite.
În Romania postul Animax a început să difuzeze, primele 52 de episoade, din Ianuarie, 2008, subtritrate în limba română.


FILME BLEACH

Bleach: Memories of Nobody (Memorii ale Nimănui) 


*este un film de lung metraj care a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 16 December 2006. Povestea are loc după terminarea evenimentelor din Soul Society, Ichigo aflându-se din nou în lumea oamenilor luptând înpotriva hollows. Intriga se desfăşoara în jurul activităţilor unui grup denumit "Dark Ones" (Cei Întunecaţi), care încearcă să distrugă lumea umană şi Soul Society. Evenimentele din film nu se potrivesc exact cu continuitatea intrigii canonice şi de aceeea toate personajele participante îşi pierd memoria celor întâmplate pentru a explica discrepanţele.



Bleach: The DiamondDust Rebellion


*a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 22 December 2007. Îl are în centru atenţiei pe Tōshirō Hitsugaya, căpitanul celei de-a 10-a Divizie, care este condamnat la execuţie de către Soul Society după ce pierde un artefact numit "the King's Seal" (Sigiliul Regelui).


Bleach: Fade to Black, I Call Your Name.


*Cel de-al treilea film a fost lansat în Japonia pe 13 Decembrie, 2008. În film, membri Soul Society sunt loviţi de amnesia, care îi face să uite de Ichigo şi Rukia. Când el se duce în Soul Society pentru a investiga, Ichigo descoperă că Rukia a uitat nu numai despre el, dar şi propia identitate.

GRAFICA SI ANIMATIA
Animaţia acestui anime este una dintre cele mai bune; fiecare personaj fiind foarte bine desenat chiar până la ultimul detaliu având o înfăţişare ce îi reflectă perfect caracterul. Există scene comice în care personajele sunt chibi (partea în care la personaje apar cruciuliţe pe faţă când sunt nervoşi, lacrimi... etc.), dar acestea pot dispărea foarte brusc datorită apariţiei unui Hollow. De la bătăi şi săbii, până la haine şi frizuri, grafica este prelucrată până la ultimul detaliu pentru a reda atmosfera perfectă.

CE SPUNE PUBLICUL
Primul volum de manga a fost vândut în peste 1.25 milioane de copii în Japania, şi versiunea originală Japaneză de manga, ca un întreg, a fost vândută în peste 46 milioane de copii. În 2005, Bleach a fost premiată cu prestigiosul premiu Shogakukan Manga la categoria shōnen.
Într-un poll de pe internet din 2006 făcut de TV Asahi, Bleach s-a clasat pe locul 7 ca program anime favorit în Japonia. În anul anterior, fusese clasat ca al 27-lea program favorit.
Vânzările în America de Nord au fost ridicate, în Decembrie 2006 volumul 16 a fost clasat în top 10 al "nuvelelor grafice", iar volumul 17 devenind cel mai bine vândut volum de manga pentru luna Februarie 2007.
Versiunea în limba engleză a Bleach a fost nominalizată pentru premiile "best manga" şi "best theme" la American Anime Awards ediţia 2006, dar nu a câştigat la niciuna dintre categorii. A fost nominalizată din nou în 2007 pentru "best manga", "best actor", "best DVD package design" şi "best theme", dar a eşuat în a câştiga vre-un premiu.
Anime News Network descrie seria ca "..un anime incredibil de distractiv, care vă va captiva şi va refuza să vă dea drumul. Pentru aventuri clasice cu o atitudine modernă, nu căutaţi mai departe de Bleach...". MiniTokyo a lăudat seria ca fiind "foarte originală" iar prezentarea "..este foarte promiţătoare.." Recenzorul Pop Culture Shock şi-a exprimat opinia despre serie. A declarat că povestea seriei "le dă pe altele deoparte" şi că personajele sunt "bine create, animate şi dublate", dar a adăugat mai târziu că unele scene "nu erau echilibrate" şi că unele personaje "ar fi putut fi dezvoltate mai mult". Totuşi, el a acordat seriei un grad de "A" pentru Volumul 1, şi apoi "A-" pentru Volumele 2-6.

SCURT REZUMAT
Bleach urmăreşte viaţa lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15 ani cu abilitatea de a vedea fantome şi un shinigami (în traducere directă "zeu al morţii") cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părţi ale poveştii se desfăşoară în jurul acestor personaje.
Povestea începe cu apariţia subită a Rukiei Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversaţia ce rezultă este întreruptă de apariţia unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav rănită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenţionează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollows pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenţionat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu uşurinţă.
Următoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorbţia aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia şi-a transferat spiritul într-un gigai (un corp uman artificial) până când îşi va recăpăta abilităţile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows şi ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society. Odată cu desfăşurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai multe din lumea zeilor morţii. Poveste continuă cu multă acţiune, aventură şi comedie.

LOCUL DESFASURARII POVESTII
Planurile existenței din universul Bleach corespund în mare credinței de viață și viață după moarte, a sistemului religios uman. Oamenii vii din anime trăiesc într-o lume asemănătoare Japoniei moderne; sufeletele trăiesc într-un soi de Rai denumit Soul Society; sufeletele rele sînt trimise în Iad. Odată ajuns în Soul Society, spiritul este capabil să trăiască mai mult decît oamenii din lumea vie, mulți îmbătrânind pe parcursul a mii de ani. Cei ce mor în Soul Society se reîncarnează în lumea oamenilor vii, astfel obținându-se un flux continuu ce asigură echilibrul.


Lumea Umană: 


Lumea oamenilor din Bleach este centrată în Japonia modernă; în special, într-o zona fictivă la vest de Tokyo numită Karakura Town. În această lume, Ichigo frecventează școala și se luptă cu hollows.


Soul Society:


Lumea spiritelor este denumită Soul Society (尸魂界(ソウル・ソサエティ), Sōru Sosaeti, Societatea Sufletelor) și este constituită din 2 porțiuni: orașul expansiv împrejmuit de un zid Seireitei (瀞霊廷, Court of Pure Souls), unde traiesc shinigami și nobilimea, și zona celor opt districte rezidențiale numita Rukongai (流魂街, Town of Wandering Spirits). Numărul districtului îi descrie condiția, astfel că districtele cu un numar mai mic sunt mai pasnice. Condițiile de trai se aseamană cu cele din Japonia feudală. Un rege trăiește într-un alt tărâm din Soul Society. Sufletele din Soul Society se aseamănă celor ale oamenilor normali, dar îmbătrânesc într-un ritm extrem de încet, astfel încât persoane cu vârste de câteva secole sunt ceva comun. Copii se pot naște la fel ca în lumea umană.


Hueco Mundo:


Hueco Mundo (虚圏(ウェコムンド), Weko Mundo) este o dimensiune între lumea oamenilor și Soul Society. Aici locuiesc hollows atunci când nu vânează suflete, și nu pot fi detectați atâta timp cât rămân în interior. Întrări în Hueco Mundo pot fi create prin sfâșierea țesăturii interdimensionale dintre cele 2 lumi. La suprafață, Hueco Mundo este un tărâm deșertic, unde este mereu noapte. Puțină vegetație care poate fi văzută cu ochiul liber este defapt formată din cristale; și deși cerul are nori, nu se găsește nicăieri apă. Puțini hollows locuiesc la suprafață.
Personajele din Bleach călătoresc dintr-o lume în alta prin mai multe mijloace. Shinigami deschid pasaje între lumi cu ajutorul zanpakutō -ului. Fluturi negri creați în timpul ritualulul de soul burial, denumiți hell butterflies (地獄蝶, jigoku-chō), fac aceste pasaje sigure. Sufletele umane trec dintr-un plan în altul numai prin nașterea în lumea umană sau prin ritualul de soul burial. Oameni vii pot folosi și portaluri speciale pentru a se deplasa între lumi, dar acestea sunt periculoase. Deși hollows sunt prezentați cu abilitatea de a se mișca între planuri deschizând rupturi în spațiu, ei preferă de obicei să rămână în Hueco Mundo datorită riscului de a fi descoperiți de către Soul Society în lumea umană.

CATEVA PERSONAJE
# Kurosaki Ichigo – personajul principal
# Kuchiki Rukia – al doilea personaj principal.
# Familia Kurosaki - Isshin (tatal).
- Karin (sora mai mică)
- Yuzu (sora cea mai mică)
# Sado Yasutora- prieten foarte bun al lui Ichigo.
# Inoue Orihime- colega de clasa cu Ichigo, care are o pasiune secreta pentru el.
# Ishida Uryu- un om spiritual, ultimul din rasa Quincy.


DESCRIEREA PERSONAJELOR IMPORTANTE


Kurosaki Ichigo  
Este personajul principal, care trece intro zi de la a fi un copil normal care vede spirite, la a fi atacat de hollow . In timpul acestei lupte, tocmai cand era sa fie ucis, un shinigami pe care l-a cunoscut de curand decide a-i transfera jumatate din energia ei, lui Ichigo. Din pacate in momentul in care sabia ei atinge sufletul lui, el ii i-a toate puterile. Dupa asta el primeste rolul de shinigami, pentru a-i proteja pe cei care sunt atacati de hollow, lucru, care cateodata inseamna, ai apara sau lupta contra celor apropiati lui. Dupa o scurta perioada de timp, Ichigo a aratat ca e capabil de a face lucruri pe care nici un om nu le-ar putea face, cum ar fi sa lupte la nivelul, la care o face si de a fi capabil in a vedea aura spirituala(lucru care il ajuta sa gaseasca persoane aflate in primejdie sau nu chiar daca aura lor nu e foarte puternica). El incepe sa invete cum sa isi foloseasca si regula puterea spirituala.


Kuchiki Rukia  – al doilea personaj principal.
Ea este primul shinigami pe care Ichigo l-a intalnit, si pentru a se salva pe sine, si pe Ichigo isi transfera puterile, acestuia. Ea inca lucreaza pentru Soul Society dar ca antrenoarea lui Ichigo. Ea se ascunde de hollow in forma umana pana cand ii revin puterile iar intre timp il ajuta pe Ichigo in misiunile acestuia, incearca sa se adapteze si sa inteleaga multe lucruri in legatura cu lumea umana.


Familia Kurosaki

– Isshin (tatal) 

Este capul familiei Kurosaki si doctorul cartierului . Este foarte protectiv cu Ichigo(din moment ce il face sa vina in fiecare zi la ora sapte seara acasa) si e foarte strict cu regulile. Foloseste violenta fizica in unele probleme pentru ca nu se descurca prea bine cu vorba si ar vrea ca fiul sau, sa discute mai mult cu el.


- Karin 
Este sora mai mica a lui Ichigo care l-a randul ei poate vedea fantome(dar cam neclar), sustine ca nu crede in ele dar, daca i se iveste ocazia nu va ezita sa faca bani pe urma acestei abilitati.


- Yuzu 
Cealalta sora mai mica a lui Ichigo de care este mandra si pe care il invidiaza ca vede asa de bine fantomele. Ea vrea sa vada fantomele la fel de bine ca el intr-o zi. Simte ca e responsabilitatea ei de a avea grija de familie de cand a murit mama ei.


- Kurosaki Masaki 
Este mama lui Ichigo care a murit in urma cu sase ani. Ea a fost cea mai frumoasa femeie pe care a vazut-o Ichigo si pe care a iubit-o foarte mult. A murit incercand sa-l, salveze pe el, astfel demonstrandu-si dragostea pe care o simtea pentru el. Ea este inca vie in memoria familiei Kurosaki, care ii viziteaza mormantul pe fiecare an in ziua, in care a murit.


Sado Yasutora 
Este prietenul foarte inalt al lui Ichigo, care pare a fi, foarte puternic, putand suporta multe suferinte fizice. Are un papagal care are si un spirit in el, acesta aducand moartea propitarilor. Dupa ce intra in contact, cu Ichigo in forma de shinigami, puterile lui ies la suprafata, putand chiar sa invinga un hollow.


Inoue Orihime  - are o pasiune secreta pentru Ichigo
Este o colega de clasa a lui Ichigo, care il place foarte mult dar ii este frica sa ii spuna. Ea si-a pierdut fratele intr-un accident de masina cu multi ani in urma, care sa intors ca hollow sa se infrupte din sufletul ei. Chiar, cand era pe cale sa reuseasca, si-a dat seama ca acest lucru nu o va face fericita, si ca, ceea face e gresit, disparand. Dupa ce a luat contact, cu forma de Shinigami a lui Ichigo, puterile lui Orihime au iesit la suprafata.


Ishida Uryu  - un om spiritual
Este ultimul dintre quincy, si poarta multa ura shinigamilor, pentru ca sensei-ul lui a murit intr-o lupta contra hollow-urilor datorita ca acestia au, aparut prea tarziu. El il provoaca pe Ichigo, atragand multi hollow, atat de multi incat nu le-au putut face fata. Dupa aceea, cei doi s-au unit pentru a lupta impotriva lor salvand astfel orasul.


Abarai Renji  
Este vice-capitanul diviziei 6, sub comanda directa a lui Kuchiki Byakuya. El se intoarce cu Byakuya pentru a o aduce inapoi pe Rukia. Da impresia ca ar fi puternic dar e foarte impulsiv, majoritatea timpului.


Arisawa Tatsuki 
Este colega de clasa a lui Ichigo si cea mai buna prietena, a lui Orihime. A crescut impreuna cu Ichigo, intalnindu-se cu acesta la varsta de 4 ani, in timpul unui curs de karate. Este foarte puternica pentru o fata si foarte protectiva cu Orihime. Nu ii plac lucrurile normale pentru o fata, cum ar machiajul, ea fiind mai baietoasa.


Chizuru 
Este o fata cu inclinatii pentru acelasi sex, facandu-i nenumarate propuneri esuate lui Orihime si sfarsind batuta de Tatsuki. Ea ofera o doza de umor acestui anime fiind totusi un personaj minor.


Don Kanonji 
Un om de televiune, un medium care face ritualuri de exorcizare spiritelor. Merge la un spital abandonat, urmat de o multime de fani, si din greseala tranforma un spirit intr-un hollow. De indata ce aceasta se intampla el simte ca e datoria lui sa nu isi dezamageasca fanii si se pregateste de lupta cu hollow-ul fiind intrerupt de Ichigo. Prin izbanda lui in fata hollow-ului Ichigo ii arata cum se poarta un adevarat erou. Dupa aceasta, Kanonji are foarte mult respect pentru Ichigo, spundu-i chiar ca il va lasa sa-i fie student.


Grand Fisher 
Acesta este hollow-ul care a ucis-o pe mama lui Ichigo. Acesta ia forma unei fete iar cand se lupta, are abilitatea de a intra, in creierul hollow-ului care vine dupa ea. Odata ce unul din corpurile sale(fata sau hollow-ul) sunt invinse, se retrage pur si, simplu in celalalt. Are si abilitatea de a vedea memoria oamenilor, transformandu-se in acea persoana pe care acestia nu o pot ucide, lasandu-i vulnerabili in fata unui atac.


Hanakari Jinta 
Un baiat, tanar care lucreaza la magazinul lui Urahara. Ii place sa isi inchipui ca este cel mai bun jucator de baseball din lume, neglijandu-si munca.


Shun Shun Rikka  
Sunt protectorii lui Orihime asemanandu-se cu niste mici zane. Numele lor sunt: Hinaginku (abilitatea de a respinge), Shonou (scut interior), Tsubaki (abilitatea de a, ataca).


Kagine Sensei  
Este profesor la scoala, la care invata Ichigo, iar cand vede taraboiul provocat de acesta in emisiunea TV a lui Don Kanonji se, supara foarte tare si cauta sprijinul celorlalti profesori pentru al pedepsi pe acesta.


Keigo  
Alt coleg de clasa al lui Ichigo, care o place foarte mult pe Rukia si care ar vrea sa-i devina prietena, asta cand Rukia inca, incearca sa inteleaga cultura umana.


Kojima Mizuiro  
Este un baiat de 15 ani cam afemeiat. El zice, ca ii plac femeiile mature dar cand de fapt nu s-ar da in laturi de la, a avea o relatie cu o fata de orice varsta. Merge la aceeasi scoala ca Ichigo si pare a proveni dintr-o familie instarita. Ichigo o avertizeaza pe Rukia sa fie cu bagare de seama la avansurile acestuia.


Kon  
Kon e un suflet modificat, creat de Soul Society cu scopul de a lupta cu hollow-urile. Cand l-au creat acestia i-au dat mai multa putere ca de obicei, de aceea cand este liber poate face lucuri uimitoare. Din greseala in magazinul lui Urahara este introdus in corpul lui Ichigo care i-a forma de shinigami. In aceasta perioada el explora lumea umana impresionand lumea si aratand-usi abilitatea. Odata ce acest fapt iese la suprafata el este cautat si scos din corpul lui Ichigo fiind introdus intr-un ursulet de plus. Dupa aceasta incepe sa o idolatrizeze pe Rukia iar uneori ii tine locul lui Ichigo cand acesta trebuie sa ii faca datoria de shinigami.


Kuchiki Byakuya  
El este capitanul diviziei 6 si fratele mai mare al lui Rukia. Provine dintr-o familie nobila si este foarte puternic. El merge in lumea umana pentru a o aduce inapoi pe Rukia(cu, care nu se intelege foarte bine) si pentru al ucide pe Ichigo.


Midori  
Colega de clasa cu, Karin si Yuzu, pare a fi prietena lor, iar cand Karin este bolnava merge sa vada cum se simte. Il vede pe Ichigo (Kon in corpul lui) sarind peste un gard inalt de 2.5 metri dar se hotaraste sa nu zica la nimeni despre asta.

Shibata Yuuichi  
Sufletul acestui baiat a fost inchis intr-un papagal de catre hollow-ul care i-a ucis mama. Acest hollow i-a spus ca, daca v-a putea fugi de el timp de trei luni ii v-a aduce mama la viata, ceea ce a fost evident o minciuna. El a devenit ”pet-ul” lui Chad care l-a ajutat sa lupte contra hollow-ului si care a fost trimis de Ichigo in Soul Society pentru a se rentalni cu mama sa.

Tessai 
Este un barbat de varsta mijlocie care lucreaza la magazinul, lui Urahara.. Este adjunctul lui Urahara la sefia magazinului desi, tinde s-a preia controlul asupra celor doi copii, care lucreaza acolo. Copii desi nu admit, par a le fi, frica de el intr-o, oarecare masura.

Ururu  
Este o fata tanara care lucreaza impreuna cu Jinta la magazinul lui Urahara. Desi este cu trei ani mai mica decat Jinta ea, este vocea ratiunii cand ii zice acestuia ca ar trebuii sa lucreze in loc sa se joace.

Urahara Kisuke  
El este managerul, magazinului mentionat, are o fata nebarbierita si poarta in majoritatea timpului o palarie de plaja. Tine foarte mult la reputatia magazinului si incearca sa le aduca, clientilor produsele care le doresc. Cand isi da seama ca a facut o greseala dandu-i, lui Rukia un suflet modificat isi propune sa rezolve problema de unul singur. El pare a, avea ceva abilitati dar ramane un mister.
OK.  Hai sa dezvoltam subiectul!



TIPURI DE PERSONAJE
۞ Oameni:


Oamenii din Bleach sunt asemeni rezidenților moderni ai Japoniei, iar majoritatea lor nu pot vedea ori simți spiritele fără corp în vreun fel. Spiritele pot totuși ocupa corpuri umane artificiale numite gigai care îi fac vizibili și oamenilor obișnuiți. Unul din 50.000 de oameni poate fi medium, cu nivele diferite de a simți spiritele din jurul lor, dar doar o treime din aceștia le pot vedea clar, și doar cei mai puternici medii pot vorbi ori atinge fantomele. Există persoane cu abilități înnăscute de a vedea, dar și lupta cu spiritele, dar oamenii obișnuiți pot obține această putere doar prin prezența constantă în jurul unei surse mari de putere sprituală.


۞ Plusuri:

 


Un spirit blând din Bleach este cunoscut drept plus. Un plus este sufletul unei persoane care a murit. Un lanț, denumit Chain of Fate (因果の鎖, inga no kusari, Lanț al Destinului), este atașat de pieptul plusului și îl leagă de o locație, un obiect sau o persoană de care sufletul s-a simțit apropiat în timpul vieții. Spiritul se poate mișca liber dacă lanțul a fost rupt, dar acest lucru face ca lanțul să înceapă a se coroda. Normal un plus este trimis în Soul Society de către Shinigami printr-un ritual numit soul burial (魂葬, konsō) înainte de corodarea semnificativă a lanțului. Dacă Chain of Fate este coradat complet înainte ca soul burial să fie executat, o gaură va apărea în pieptul sufletului unde lanțul a fost odată ancorat. Aceste spirite înnebunesc și devin spirite malefice cunoscute ca hollows. Dacă Lanțul Destinului (Chain of Destiny) este smuls în mod deliberat se poate ajunge la degradarea sufletului.

۞ Shinigami:


Shinigami, sau Soul Reapers după cum sunt denumiți în limba Engleză, sunt psychopomps din Bleach. Ei sunt spirite cu puteri spirituale, recrutate dintre rezidenți și nobilimea din Soul Society. Ca toate spiritele, ei nu pot fi detectați de oameni normali. Shinigami posedă cate un zanpakutō, sabii supernaturale care reprezintă o manifestație a puterii propietarului, cu care execută soul burials pe plusuri. Shinigami mai folosesc pe langă zanpakutō și magicii cunoscute drept kidō pentru a lupta împotriva hollows. Un group de Shinigami cunoscuți drept Vizard au obținut puteri de hollow, ajungând să posede măști detașabile și anuminte abilități hollow.

APROAPE TOTUL DESPRE SHINIGAMI

Shinigami (死神, shinigami) sunt o rasă fictivă de ființe, din seria anime și manga Bleach creată de Tite Kubo.


Shinigami sunt gardieni și ghizi spiritelelor defuncte, care împărtășesc puteri supernaturale similare. Își au originea în conceptul japonez al "Grim Reaper" (Moartea cu coasă), importat din Europa în timpul perioadei Erei Meiji. Deoarece acest concept a fost importat foarte recent și nu a făcut niciodată parte din Shinto și nici din folclorul Japonez, Shinigami din Bleach sunt diferiți de cei din alte opere fictive.
Shinigami sunt sufletele unor oameni defuncți, care au obținut puteri supernaturale. Corpurile lor sunt compuse din ectoplasmă (霊子, reishi) și de aceea pot fi văzuți numai de alte entități capabile să perceapă lumea spiritelor, ceea ce exclude majoritatea oamenilor. În serial, Shinigami, precum și alte tipuri de spirite, pot influența mediul. În plus, pot fi răniți ca și oameni obișnuiți, deși e nevoie de răni mult mai grave, decât pentru oameni normali, pentru ca acest lucru să se întâmple.
Cea mai proeminentă putere a unui Shinigami este zanpakutō-ul, o sabie creată din însăși sufletul acestuia. Shinigami emit natural energie spirituală, ce poate varia în funcție de magnitudinea puterii Shinigami-ului. Un zanpakutō este manifestarea fizică a puterii acestuia, concentrată într-o sabie.
Shinigami operează din Soul Society, care reprezintă lumea de apoi din Bleach. Călătoria între lumea umană și Soul Society este extreme de limitată și atent monitorizată, dar uni Shinigami sunt staționați în lumea umană pentru ași îndeplini îndatoririle și de aceea trebuie să călătorească adesea între cele două. În plus, este considerată o crima ca un Shinigami să rămână în lumea umană mai mult decât o perioada limitată de timp. Îndatoririle unui Shinigami includ ghidarea plusurilor (fantome) către Soul Society printr-un ritual numit "soul burial" (konsō), și purificarea hollows (spirite malefice). Pe parcursul seriei, îndatoririle Shinigami-lor sunt clarificate mai departe, reieșind că ei sunt responsabili și de guvernarea fluxului de spirite dintre lumea umană și Soul Society.

ANTRENAMENT
Antrenamentul indivizilor care doresc să devină shinigami se desfășoară la Academia Shinigamilor, fondată de Shigekuni Yamamoto-Genryūsai în urmă cu 2000 de ani, înaintea poveștii actuale din Bleach. Cursurile au o durata de 6 ani, timp în care studenți învață să lupte cu hollows și să îndeplinească ritualul de soul burial.

MIJLOACE DE LUPTĂ
Kidō



Kidō (鬼道, Kidō tradus "calea demonului") este o formă de magie utilizată de Shinigami. Poate fi folosită în diferite scopuri, precum vindecare, atac, sau imobilizare. Vindecarea pare a fi o abilitate mai generală, pe când vrăjile de atac și imobilizare necesită recitarea unei incantații. Vrăjile Kidō se împart în două categorii distincte: vrăji distructive (破道, hadō), folosite pentru atac direct, și vrăji de imobilizare (縛道, bakudō), folosite pentru a imobiliza inamicul dar și în alte scopuri. Aceste forme de vrăji Kidō sunt castate prin recitarea unei incantații, uneori foarte complicată și lungă, urmată de categoria din care face parte vraja, număr și nume, odată cu recitarea acestuia având loc și efectul. Se pot efectua și versiuni mai slabe ale vrăjilor prin ignorarea incantatiei, dar eficiența le este scăzută în funcție de talentul individului ce efectuează vraja.
Vrăjile Kidō sunt utilizate de Shinigami în lumea fictivă din Bleach pentru diferite scopuri. Există vrăji de atac, de imobilizare, sau vindecare. Ca și magia convențională, majoritatea acestor vrăji necesită o incantație pentru a se obține efectul dorit. Ele sunt efectuate prin canalizarea de energie spirituală, pe care incantația o focalizează spre un anumit efect. Ganju Shiba precizează că principiul pentru a utiliza kidō și pentru a canaliza energie spirituală este ca subiectul să se imagineze într-un cerc colorat-întunecat.
Majoritatea vrăjilor kidō se împart în 2 categorii: vrăji de imobilizare (縛道, bakudō "way of binding") și vrăji distructive (破道, hadō "way of destruction"). Ultima categorie se referă în general la orice tehnică care are scopul de a "opri" o țintă, inclusiv vrăji pentru a urmări ținta sau vrăji de comunucații. Unele vrăji de imobilizare pot fi foarte nocive pentru țintele lor, dacă nu chiar fatale. Vrăjile distructive, pe de altă parte, au mereu scopul de a răni, constand cel mai adesea dintr-o formă de atac energetic într-o anumită direcție.
Cu excepția vindecării, care nu necesită o incantație sau un nume pentru a fi efectuată, vrajile kidō au la bază patru pași: recitarea incantației vrăjii, categoria (distructivă sau de blocare), numărul, și la final numele. Numărul vrăjii determină dificultatea castării corecte și eficiența vrăjii (#1 este ușor de castat, pe când #99 este incredibil de dificilă). Cu suficient antrenament, primul pas poate fi ignorat, permițând castarea rapidă a vrăjilor în luptă. Dezavantajul acestei metode este faptul că puterea vrăjii slăbeste, lucru direct proporțional cu talentul utilizatorului. Ignorarea incantației este din ce în ce mai dificilă pentru vrăjile cu numere mai mari, deoarece castarea lor este și așa dificilă chiar și cu o incantație completă. Puterea vrăjilor kidō variază în funție de talentul utilizatorului; chiar și o vrajă de nivel mic poate fi incredibil de distructivă când este folosită de un utilizator puternic.
Vrăjile kidō pot fi combinate pentru un singur scop, lucru demonstrat de către Isane Kotetsu când utilizează vraja de imobilizare #58 pentru ai localiza pe Sōsuke Aizen și Gin Ichimaru în interiorul Soul Society, și apoi #77 pentru a transmite locația acestora fiecărui căpitan și locotenent (inclusiv lui Ichigo Kurosaki și prietenilor săi). Rukia Kuchiki a demonstrat și ea abilitea de a folosi două vrăji kidō simultan alternând recitarea versurilor incantațiilor unul după altul.

VRAJI KIDÔ CUNOSCUTE

Vrăji de imobilizare
1. Restrain (, sai) — Blochează brațele țintei la spate.
4. Crawling Rope (這縄, hainawa) — O frânghie din energie leagă mâinile țintei
9. Strike (, geki) — Înconjoară ținta într-o lumină roșie, paralizându-l complet.
58. Summoning of the Tracking Sparrows (摑趾追雀, kakushitsuijaku) — Localizează și urmărește fiecare forță spirituală, la care utilizatorul se concentrează. Pentru a o activa, utilizatorul trebuie să deseneze un cerc pe pământ, pe care să-l împartă în patru părți, fiecare cu câte un simbol în ele. Incantația animează cercul, în interiortul acestuia apărând diferite numere până când un set specific este găsit. Setul de numere pare să fie o variație a longitudinii și latitudinii.
61. Six Rods Prison of Light (六杖光牢, rikujōkōrō) — Summonează șase grinzi de lumină, subțiri dar late, grinzi de lumină care se izbesc în zona mijlociea țintei, ținându-l în loc. Cunoscută ca "Six Rod Light Restraint" în manga Engleză și "Six Bars of Light" în unele jocuri. În Română se poate traduce "Constrângere prin șase bare de lumină".
63. Chainlike Desert (Sajo Sabaku ) — Ținta este legată de la gât în jos cu un lanț gros.
75. Quintet of 1 kan Iron Pillars (五柱鉄貫, gochūtekkan) — Summoneaza cinci stâlpi, foarte înalți și groși, pentru a incapacita ținta.
77. Heavenly Rickshaws in Silken Air (天挺空羅, tenteikūra) — Transmite mesaje oricărei persoane dintr-o anumită zona. Pe lângă recitarea incantației, utilizatorul trebuie să deseneze anumite marcaje specifice pe brațe, care sunt animate de vrajă pentru a trimite mesajul.
81. Splitting Void (斷空, danku) — Creează o barieră de energie sub forma unui perete dreptunghiular. Potrivit lui Byakuya, este capabil să oprească vrăji destructive până la #89.
99, Part 1. Seal (, kin, Restrict în traducerea în Engleză) — Leagă brațele unei ținte cu o țesătură spirituală și fuse din oțel.
99, Part 2. Great seal (卍禁, bankin) — Această vrajă înfășoară ținta din cap până în picioare în țesătură spiritulă [Primul cântec: halting fabric (初曲・止繃, shokyoku: shiryū)], îl înjunghie cu multiple săbii metalice [Al doilea cântec: hundred linked bolts (弐曲・百連閂, nikyoku: hyakurensan)], și apoi îl lovește cu o bâtă metalică imensă [Cântec final: great seal of 10,000 forbiddings (終曲・卍禁太封, shūkyoku: bankin taihō)].

Vrăji distructive
1. Thrust (, shō) — Împinge ținta departe de cel ce castează vraja.
4. White Lightning (白雷, byakurai) — Trage cu un fulger concentrat din degetul arătător al celui ce castează vraja.
31. Shot of Red Fire (赤火砲, shakkahō) — Trage în țintă cu o bilă de energie roșie.
33. Blue Fire, Crash Down (蒼火墜, sōkatsui, Pale Fire Crash în traducerea în Engleză) — Trage un val de energie spirituală de culoarea albastră spre o țintă într-o manieră similară cu #31, dar pe o arie mai mare și cu mai multă putere.
54. Abolishing Flames (廃炎, haien) — Trage un val de energie spirituală purpurie , care va incinera complet ținta odată ce se realizează contactul.
63. Thunder Roar Cannon (雷吼炮, raikōhō) — Trage un val masiv de energie spirituală de culoarea galbenă spre o țintă.
63. Twin Lotus Blue Fire, Crash Down (双蓮蒼火墜, sōren sōkatsui) — Esențial este o versiune dublă a vrăjii #33. Această vrajă trage cu două bile de energie albastră, dar cu o putere mult mai mare decât a variantei cu o singură sferă.
90. Black Coffin (黒棺, kurohitsugi) — Formează o cutie neagră din energie în jurul unei ținte, care este apoi străpunsă de o duzină de "sulițe", sfâsâind persoana din interior din cap până în picioare. Aizen precizează că vraja a atins numai o treime din potențialul său distructiv când a fost folosită de el, indicând că vraja este mult mai puternică la putere întreagă. Aspectul și funcționalitatea amintesc de trucul unui magician, dar și de anumite dispozitive de tortură folosite de către inchiziția Spaniolă.

ALTE VRĂJI
Pentru aceste vrăji nu se precizează explicit în ce categorie se află.
White Crawl (白伏, hakufuku) — Momo Hinamori folosește această vrajă, în timp ce este întemnițată, pentru a incapacita un gardian, distrugând totul pe o anumită rază în jurul ei. Anime-ul sugerează că este o vrajă de imobilizare, dar nu îi acordă un număr.
Mirror Door (鏡門, kyōmon) — Tōshirō Hitsugaya a folosit această vrajă pentru a sigila camera de spital a lui Momo Hinamori. Creează o barieră asemănătoare cu sticla, care este foarte dificilă de străpuns din exterior, dar foarte simplu din interior.
Reverse Demon (反鬼, hanki) — Această tehnică anulează kidō-ul unui inamic lovindu-l cu o încărcătură perfectă de energie de potențial opus. Yoruichi o folosește împotriva shunkō-ului lui Soifon.
Kidō Cannon (鬼道砲, Kidōhō) — Precum sugerează și numele, "Tunul Kidō" este o armă energetică de intensitate mare, alimentată prin kidō în Bleach: Memories of Nobody. Este alcătuită dintr-un cristal pentru focalizare atașat de un stâlp masiv, cu mai multe cristale mai mici aranjate în jurul celui principal. Este încărcată de zeci de shinigami lucrând în sincron, creând o încărcătură energetică capabilă să distrugă complet o dimensiune mai mică. Atacul este format din mai multe forme animalice care rag înainte de contact. Puterea atacului, pe lângă distrugerea țintei, provoacă daune mici atât lumii umane cât și în Soul Society. În ciuda puterii sale, nu este o armă reutilizabilă, deoarece izbucnește în flacări după utilizare.
Temporal Stasis (時間停止, jikanteishi) — O vrajă interzisă folosită de Tessai împreună cu kūkanten'i.
Spatial Displacement (空間転位, kūkanten'i) — O vrajă interzisă folosită de Tessai în combinație cu jikanteishi pentru a teleporta o porțiune specifică de spațiu dintr-un punct în altul, transportând și alte vrăji kidō active din acea zonă.

LUPTA CORP-LA-CORP


Lupta corp la corp (白打, hakuda, "lovituri albe") din Bleach nu este descrisă foarte bine. Trupele Forțelor Speciale, mai ales cei de rang înalt precum Soifon, sunt cunoscuți ca fiind foarte bine antrenați în acest domeniu.

AGILITATE


Agilitatea (歩法, hohō, "metoda pașilor"), ca și lupta corp la corp, nu se elaborează asupra ei. Pașii Flash (瞬歩, shunpo), o tehnică de mișcare care îi permite utilizatorului să se deplaseze la viteze mai mari decât pot urmări ochi, este considerată ca aparținând acestei categorii. Un alt skill, deși nu neapărat înrudit, este abilitatea Shinigamilor de a merge pe aer folosind particule spirituale. Colectând și solidificând particulele spirituale sub talta piciorului, Shinigami obțin tracțiune pe aer pentru a se deplasa sau a-și opri căderea.

LUPTA CU SABIA

  

Lupta cu sabia (斬術, zanjutsu, "tehnică de tăiere") este cea mai utilizată metodă de luptă folosită de Shinigami. Precum sugerează și numele, implică folosirea unui zanpakutō și a abilităților speciale ale acesteia pentru a ataca un inamic. Adițional formei sale de bază, fiecare zanpakutō are alte două forme speciale: shikai (始解, prima eliberare) și bankai (卍解, eliberare finala), care modifică forma sabiei și scot la iveală potențialul ascuns al acesteia dar și al stăpânului.
Un zanpakutō (斬魄刀, zanpakutō = sabie tăietoare de suflete) este o sabie magică fictivă ce apare în anime-ul și seria manga Bleach, mânuită de cei cu puteri de shinigami. Arta mânuirii unui zanpakutō se numește zanjutsu. În adaptarea din limba engleză de la Viz, ele sunt denumite Soul Slayers (Spintecătoare de Suflete).

PREZENTARE GENERALA ZANPAKUTO

Cele mai multe zanpakutō arată ca o sabie katana normală, cu mici diferențe între ele precum se așteaptă între sabii diferite. Totuși, fiecare zanpakutō este îmbinat cu un spirit conștient unic, care îi da sabiei puterea de a trimite un plus în lumea de apoi, de a purifica hollows, si de a-și transforma propria formă într-una mai elaborată și mai puternică. Pentru a facilita aceste sarcini, zanpakutō au abilitiți unice care se aseamană cu caracteristicile proprietarului.
Spiritul unui zanpakutō este o parte din sufletul proprietarului său, și cel mai adesea împărtășește aceleași trasături de personalitate. În același timp, însă, ei sunt și independenți, și astfel pot fi considerați partenerul unui shinigami în luptă. Deoarece sunt o parte din sufletul propietarului, un zanpakutō nu poate fi înlocuit, deși se va regenera încet în cazul în care este rupt. Odată ce un shinigami câștigă mai multă putere, zanpakutō-ul lor își poate schimba forma, ceea ce permite ființei din interior să se manifeste cu un grad mai mare în lumea exterioară. Orice formă (sau mărime) un zanpakutō va adopta, propietarul îl va mânui fără aproape nici un efort deoarece este o parte din sufletul său. Pe de altă parte, este mult mai dificil pentru un shinigami să mânuiască un zanpakutōu care nu îi aparține, deși Kaname Tōsen este singurul personaj din serial care a reușit așa ceva.
Shinigami își pot transfera puterile către alți shinigami înjunghiând zanpakutō-ul lor prin inima recipientului. Rukia Kuchiki reușește acest lucru la începutul poveștii pentru a-l ajuta pe Ichigo să-și salveze familia. Deși a intenționat să îi dea doar jumătate din puterile ei, el le-a absorbit pe aproximativ toate.

FORME ALE ZANPACUTO

FORMA "SPIRITUALĂ"
                      
   
      
   
Depinzând de abilitatea shinigami-ului de a comunica și de a controla spiritul zanpakutō-ului, un zanpakutō se poate manifesta în două forme suplimentare și apoi reveni la forma sa sigilată. Aceste două forme sunt cunoscute drept shikai și bankai, și pot fi considerate drept "upgrade-urile" unui zanpakutō, oferindu-i abilități mai presus de simpla lui folosire ca sabie. Shinigami poartă de obicei zanpakutō-ul în forma lui sigilată și activează formele suplimentare în funcție de nevoie.
Dacă un shinigami are puteri spirituale mari și nu le poate controla, el sau ea au un zanpakutō mai mare, așa cum Ichigo Kurosaki a avut atunci când a devenit shinigami prima oară. Isshin Kurosaki, tatăl lui Ichigo, explică la un moment dat că shinigami de nivel superior trebuie să fie capabili să stăpânească mărimea și forma săbiilor lor. În caz contrar, ar ajunge să mânuie sabii de mărimea unui zgârie-nori. Zanpakutō-urile pot fi deghizate și ca alte obiecte, deși acestea trebuie să fie de proporții asemănătoare cu însăși sabia. Atât Kisuke Urahara cât și generalul Yamamoto, își degizează sabia, de exemplu, sub forma unor bastoane; al lui Urahara ia forma unui shikomizue, pe când zanpakutō-ul lui Yamamoto e ascuns în interiorul unui baston simplu.
Shinigami care nu pot comunica cu zanpakutō-ul lor mânuiesc o versiune fără nume cunoscută drept asauchi, însemnând Taietura superficială ("shallow cut").

FORMA "SHIKAI"

Shikai (始解, shikai) este prima formă "upgradată" disponibilă unui zanpakutō. Pentru a o activa, shinigami trebuie să afle numele zanpakutō-ului lor. Acest lucru nu este la fel de ușor cu a alege un nume, deoarece spiritul unui zanpakutō este viu și posedă deja propriul nume. Din acest motiv, un shinigami trebuie să fie apt în a comunica cu zanpakutō-ul său, ceea ce necesită a fi capabil să vorbească cu spiritul sabiei în lumea interioară a acesteia. Obținerea unui shikai este o dovadă de control al zanpakutō-ului, și se pare a fi o condiție pentru a înainta în rangurile Gotei, deoarece majoritatea ofițerilor și locotenenților sunt capabili de shikai.
După aflarea numelui zanpakutō-ului, shikai-ul poate fi atins simplu prin recitarea unei comenzi urmată de numele zanpakutō-ului (în cele mai multe cazuri). Comanda poate varia între utilizatori și distanță, de la un singur verb imperativ la un poem scurt. De cele mai multe ori este legat de abilitatea zanpakutō-ului, sau o aluzie asupra naturii spiritului. Acest pas poate fi ocolit de către acei shinigami care au învățat cum să folosească bankai. În unele cazuri rare, un zanpakutō, odată "eliberat", va ramâne în acea stare pentru o durata nedefinită de timp. Astfel de zanpakutō-uri sunt descrise ca "full-time released form type", precum cele ale lui Ichigo Kurosaki și Kenpachi Zaraki.
Odată ce shikai este activat, zanpakutō-ul își va schimba forma pentru a accesa oricare abilitate specială de care e capabil. De obicei rămân de forma unei sabii, dar tipul de sabie diferă radical între diferite zanpakutō-uri. Abilitățile speciale ale unui zanpakutō, ca și însăși zanpakutō-ul, au nume specifice care trebuie anunțate pentru ai activa complet efectul. Precum zanpakutō-ul lui Ichigo, Zangetsu, explică, cunoașterea numele unui atac și necunoașterea lui va avea o diferență semnificativă în puterea pe care o va avea un atac.

FORMA "BANKAI"

Bankai (卍解, bankai) este cea de a doua formă a unui zanpakutō. Pentru a-l atinge, un shinigami trebui să fie capabil de a materializa spiritul zanpakutō-ului lor în lumea reală și de a-l subjuga, câștigând controlul complet asupra puterii zanpakutō-ului. Potrivit lui Yoruichi Shinhouin, puterea unui bankai crește de obicei puterea unui shinigami cu un factor de la cinci la zece. Menținerea bankai este dificilă pentru perioade prelungite de timp, suprasolicitându-l pe cel ce îl mânuiește. Dacă proprietarul este în pragul morții bankai-ul va dispărea.
După ce un shinigami materializează și subjugă spiritul zanpakutō-ului, acesta își poate lua ultima și cea mai puternică formă. Spre deosebire de shikai, nu există nicio comandă pentru a activa bankai, deși utilizatorul va spune cuvântul "bankai" dinainte. Bankai-ul unui zanpakutō este o manifestare a însăși spiritului, creând de obicei o creatură masivă sau un efect pentru a-și ajuta proprietarul în luptă (bankai-ul lui Ichigo este o exceptie, acesta devenind mai compact). Bankai-ul însăși va mari numele zanpakuto-ului (Zangetsu aparținând lui Ichigo devine Tensa Zangetsu, Senbonzakura al lui Byakuya devine Senbonzakura Kageyoshi), sau uneori îl schimbă cu totul (Suzumushi aparținând lui Tōsen devine Enma Kōrogi). Unii shinigami odată cu transformarea zanpakutō-ului, își schimbă îmbrăcămintea cu ceva similar cu forma pe care o are spiritul sabiei. Majoritatea zanpakutō-urilor câștigă abilități speciale suplimentare. Ca și shikai, aceste abilități au propiile nume și comenzi de activare.
Secole de experiență în luptă sunt de obicei necesare pentru a atinge bankai și apoi zeci de ani pentru a-l stăpâni; totuși, un dispozitiv creat de Kisuke Urahara poate materializa forțat spiritul unui zanpakutō, astfel ignorând necesitatea unei vaste experiențe. Această metodă este potențial fatală dacă nu este terminată în decursul a trei zile, și singurele doua persoane care au reușit a finaliza această metodă "abreviata" de a obține bankai sunt Ichigo si Urahara.
Byakuya Kuchiki susține că chiar și în cele patru mari case nobile din Soul Society, o persoană din multe genereații se naște cu puterea spirituală necesară pentru a atinge bankai. Deoarece obținerea bankai durează sute de ani de experienta în lupta pentru a fi terminată, este rară și între shinigami și aproape excusivistă acelor căpitani shinigami din Gotei 13. Singurul căpitan care nu a obținut bankai este Kenpachi Zaraki. Singurii shinigami non-căpitani care sunt prezentați a fi atins bankai în Bleach sunt Renji Abarai, Ikkaku Madarame, și Ichigo Kurosaki.

TIPURI DE ZANPAKUTO -URI

Sunt tipuri multiple de zanpakutō, clasificate după scopul principal sau efectul abilităților speciale. De exemplu, zanpakutō-ul lui Ichigo Kurosaki este de tip defensiv, deoarece este modelat pentru luptă de aproape. Zanpakutō-ul lui Yumichika Ayasegawa, în schimb, este un zanpakutō de tip kidō, deoarece este modelat în jurul abilităților speciale și nu pentru luptă de aproape.
Unele zanpakutō-uri sunt clasificate după un element: Tōshirō Hitsugaya și Rukia Kuchiki posedă zanpakutō-uri de tip gheață, Shigekuni Yamamoto-Genryūsai controlează un zanpakutō de foc, și zanpakutō-ul lui Kaien Shiba are abilități bazate pe apă. În jocurile video, zanpakutō-ul lui Jūshirō Ukitake este reprezentat ca fiind bazat pe apă și fulgere, pe când cel al lui Shunsui Kyōraku este asociat cu atacuri pe bază de vânt.


LISTA ZANPAKUTO-URILOR DUPA PERSONAJE
- Shinigami -

Ichigo Kurosaki  




Name: Zangetsu (斬月, „Cutting Moon”, „Lună Tăietoare”);   
- spiritul i-a forma unui bărbat de vârstă mijlocie ce poartă ochelari de soare și o haină neagră zdrențuroasă. Mai poate lua și forma hollow-ului interior al lui Ichigo, care afirmă că el și Zangetsu sunt legați unul de altul, cu unul dintre ei mereu la control.
Shikai: Zangetsu i-a forma unei sabii elegante, neagre, de mărirea lui Ichigo, asemănătoare unui satâr. Nu are teacă, fiind înfășurată cu o fâșie de material. Nu are nici o frază de comandă, deoarece este un zanpakutō în formă eliberată full-time.
Bankai: Nume Tensa Zangetsu (天鎖斬月, lit. „Heavenly Chain Cutting Moon”, „Lună Cerească Tăietoare de Lanțuri”), Zangetsu ia forma unei nodachi cu o lamă neagră, cu o apărătoare în forma de manji, și un lanț mic atașat la capătul mânerului. Când Ichigo folosește bankai-ul lui Zangetsu, el este îmbrăcat într-o haină asemănătoare cu cea a spiritului. În această formă, viteza lui Ichigo este vast marită, depășind viteza unui pas flash. Ichigo caștigă și o agilitate și reflexe pe măsura noii viteze. În plus, puterea sa de atac crește moderat.
Abilități: Getsuga Tenshō (月牙天衝, lit. „sky-piercing moon fang”, „colț de lună străpungător de cer”), este un atac energetic care lansează rafale de energie spirituală de culoare albastră în forma de semilună. În bankai, rafalele sunt negre cu un contur roșu și direcția le poate fi controlată, viteza și puterea atacului crescând exponențial.


Shigekuni Yamamoto-Genryūsai - Căpitan al Diviziei 1 și Comandant Suprem





Nume: Ryūjin Jakka (流刃若火, „Flacără Asemenea Lamei Plutitoare” 
Shikai: Ryūjin Jakka izbucnește în flacări. Este activat de comanda "redu întreaga creație la cenușă mocnită" (万象一切灰燼と為せ, banshō issai kaijin to nase, Viz: "All things of this world, turn to ashes", "Toate lucrurile din această lume să se transforme în cenușă").
Abilități: Ryūjin Jakka creează flăcări atât de intense încât numai aura acesteia este de ajuns pentru a dezintegra orice lucru spre care Yamamoto își mânuie sabia. Zona din apropierea lui Yamamoto va fi și ea consumată de flăcări.


Chōjirō Sasakibe - Locotenent al Diviziei 1





Nume: Gonryōmaru (厳霊丸, „Spirit Sever”,  „Spirit Solemn”)  
Shikai: Gonryōmaru se transformă într-o spadă rapier. Este activat de comanda "pierce" (穿て, ugate, Viz: "bite", "mușcă").
Abilități: Necunoscute.


Soifon - Căpitan al Diviziei 2 




Nume: Suzumebachi (雀蜂, „Hornet”, „Viespe”)  
Shikai: Suzumebachi se transformă într-un stinger purtat pe degetul mijlociu de pe mâna dreaptă al lui Soifon. Este activat de comanda "sting all enemies to death" (尽敵螫殺, jinteki shakusetsu, Viz: "spider enemy's killing strike", "lovitura ucigașă a inamicului paianjenului").
Abilități: Când Soifon înjungie pe cineva cu Suzumebachi, un simbol de forma unui fluture numit hornet's crest (蜂紋華, hōmonka, Viz: "Bee's Crest Flower") apare în zona de contact. O a doua lovitură în același loc duce la moarte instantanee. Suzumebachi poate extrage sau injecta otrăvuri, după cum este demonstrat de Soifon în timpul Arcei Bount.


Marechiyo Ōmaeda - Locotenent al Diviziei a 2-a 




Nume: Gegetsuburi (五形頭, „Five Heads”, „Cinci Capete”)  
Shikai: Gegetsuburi se transformă într-o bilă mare cu țepi și un lanț. Este activată de comanda "smash" (打っ潰せ, buttsubuse, Viz: "crush", "zdrobește").
Abilități: Necunoscute.


Gin Ichimaru - (Fost) Căpitan al Diviziei a 2-a 


Nume: Shinsō (神鎗, „Divine Spear”, „Lance Divină”)  
Shikai: Lama lui Shinsōse se extinde pe lungimi mari pentru a străpunge inamici lui Gin de la distanță. Gin poate susține forma extinsă și să mânuiască Shinsō în arce largi. Este activat de comanda "shoot [him] dead" (射殺せ, ikorose) („Împușcă-l”); în anime aceasta este ikorosu.
Abilități: În diferitele jocuri video Bleach, Gin lansează Shinsō în pământ sau cer, cauzând o ploaie de sabii în jurul său, sau apariția unor sabii similare de sub el.


Izuru Kira - Locotenent al Diviziei a 3-a 




Nume: Wabisuke (侘助,  „Om Mizerabil”, dar poate fi tradus și ca Cel ce-și Cere Iertare, Viz: "The Penitent One", "Cel ce se scuză")  
Shikai: Lama lui Wabisuke se îndoaie în forma unui cârlig dreptunghic. Este activat de comanda "raise your head" (面を上げろ, omote o agero, Viz: "Show yourself", "Arată-te").
Abilități: Wabisuke doublează greutatea a orice atinge. Efectul se cumulează cu fiecare lovitură, crescând exponențial greutatea țintei sale. După ce efectul este aplicat de multiple ori, ținta este adusă în genunchi ca și cum și-ar cere scuze, de unde se trage și numele.


Retsu Unohana - Căpitan al Diviziei a 4-a 


Nume: Minazuki (肉雫唼, „Purifică Carnea”)  
Shikai: Necunoscut.
Abilități: Creează o uriasă pisică de mare, cu un singur ochi, ce poate zbura și vindeca oameni în interiorul stomacul său. Nu este clar dacă aceasta este abilitatea ei de shikai sau de bankai, deși este etichetată drept ultima în unele jocuri video Bleach.


Isane Kotetsu - Locotenent al Diviziei a 4-a 



Nume: Itegumo (凍雲, "Nor Înghețat", "Frozen Snow", "Zapadă Înghețată")  
Shikai: Itegumo se desparte în trei lame asemănătoare unei foarfece katar cu mânerul normal unei katane. Este activată de comanda "sprint" (奔れ, hashire, Viz: „run”, „fugi”).
Abilități: Necunoscute.


Hanatarō Yamada - Al 7-lea rang în Diviziei a 4-a 




Nume: Hisagomaru (瓠丸, "Gourd", "Tărtăcuță")  
Shikai: Hisagomaru obține o scară de masură roșie pe mânerul ei și vindecă în loc să rănească inamici. Este activat de comanda "Fill up" (満たせ, mitase))
Abilitati: În timp ce vindecă răni, scara de masură de pe Hisagomaru se umple. Când este plină, Hisagomaru se transformă în Akeiro Hisagomaru (朱色瓠丸, „tărtăcuță stacojie”), ce seamană cu un bisturiu. În această forma, Hanatarō returnează orice rană Hisagomaru a absorbit într-un singur atac. Următoarele atacuri vor avea și ele condiția de vindecare ridicată)


Sōsuke Aizen - (Fost) Căpitan al Diviziei a 5-a 



Nume: Kyōka Suigetsu (鏡花水月, „Mirror Flower Water Moon”, „Oglindă Floare Apă Lună”)  
Shikai: Oricine este martor la shikai va intra din acel moment într-o stare de hipnoză completă. Este activată de comanda "shatter" (砕けろ, kudakero).
Abilități: Efectul de hipnotiza al Kyōka Suigetsu este permanent și îi permite lui Aizen să creeze iluzii perfecte în mințile celor sub puterea sa. Oricine este sub influența completă a hipnozei nu poate risipi efectul acesteia, chiar dacă este conștient de el.


Momo Hinamori - Locotenent al Diviziei a 5-a 




Nume: Tobiume (飛梅, „Flying Plum Tree”, „Prun Zburător”)  
Shikai: Lama lui Tobiume se îndreapta și produce apariția unor dinți jitte de-alungul lungimii sale. Este activată de comanda "snap" (弾け, hajike).
Abilități: Tobiume se comportă ca un focar pentru puterile spirituale ale lui Hinamori, concentrându-le într-o sfera de energie explozivă, de culoarea roz, capabilă să creeze cratere în podele și să treacă prin pereți. Hinamori își poate comprima întreaga putere într-o singura sferă de energie, masivă.


Byakuya Kuchiki - Căpitan al Diviziei a 6-a 





Nume: Senbonzakura (千本桜, „A Thousand Cherry Blossoms”, „O Mie de Flori de Cireș”)  
Shikai: Lama lui Senbonzakura se împrăștie în sute de mii de lame minuscule ("petale") controlate de Byakuya. Este activat de comanda "scatter" (散れ, chire).
Bankai: Numit Senbonzakura Kageyoshi (千本桜景厳, lit. „Afișare Vibrantă a Celor O Mie de Flori de Cireș”), Byakuya lasă Senbonzakura să cadă, cauzând dispariția acesteia în pământ. Apoi doua rânduri de sabii apar de o parte și de alta a lui Byakuya și se dizolvă într-un milion de lame mici controlate de Byakuya.
Abilități: În bankai, Senbonzakura are patru stadii. Prima este o formă înbunătățită a shikai-ului, ce este constituită din destule lame miniaturale pentru a forma un scut defensiv în jurul lui Byakuya și de a-i ataca inamicul cu un val masiv de „petale lamă”. A doua formă este activată de comanda "scene of a massacre" (殲景, senkei), și comprimă lamele lui Senbonzakura în patru rânduri de săbii în jurul lui Byakuya și a inamicului său. El poate controla aceste săbii mânuindu-le după bunul plac, de exemplu, una din tehnicile sale este de a-și orbi inamincul cu o sabie și apoi de a chema o a doua pentru lovitura finală. Cea de-a treia formă, "pivotal scene" (吭景, gōkei), face ca fiecare sabie să atace din orice unghi posibil, nelăsând nici un unghi mort. Cea de-a patra și evident ultima formă este activată de comanda "final scene: white imperial sword" (終景・白帝剣, shūkei: hakuteiken), și comprimă fiecare lama într-o singura sabie și îi dă lui Byakuya o pereche de aripi albe.


Renji Abarai - Locotenent al Diviziei a 6-a 





Nume: Zabimaru (蛇尾丸, "Snake Tail", "Coadă de Șarpe");
 
- spiritul i-a forma unei chimere, cu capul și corpul unui babuin și capul unui șarpe la caputul cozii.
Shikai: Zabimaru se transformă într-o sabie segmentată cu o proeminență asemănătoare cu un târnăcop la fiecare segment. Segmentele sunt conectate cu o bandă ce se poate întinde, permițându-i lui Zabimaru să fie folosit ca un bici. Este activat de comanda "howl" (咆えろ, hoero, "roar", "rage").
Bankai: Numit Hihiō Zabimaru (狒狒王蛇尾丸, "Baboon King Snake Tail", "Rege Babuin Coadă Șarpe"), Zabimaru se transformă într-o versiune masivă a shikai-ului, asemănătoare cu scheletul unui șarpe, cu un cap de șarpe în capăt. Îmbrăcămintea lui Renji se schimbă în ceva asemănător. Segmentele sunt conectate între ele de puterea spirituală a lui Renji în loc de pânză, permițându-i să le conecteze/deconecteze după bunul plac. Nu este nevoie ca fiecare piesă să fie intactă pentru a funționa corespunzător.
Abilități: Când este folosit ca bici, Zabimaru poate fi extins de trei ori înainte să fie nevoiet să revină la forma de sabie. Segmentele pot fi separate și controlate de puterea spirituală a lui Renji, permițându-i să execute un atac omni-direcțional denumit higa zekkō (狒牙絶咬 lit. "broken baboon's fang", "colțul rupt al babuinului"), dar este distructiv pentru Zabimaru și îl lasă pe Renji fără protecție. În forma de bankai, Zabimaru obține o tehnică specială cunoscută drept Baboon Bone Cannon (狒骨大砲, hikotsu taihō) care trage cu energie spirituală densă din gura lui Zabimaru.


Sajin Komamura - Căpitan al Diviziei a 7-a 




Nume: Tenken (天譴, "Heaven's Punishment", "Pedeapsă Cerească") 
 
Shikai: Tenken creează parți diferite ale corpului unui uriaș pentru a copia orice mișcare făcută de componenta echivalentă a corpului lui Komamura; de exemplu, dacă Komamura își mânuiește sabia, un braț uriaș mânuind o sabie apare și face acelaș lucru. Este activat de comanda "roar" (轟け, todoroke).
Bankai: Numit Kokujō Tengen Myō'ō (黒縄天譴明王, lit. „Pedeapsă Cerească a Regelui lui Kokujō”, Viz: „Divine Retribution: Black Ropes of Ruination”, „Retribuție Cerească: Frânghiile Negre ale Ruinării”), Tenken produce un întreg uriaș (războinic în armură neagră), care la rândul său copie mișcările lui Komamura.
Abilități: Necunscute în afară de cele automate.


Jirōbō Ikkanzaka - Al 4lea rang in Diviziei a 7-a 





Nume: Tsunzakigarasu (劈烏,  Cioară Despicătoare)  
Shikai: Tsunzakigarasu se transformă în mai multe shuriken-uri cu două muchii pe care Jirōbō le controlează. Dacă acestea sunt distruse, el poate baga sabia în teacă și apoi repetă procesul. Este activat de comanda "flap away" (羽搏きなさい, habataki nasai, "spread your wings" in traducerea Viz, si "întinde-ți aripile" in Română).
Abilități: Necunoscute în afară de cea aparută la trecerea în shikai.


Shunsui Kyōraku - Căpitan al Diviziei a 8-a 




Nume: Katen Kyōkotsu (花天狂骨, "Flower-Heaven Bone of Madness", "Floare-Rai Os al Nebuniei")  
Shikai: Katen Kyōkotsu se transformă în două săbii de tip scimitar sau falchion. Este activat de comanda "flowers are disturbed, god of flowers weeps, winds of Heaven are disturbed, demon of Heaven laughs" (花風紊れて花神啼き天風紊れて天魔嗤う, hana kaze midarete, kashin naki, tenpū midarete, tenma warau, Viz: "when the flower wind rages, the flower god roars, when the wind of heaven rages, the god of the underworld sneers").
Abilități: Prezentat în jocurile video Bleach, cu abilitatea de a controla vântul, a creea tornade și lansa atacuri pe bază de vânt.


Tatsufusa Enjōji - Locotenent al Diviziei a 8-a 



Nume: Hōzan (崩山, "Avalanche")
Shikai: Hōzan i-a forma unui fierestrău. Este activat prin comanda "dance madly" (乱舞せよ, ranbuseyo).
Abilități: Necunoscute.


Kensei Muguruma - (Fost) Căpitan al Diviziei a 9-a 





Nume: Tachikaze (断地風, lit. "Earth-severing Wind")  
Shikai: Tachikaze se transformă într-un cuțit de luptă. Este activat de comanda "blow it away" (吹っ飛ばせ, futtobase).
Abilități: Capabil să se încarce și apoi să tragă rafale de energie spirituală.


Kaname Tōsen - (Fost) Căpitan al Diviziei a 9-a 





Nume: Suzumushi (清虫, "Pure Insects", "Bell Bug" )  
Shikai: Depinde de comanda folosită.
Bankai: Numit Enma Kōrogi (閻魔蟋蟀, "Demon's cricket", "Greirul demonului"), Suzumushi creează o cupolă neagră, uriașă, ancorată de pământ prin zece inele. Oricine din interiorul ei, mai puțin persoana atinsă de Suzumushi, își pierde toate simțurile mai puțin cel de pipăire.
Abilități: Dacă este activat prin comanda "chime" (鳴け, nake, "cry"), Suzumushi produce o notă de tonalitate înaltă pe o zona largă, suprasolicitând căile auditorii ale oricarei persoane din zona țintă, lăsându-i inconștienți. Dacă este activat prin comanda "smash his limbs" (四肢を潰すよ, shishi wo tsubusu yo), Suzumushi devine Benihikō (紅飛蝗, lit. "Crimson Flying Locusts") și creează un grup de sabii care cad peste inamic.


Tōshirō Hitsugaya - Căpitan al Diviziei a 10-a 





Nume: Hyōrinmaru (氷輪丸,  Ice Ring); 
 
- spiritul i-a forma unui dragon chinez, înaripat, din gheață 
Shikai: Hyōrinmaru obține o lamă în formă de semilună atașată de mânerul sabiei printr-un lanț. Este activat de comanda "sit upon the frozen heavens" (霜天に坐せ, sōten ni zase, "Reign over the frosted heavens" în tradurerea Viz, "Reign over the frosted frozen sky" in anime).
Bankai: Numit Daiguren Hyōrinmaru (大紅蓮氷輪丸, lit. "Great Crimson Lotus Ice Ring"). Gheața se așează pe spatele lui Tōshirō formând aripi și o coadă. Gheare din gheață apar pe picioare și brațul stâng și drept, un cap de dragon acoperindu-i mâna cu care ține sabia. În final, trei "flori" de gheață, cu câte patru petale, apar în spatele lui Hitsugaya. Petalele dispar odată cu folosirea de către Tōshirō a unor tehnici; dar dacă este apa prezentă în apropierea lui Tōshirō, Hyōrinmaru se poate regenerera pe timp nedefinit.
Abilități: Hyōrinmaru are control asupra apei și gheții. În forma de shikai, sabia creează un dragon de gheață când este mânuită (controlat de Hitsugaya) și lama în formă de semilună îngheață orice ce înfașuară. Prin bankai, Hyōrinmaru obține două tehnici noi: "dragon hail frame" (竜霰架, ryūsenka) și "thousand years ice prison" (千年氷牢, sennen hyōrō). Prima îngheață și sparge un inamic pe care Tōshirō îl înjunghie. Cea de-a două creează stâlpi de gheață care înconjoară inamicul.


Rangiku Matsumoto - Locotenent al Diviziei a 10-a 





Nume: Haineko (灰猫, Ash Cat) 
Shikai: Haineko se dizolvă în cenușă pe care Rangiku o poate controla. Este activată de comanda "growl" (唸れ, unare).
Abilități: Cenușa din sabia lui Haineko taie prin obiecte la fel de ușor ca o sabie. În Bleach: Heat The Soul 3, cenușa produsă de Haineko poate forma o pisică sau un animal asemănător unui leopard.


Kenpachi Zaraki - Căpitan al Diviziei a 11-a 



Nume: Necunoscut.
Shikai: Zanpakutō-ul lui Kenpachi este permanent eliberat, cu mânerul unui shinai și o lamă lungă , uzată și îndoită. Este unică deoarece este în starea sa eliberată, deși propietarul nu îi cunoaște numele, acesta fiind incapabil să își controleze puterea spirituală. Totuși, deși se află în forma shikai, puterile îi sunt inaccesibile lui Kenpachi deoarece nu îi cunoaște numele.
Abilități: Necunoscute.


Ikkaku Madarame - Al 3lea rang in Diviziei a 11-a 



Nume: Hōzukimaru (鬼灯丸,  "Demon Light, Winter Cherry") 
Shikai: Hōzukimaru se transformă într-o naginata care se poate despărți într-un staff format din trei secțiuni (三節棍, sansetsukon) prin comanda "split" (裂けろ, sakero, "break"). Este activat de comanda "grow" (延びろ, nobiro, "extend"), urmată de lovirea mânerului zanpakutō-lui de capătul tecii, de către Ikkaku.
Bankai: Numit Ryūmon Hōzukimaru (龍紋鬼灯丸,  "Dragon Crest Demon Light"), Hōzukimaru se transformă într-o sapă de călugăr chinezească supradimensionată și un Dadao la fel de mare, ambele conectate printr-un lanț de o halebardă la fel de mare, cu un mâner paralel forjat între capăt și o creastă sub formă de dragon de pe cealaltă parte a sabiei.
Abilități: Deși nu are abilități speciale, Hōzukimaru, în forma sa de bankai devine din ce în ce mai puternic odată cu trecerea timpului. Nivelul de putere e indicat de către creasta sub formă de dragon, care se "umple" cu cerneală când puterea lui Hōzukimaru crește. Când modelul este umplut complet, forța distructivă al bankai-ului lui Ikkaku apare. Totuși, acesta dezlănțuie atâta putere încât lama zanpakutō-ului devine foarte uzată.


Yumichika Ayasegawa - Al 5lea rang in Diviziei a 11-a 





Nume: Fuji Kujaku (藤孔雀,  Wisteria "Peacock", "Paun") 
Shikai: Fuji Kujaku se transformă într-un evantai format din patru lame asemanatoare unor seceri, conectate de mâner printr-o balama. Este activat de comanda "bloom" (咲け, "sake").
Abilitpți: Prin comanda sakikurue (裂き狂え), Fuji Kujaku începe să absoarbă energia spirituală a inamicului, lăsându-l incapabil să lupte.


Maki Ichinose - (Fost) Membru al Diviziei a 11-a 




Nume: Nijigasumi (虹霞, "Rainbow Haze")  
Shikai: Lama lui Nijigasumi devine invizibilă. Este activata de comanda "shine brightly" (光華閃け, kōka hirameke).
Abilități: Lama lui Nijigasumi generează o lumină orbitoare care poate tăia orice cu care întră ăn contact. Manipularea luminii servește și pentru a năuci inamicul cu privire la direcția din care Ichinose va lovi cu Nijigasumi. Poate genera și un puls de lumină și să tragă cu multiple săbii de lumină spre un inamic. Prin manipularea luminii, Ichinose, poate deveni și invizibil. Când este folosit sub forma Saigyoku Nijigasumi (彩玉虹霞, Saigyoku Nijigasumi "Swallowing Orb of Rainbow Mist"), poate crea și un orb de lumină în jurul unui inamic, cu scopul de a-l zdrobi.


Mayuri Kurotsuchi - Căpitan al Diviziei a 12-a 




Nume: Ashisogi Jizō (疋殺地蔵, "Ksitigarbha's Killer Head", 
 deși poate fi interpretat și în alte moduri)
Shikai: Ashisogi Jizō se transformă într-un trident deformat. Este activat de comanda "rip" (掻き毟れ, kakimushire, "claw out").
Bankai: Numit Konjiki Ashisogi Jizō (金色疋殺地蔵, lit. "Golden Ashisogi Jizō"), Ashisogi Jizō produce o omida uriașă cu un cap grotesc și o aureolă argintie.
Abilități: În forma de shikai, prin înjunghiere, Ashisogi Jizō paralizează inamici oprind semnalele de la creier spre brațe și picioare. Această paralizie încă permite victimei să simtă durere. În forma debankai, monstrul eliberat de Ashisogi Jizō degajă otrăvuri derivate din sângele lui Mayuri care sunt letale pentru oricine le respiră, mai putin pentru Mayuri, și locotenentul său, Nemu. Mai multe săbii pot apărea din pieptul acestuia, permițându-i să treacă prin inamici sau să îi străpungă. Dacă Mayuri se înjunghie cu propiul zanpakutō, el devine lichid și nu poate ataca sau fi atacat (folosit ca metoda de evadare). Se reîntoarce la formă umană în câteva zile.


Kisuke Urahara - (Fost) Căpitan al Diviziei a 12-a 




Nume: Benihime (紅姫, "Crimson Princess") 
Shikai: Lama lui Benihime devine un pic mai lată decât cea dinaintea shikai-ului și mânerul zanpakutō-ului se curbează, adăugând o panglică roșie și alte decorații elaborate în jurul ei. Este activat de comanada "awaken" (起きろ, okiro).
Abilități: Benihime poate trage rafale de energie de putere considerabilă, destul de puternice pentru a contracara un cero, și poate crea un scut pentru al proteja pe Urahara, amândouă fiind activate prin comanda "sing" (啼け, nake, "Scream").


Jūshirō Ukitake - Căpitan al Diviziei a 13-a 




Name: Sōgyo no Kotowari (双魚の理 or 双魚理, Logic of the Twin Pisces) 
 
Shikai: Sōgyo no Kotowari se transformă în două sabii gemene ce seamană cu o javelin cu un jitte invers - asemănător unui dinte pe spatele fiecarei sabii. Săbiile sunt conectate printr-o coardă, pe care sunt aliniate mai multe charm-uri mici. Este activat de comanda "every wave be my shield, every thunder become my blade" (波悉く我が盾となれ雷悉く我が刃となれ, nami kotogotoku waga tate to nare, ikazuchi kotogotoku waga yaiba to nare, Viz: "wave become my shield, thunder become my blade").
Abilități: Multe din jocurile video Bleach îl prezintă ca fiind capabil să controleze combinații de apă și fulgere, făcând orburi de apă și trăgând cu șiroaie de apă din aceste orburi. Aceste orburi pot fi puse într-o anumită formație și o altă abilitate este de a crea o baltă de apă pe pământ drept capcană, când inamicul calcă în baltă, sulițe de apă sau fulgere îl străpung.


Kaien Shiba - (Fost) Locotenent al Diviziei a 13-a





Nume: Nejibana (捩花, Twisted Flower) 
Shikai: Nejibana se transformă într-un trident. este activat de comanda "uncoil the liquid heavens" (水天逆巻け, suiten sakamake, "rankle the seas and heavens").
Abilități: Control peste si abilitatea de a genera apă.


Rukia Kuchiki - Membru al Diviziei a 13-a  



Nume: Sode no Shirayuki (袖の白雪 or 袖白雪, "Sleeve's White Snow") 
Shikai: Sode no Shirayuki devine complet alb și o pamblică alba se formeaza din maner. Este activată de comanda "dance" (舞え, mae).
Abilități: Sode no Shirayuki are trei tehnici: "first dance, white moon" (初の舞・月白, some no mai, tsukishiro, "primul dans, lună albă"), "next dance, white ripple" (次の舞・白漣, tsugi no mai, hakuren, "următorul dans, unduire albă"), si "third dance, white sword" (参の舞・白刀, san no mai, shirafune, al treilea dans, sabie albă). Prima tehnică creează un cerc în jurul țintei lui Rukia și îngheață orice și pe oricine din acel cerc de la pământ în sus până ajunge la ceruri. A doua tehnică este o versiune a primului atac, ce creează un val masiv de gheață, într-o anumită direcție, la o distanță considerabilă în fața Rukiei. Cea de-a treia tehnică este folosită dacă zanpakutō-ul se rupe, și îi restaurează forma cu ajutorul gheții, chiar și printr-un obiect sau inamic.


APROAPE TOTUL DESPRE QUINCY


۞ Quincy: - sunt un clan de oameni cu abilitatea de a percepe lumea spirituală care au luptat odată împotriva hollows, folosind arcuri din energie spirituală pentru a-i distruge. Spre deosebire de Shinigami, Quincy absorb și canalizează energia spirituală din împrejurimile lor pentru a lupta. O diferență majoră față de Shinigami este că tehnica de lupta a Quincy distruge complet sufletul unui hollow, acesta nemaiputând intra în Soul Society. Această metodă are tendinta de a zdruncina balanța universului, deoarece atunci când sufletele sunt distruse, numarul de suflete care ajung sau pleacă din Soul Society nu poate rămâne egal. Ca urmare a acestui lucru Shinigami au purtat o campanie de exterminare a Quincy cu 200 de ani înainte de povestea actuală. Cel puțin doi Quincy încă mai există: Uryū Ishida și tatăl lui, Ryūken Ishida.
Deși în manga Bleach, Quincy este scris folosind caractere kanji însemnând călugar al distrugerii (滅却師, mekkyakushi), se pronunță Quincy (クインシー, Kuinshī).

PREZENTARE GENERALA
Spre deosebire de shinigami, care folosesc sabii ca arme principale, arma unui Quincy este cel mai adesea un arc. Este construit din particule spirituale colectate din jurul lor, spre deosebire de shinigami, care se bazează pe propia energie spirituală. Flashback-uri din seria anime ne arată ca Quincy din vechime foloseau arcuri longbow și harbalete, trăgând cu săgeți spirituale din ele. Arcurile Quincy-lor sunt "summonate" folosind artifacte numite Cruci Quincy. Singura limită a abilităților unui Quincy de a crea și trage săgeți este propia stamină și abilitatea acestuia de a absorbi particule spirituale din mediul ambiant. Quincy posedă și alte unelte pentru ai ajuta în timpul unei lupte sau care le cresc puterea ori servesc ca arme secundare.
O altă diferentă majoră între shinigami și Quincy sunt metodele de luptă. Un shinigami purifică sufletul unui hollow, păstrând astfel balanța sufletelor între cele doua lumi, pe când Quincy distrug hollows, inclusiv sufletul acestuia. Astfel, balanța celor doua lumi începe să se încline spre o parte, punând în pericol ambele lumi. Acest pericol a dus la războiul dintre Quincy și shinigami, care s-a terminat cu victoria shinigami-lor și moartea multor Quincy. Clanul Quincy a fost apoi monitorizat multe decenii, pană când numărul lor incepand să scadă. Mai apoi Quincy au înaintat idee că deoarece încă făceau parte din lumea celor vii și erau încă destui de numeroși la acea vreme, că ar putea lua rolul de "first responders" la atacuri hollow, protejând oameni până când shinigami mai puțini numeroși ar putea trimite un reprezentant pentru a distruge hollow-ul. Îngreunați de recentul război, shinigami au refuzat să participe, optând să își aloce resursele limitate spre cele mai periculoase și curente atacuri ale hollows. Aceasta este cauza antipatiei față de shinigami a lui Uryū Ishida, colegul de clasă al lui Ichigo, el insăși un Quincy, al cărui bunic (ultimul suporter al planului Quincy-lor) a fost ucis de un grup de hollows înainte ca shinigami să poată ajunge.
Ultima diferentă dintre Quincy și shinigami este uniforma. Pe când shinigami poartă tradiționalele hakama, negre, Quincy poartă tunici cu guler înalt, albe. Acestea au o oarecare asemanare cu haine Mandarin-chinezești și cu haina cassock a preoților catolici . Aceasta le dă Quincy-lor un stil "străin" și "vestic" fața de cel al shinigami-lor. Un motif al Quincy-lor care continua să se repete este crucea, care apare frecvent pe uniformele și artefactele lor. Această cruce nu are aceiași formă între toți Quincy (ex. Uryū folosește o cruce Celtică, pe când Ryūken folosește una de forma unei pentagrame). Există și o cruce pe sașe direcții care apare pe spatele tunicii lui Uryū'. În biserica creștină din timpul erai romane, dar și la începutul Eviulului Mediu, crucea latina nu începuse încă să domine, și de aceea e posibil ca toate cele trei simboluri să fi fost utilizate. Acest lucru combinat cu atitudinea și scopul Quincy-lor, le dă acestora o asemanare cu cavaleri, sau, mai specific, cu cruciați. Deși diferențele dintre Quincy și shinigami în categoria costume și iconographie sunt minore față de diferențele între arme și ideologii, câteva coperți de capitole au exploatat contrastul negru/alb pentru a crea un motif Yin și Yang, precum în capitolul #189, "Resolve"

QUINCY CUNOSCUTI

Uryū Ishida (石田 雨竜, Ishida Uryū
 
= vezi DESCRIEREA PERSONAJELOR IMPORTANTE

Ryūken Ishida (石田 竜弦, Ishida Ryūken)  



Ryūken este fiul lui Sōken Ishida și tatăl lui Uryū Ishida. Director al Spitalului Karakura, este cunoscut drept ultimul Quincy, un statut contestat de fiul său. Este prezentat ca o persoana rece, orientată spre munca, înstrainata atât de tatăl său cât și fiul său. Ryūken detestă faptul că este un Quincy pe baza argumentului că nu îi ajută să traiască o viață adecvată, și ar prefera să se concentreze asupra salvării celor vii în loc de sufletele celor morți. Ajunge să declare că Quincy ar trebui să dispară odată ce generația lui Sōken s-ar stinge, îndemnândul pe Uryū să nu urmeze urmele bunicului său. Acest lucru îl face neobișnuit între personajele din Bleach ce percep lumea spirituală, care în general îi acordă o prioriate mai mare decât celei reale.
Destul de ciudat este faptul că, Ryūken împărtășește o relație cu Isshin Kurosaki asemănătoare cu cea a fiilor lor. El comentează asupra faptului că Isshin și-a recăpătat puterile atunci când acesta îl vizitează, și cei doi poartă o conversație asupra copiilor lor și stilurile lor de ai crește. Isshin remarcă faptul că Ryūken încă fumează, deși se află într-un spital. În acelaș timp Kisuke Urahara pare să îl cunoască pe Ryūken.
Deși Ryūken își batjocorește statusul de Quincy, el se îmbracă în alb și poartă o cravată albastră ce are un model cu cruci, o aluzie evidentă la crucea Quincy. În anime se poate observa că spitalul lui Ryūken este decorat cu multe cruci. Ryūken îl ajută pe Uryū să-și recapete puterile de Quincy pierdute cu condiția că acesta să nu se mai asocieze niciodată cu shinigami, chiar și dacă aceștia îi sunt prieteni.
Spre surprinderea lui Uryū, deși tatăl său pare neinteresat de clanul Quincy, Ryūken este extrem de puternic. Nivelul său de Quincy îl depăsește pe cel al fiului său, care e considerat un geniu de către Mayuri Kurotsuchi. Defapt, el poseda toate skill-urile și tehnicile cunoscute unui Quincy, moștenind puterea tatălui său și crucea Quincy a acestuia. Când apare prima oara ca combatant în timpul arcei Arrancar, Ryūken înfrange doi arrancari incompleți cu 3 săgeți: una pentru al salva pe Uryū, și câte una pentru a distruge câte un arrancar. Tot el a construit o camera secretă de antrenament sub Spitalul Karakura, care ascunde energia spirituală.
Ca toți Quincy, Ryūken folosește un arc drept armă. Spre deosebire de alți Quincy văzuți până acum, Ryūken e capabil de a schimba forma arcului după bunul plac și de a trage sageți multiple în acelaș timp. Totodată poate lansa atacuri cu o viteza mare cu o singură mână. Arcul său este alb, și nu albastru. În anime, acesta are o înfățișare mai metalica și este mai solid, față de majoritetea arcurilor Quincy. Ryūken folosește o pentagrama pentru ași crea arcul, deși artefactul înca poartă denumirea de Cruce Quincy (滅却十字, mekkyaku jūji).


Sōken Ishida (石田 宗弦, Ishida Sōken
[Decedat]
Mentor atât pentru fiul său, Ryūken, cât și pentru nepotului său, Uryū, Sōken (născut pe 22 Martie) a fost un bătrân amabil pe care Uryū la admirat. El a susținut o variantă neobișnuită de filosofie Quincy pledând cooperarea cu shinigami, cu scopul ca Quincy să opereze ca "first-response", apărând oameni până când shinigami ar fi ajuns. Sōken a fost ucis de un grup de hollows cât timp forțele shinigami au fost ținute în rezervă de către Mayuri Kurotsuchi care vroai sufletul lui Sōken pentru cercetarile sale. Moartea sa este motivul principal pentru care Uryū urăște shinigami, deși odată ce a aflat adevărul ura lui Uryū s-a îndreptat mai puțin spre shinigami și mai mult spre Mayuri.

STIL DE LUPTĂ

Spre deosebire de shinigami, care își folosesc propia putere spirituală pentru a lupta, Quincy își alimentează abilitățile absorbind energie spirituală din mediul înconjurator. Ei absorb energie spirituală din atmosferă, fiindu-le mult mai ușor să colecteze energie atunci când se afla într-un mediu cu o concetrație mare de particule spirituale, precum Soul Society și Hueco Mundo. Pentru un Quincy suficient de puternic, nu există nici o diferență între particule spirituale și energie spirituală ca sursă pentru puterea sa. Quincy pot folosi energia pe care o adună, sau pot folosi tuburi argintii umplute cu energie spirituală (gintō), pentru a efectua tehnici ofensive, de suport, și defensive, similare cu kidō-ul shinigami-lor.




Puterea unui Quincy poate fi crescută semnificativ folosind mănușa sanrei (散霊, sanrei). Un Quincy fiind nevoit să se antreneze intens timp de o săptămână pentru a putea folosi mănușa. Mănușa funționează prin respingerea particulelor spirituale, făcând ca un Quincy să-și poată summona mult mai greu arcul. Orice Quincy reușește șă-și folosească cu succes puterile în timp ce poartă mănușa poate astfel să atingă nivele mai mari de putere. Acest antrenament stă și la baza formei finale Quincy.
Un Quincy ce poartă manușa sanrei o poate scoate într-o situație disperată, intrând într-o stare cunoscută ca Forma Finală Quincy sau Letz Stile (最終形態(レットシュティール), Retto Shutīru, German pentru "stil final," Japanez pentru "formă finală"). Renunțând la repulsia artificială a energiei spirituale pe care manușa o acordă, un Quincy va simți o crește abruptă în putere, odată cu o schimbare a înfațișării. Cât timp un Quincy este în această formă, el va absorbi energia din jurul său la o viteză atat de alarmantă încât va începe să dezintegreze obiecte spirituale din împrejurimea sa. În această stare, un Quincy este capabil să lupte cu o viteză și o putere fizică extremă, fii capabil să învingă un căpitan shinigamide nivel mediu. Totuși, forma finală este o sabie cu două tăișuri, deoarece nici un corp uman nu poate face față la puterea imensă care vine cu ea. După o perioadă scurtă de folosire, corpul unui Quincy se va auto-izola de energia spirituală în scopul auto-conservării, răpindui Quincy-ului puterile. Forma finală este considerată o ultimă soluție deoarece deși e posibil pentru Quincy să-și recapete puterile mai târziu, procesul este extrem de periculos.
Singura modalitate pentru un Quincy de ași recăpăta puterile după folosirea formei finale este de a se auto-istovi atât mental cât și fizic, și apoi de a fi lovit la exact 19 mm în dreapta inimii cu o sageată spirituală. După aceasta, o cicatrice în formă de pentagramă va apărea în locul inpactului, puterile fiindu-i returnate.

Unelte Quincy

Quincy posedă numeroase artefacte și echipamente care îi ajută în moduri diferite. Mai jos sunt cele care au apărut în manga si anime:
Momeală pentru Hollow — Aceasta este cel mai mic articol, de forma unei monede ce atrage hollows atunci când este zdrobit. Când este folosita de Uryū, momeala, în combinație cu imensa "presiune" spirituală a lui Ichigo, a fost capabilă să atragă un gillian din clasa menos din Hueco Mundo.

Bratara Quincy (装身具, sōshingu) 
— Introdusă în Bount arc al anime-ului, Brățara Quincy este un artefact destinat reproducerii puterilor naturale ale unui Quincy. Funcționează prin atragerea particulelor spirituale din mediu, ca și un Quincy. Poate fi folosită util doar de cei ce sunt deja adepți la formarea și controlul particulelor spirituale. Când este activat, el formează un arc metalic pe mâna utilizatorului și îi dă acestuia și o înfățisare potrivită unui Quincy. Brațara este un dispozitiv delicat și instabil, care eventual se va distruge dacă este folosit prea mult. Arcul creat are imensul dezavantaj că săgețile au traiectorii eratice , uneori ocolind tința. Și mai mult, dacă arcul trage când dispozitivul este la puterea sa maximă, el ar putea exploda, omorând utilizatorul și distrugând orice din imediata apropiere. Uryū a fost capabil să treacă peste majoriatea acestor probleme folosind arcul pentru ași utiliza propiile puteri suprimate, în loc să se bazeze pe arc să atragă particule spirituale pentru el.



Quincy cross (滅却十字, mekkyaku jūji) 

 
— Echipament standard pentru orice Quincy, Cucea Quincy are rolul de focar pentru un arc Quincy. Crucea nu este mereu de forma unei cruci, crucea lui Ryūken fiind o pentagramă.


Sanrei glove (散霊手套, sanrei shutō) 

 
— Mănușa sanrei este un puternic artefact Quincy care poate crește exponențial puterea unui Quincy, dar necesită un antrenament periculos și extenuant de rezistență (purtând-o timp de o sapt, timp în care se trage continuu săgeți spirituale) pentru a o stăpâni. Mănușa funționează împrăștiind particulele spirituale din imediata apropiere, făcând mai grea materializarea unui arc. Dacă un Quincy poate crea un arc și îl poate folosi pentru durata necesară de timp, ei vor suferi o creștere majoră de putere. Când este îndepartată, mănusa, eliberează întreaga putere spirituală a utilizatorului - transformându-i într-o ființă cu puteri nemăsurabile, și apoi forțând puterile acestuia sp se consume complet.


Seele Schneider (魂を切り裂くもの(ゼーレシュナイダー), Zēre Shunaidā, German și Japonez pentru "taietor de suflete")

— Seele Schneider este o săgeată subțire de forma unei săbii. Este mult mai lungă decât o sageată standard și funcționează asemănător cu un fierăstrău mecanic: particulele spirituale ale sabiei vibrează la o frecventa ultra-rapidă, dezlegând legăturile dintre molecule ale oricarui material spiritual pe care îl taie, utilizatorul Quincy fiind liber să absoarbă particulele spirituale eliberate. Uryū folosește un Seele Schneiders furat dintr-un depozit secret din Spitalul Karakura.


Tuburi de argint (銀筒, gintō)
— Tuburile de argint sunt capsule mici, umplute cu lichid care stocheaza energie spirituala, si care sunt utilizate de către Quincy pentru a realiza vrăji în acelaș mod în care shinigami folosesc kidō. Ca și kidō, acestea sunt activate prin strigarea unor comenzi, dar nu necesitș energia utilizatorului pentru a le folosi.


Soul-synthesized silver (霊化銀, reika gin) 
— Soul-synthesized silver a fost folosit de către Ryūken Ishida pentru a construi camera secretă în care se antreneaza Uryū.


Soul-synthesized glass (霊化硝子, reika gurasu) 
— Ca și soul-synthesized silver, soul-synthesized glass a fost folosită pentru construcția camerei de antrenament de sub Spitalul Karakura.

Tehnici cu tuburi de argint


O listă de tehnici care utilizează tuburi de argint (gintō):

Heizen (聖噬(ハイゼン), haizen, German pentru "hot", Japonez for "holy bite") 
— Această tehnică folosește patru tuburi pentru a crea o rază de energie, transparentă și dreptunghiulară, care poate "trece" prin inamic.


Gritz (五架縛(グリッツ), gurittsu, Japanez pentru "five-rack binds")
— Această tehnică creează simbolul unei pentagrame de mărimea unui om care se înfășoară în jurul țintei.

Wolke (緑杯(ヴォルコール), vorukōru, German pentru "nor," Japonez pentru "green goblet") 
— Această tehnică folosește tuburi de argint pentru a crea o explozie. Deși nu este recomandat a fi folosit astfel, Uryū o folosește pentru a amortiza impactul unei caderi.

Sprenger (破芒陣(シュプレンガー), shupurengā, German pentru "detonator," Japonez pentru "ripping grass formation")
— Această tehnică folosește cinci Seele Schneiders pentru a crea un sigiliu de forma unei pentagrame, care odată activat produce o explozie masivă între granițele sale. Seele Schneiders funcționează ca acumulatori, adunând cantinatea necesară de particule spirituale pentru a crea explozia. Lichidul din interiorul gintō are rolul de detonator. Pregătirile pentru tehnică combinate cu timpul de încarcăre pentru Seele Schneiders face ca folosirea tehnicii în lupta sa fie nepractică dacă utilizatorul nu reușește să tragă de timp.

Tehnici Quincy

Pe lângă arc, Quincy folosesc și un număr de tehnici speciale pentru a obține un avantaj în luptă:

Hirenkyaku (飛廉脚, Hirenkyaku "flying screen step/god step", "flying bamboo-blind leg")
— Împreună cu pași flash ai shinigami-lor și cu sonido al arrancar-rilor, hirenkyaku îi permite utilizatorului să se miște foarte rapid pe distanțe scurte; potrivit lui Uryū Ishida este mai rapid decât pașii flash, deși viteza superioara a lui Mayuri Kurotsuchi sugerează că aceasta este o generalizare. Pentru a executa această tehnică, utilizatorul colectează particule spirituale sub tălpile picioarelor și "călătorește" pe aceastea până la destinația dorită. Ca și abilitatea de a "merge pe aer" etalată de majoriatea arrancar-rilor și shinigami-lor, poate fi folosită pentru a levita sau zbura pe distanțe mari. Mayuri îl complimentează pe Uryū deoarece este capabil să utilizeze această tehnică la o vârstă atat de fragedă, sugerând că e dificil de învățat.

Ransōtengai (乱装天傀, Ransōtengai "heavenly wild puppet suit", "disheveled paradise puppet")
Ransōtengai este o tehnică de nivel înalt care îi permite utilizatorului să-și controleze parți ale corpului folosind sfori controlate de propiul creier. Folosind această tehnică, utilizatorul își poate controla corpul asemenea unui păpușar, permițând-ui sp se miște liber în ciuda paraliziei , membrelor rupte, sau oricărei alte forțe care l-ar imobiliza. Original creată pentru a permite Quincy-lor bătrâni să lupte cu succes, este destul de rară ca Mayuri să nu fi întâlnit un Quincy (din 2661 pe care i-a examinat sau studiat) care să o folosească înafara lui Uryū.

APROAPE TOTUL DESPRE HOLLOW SI ARRANCAR


۞ Hollows: Hollows sunt principalii antagoniști din Bleach. Ei sunt spirite malefice ce trăiesc în Hueco Mundo dar călătoresc în lumea celor oamenilor pentru a se hrăni cu sufletele celor vii și celor morți. Ca și Shinigami, hollows sunt facuți din materie spirituală și nu pot fi detectați de către oamenii normali. Procesul prin care un plus se transformă în hollow durează câteva luni(chiar mai mult), depinzând de lungimea Chain of Destiny (因果の鎖, inga no kusari, Chain of Fate, Lanț al Destinului), care iese din centrul pieptului acestuia. Când lanțul dispare cu totul, sufletul este transformat într-o formă unică, monstruoasă cu o vagă mască de schelet și o mare gaură unde lanțul a fost odată conectat. Deși majoritatea hollows pot fi învinși de un shinigami de putere medie, sunt unii care îi întrec în putere și pe cei mai puternici shinigami. Toți hollows poartă o masca alba, dar un grup mic de hollows le-au spart, devenind Arrancar. Spărgând maștile, acești hollows redobândesc rațiunea, obtinând uneori și forma humanoidă, și acces la puteri de shinigami.

FORME ALE ZANPAKUTO  LA ARRANCARI = Resurrección


Arrancari, care sunt hollows ce și-au scos maștile și au câștigat puteri de shinigami, au un zanpakutō și pot executa ceva similar cu eliberarea unui zanpakutō, făcută de un shinigami, denumit resurrección (Spaniol pentru reînviere). Spre deosebire de zanpakutō-ul shinigamilor, zanpakutō-ul unui arrancar este defapt puterea unui hollow sigilată în forma unei sabii. Eliberându-și zanpakutō-ul în aceiași manieră ca un shinigami, un arrancar își eliberează puterile de hollow.
Deoarece puterea lor este sigilată în zanpakutō, eliberarea unui arrancar îi va transforma de obicei unele parți sau tot corpul, în ceva asemănător formei unui hollow, permițându-i să își folosească abilitățile liber. Această formă reflectă de obicei cum arătă arrancar-ul când era un hollow, deși se întâlnesc unele variații. Arrancarii normal se reîntorc la forma lor umană numai după ce își resigilează puterile de hollow; făcând acest lucru fără resigilare, deși posibil, este o schimbare permanentă comparabilă cu amputarea unui membru. Motivul pentru care arrancarii trec prin chinul de a-și resigila puterile este acela că le permite să mențină formă umană, conservându-și astfel puterile când sunt inactivi.


-LISTA ZANPAKUTO-URILOR DUPA PERSONAJE- -ARRANCAR-

Yammy Llargo - Espada nr. o (Fost Nr. 10) 



Nume: Ira (憤獣 (イーラ), Īra; Spanoil pentru "Anger", Japonez prntru "Angry Beast")
Resurrección: Zanpakutō-ul explodeaza si elibereaza o imensa putere spirituala iar Yammy creste la o dimensiune monstruoasa. Se elibereaza la comanda "Be enraged" (ブチ切れろ, buchikirero)

Abilitati: Yammy poseda puteri supraomeneşti de un nivel mare incat acţiunile sale duc la distrugerea. Deşi nu a arătat nici o tehnică impresionanta, Yammy se bazează în întregime pe un stil de luptă brutal. Nu isi foloseste niciodata zanpakutō-ul în luptă.


Coyote Starrk - Espada nr. 1


Nume: Los Lobos (群狼 (ロスロボス), Rosu Robosu; Spaniol pentru "The Wolves," Japonez pentru "Wolf Pack")
Resurrección: Los Lobos se elibereaza la comanda: "Kick About" (蹴散らせ, kechirase;). Cand zanpakutō-ul este eliberat apar doua pistoala de aceeasi lungime. Aceste pistoale sunt de fapt Lilynette.


Abilitati: Starrk este capabil de a convoca o haită de lupi gri aparent. Lupii sunt controlati verbal de Starrk. Ele sunt capabile de distrugeri masive, ca atunci când unul a explodat si a distrus o mare suprafaţă a oraşului Karakura.


Baraggan Luisenbarn - Espada nr. 2


Nume: Arrogante (髑髏大帝 (アロガンテ), arogante; Spaniol pentru "Arrogant," Japonez pentru "Great Skull Emperor")
Resurrección: In forma sa eliberata, Baraggan se transforma intr-un skeleton. Se elibereaza la comanda: Rot (朽ちろ, kuchiro)


Abilitati: Baraggan este capabil să imbatraneasca pe oricine şi fiecare obiect din jurul lui, chiar si cladirile incep sa se deterioreze prin simpla lui prezenţa.


Tia Haribel - Espada nr. 3


Nume: Tiburón (皇鮫后 (ティブロン), Tiburon; Spaniol pentru "Shark", Japonez pentru "Imperial Shark Empress")
Resurrección: In forma sa eliberata ea poate manipula apa. Totodata îi dispar hainele si tatuajul. Se elibereaza la comanda: "Destroy" (討て, Ute).


Abilitati: Viteza colosala; manipularea apei.


Neliel Tu Oderschvank - Fost Espada nr. 3 


Nume: Gamuza (羚騎士,  "Antelope Knight", Spaniol pentru chamois)
Resurrección: Nel se transformă într-un centaur în timp ce sabia ei devine o lance cu două tăișuri. Totodată, coarnele măștii ei devin puțin mai lungi. Este activată prin comanda "declare" (謳え, utae).


Abilități: Atacul principal al lui Nel este Lanzador Verde (Spaniol pentru "green thrower" or "green spearman", in Română "aruncatorul verde"), ea azvârlindu-și lancea cu o viteză mare și cu o forță rotativă spre inamici ei, transformând arma într-o bormașină.


Ulquiorra Cifer - Espada nr. 4


Nume: Murciélago (黒翼大魔 (ムルシエラゴ), Murushierago; Spaniol pentru "Bat", Japonez pentru "Black-Winged Great Demon"; Liliac).
Resurrección: El dezlănţuie o explozie neagra (cu contur verde) de energie spirituală care pluteste în jurul lui ca o ploaie verde. În starea asta, Ulquiorra devine LILIAC. În timp ce se afla în această formă îi apar pe spate aripi negre de liliac, părul devine mai lung şi ravasit şi rămâne de masca lui Hollow îi ramane pe vârful capului, cu două coarne mari.


Abilitati: In aceasta forma el câştiga abilităţi fizice şi mai mari. Ulquiorra  are capacitatea unica de a trece la o a doua forma, numita Resurrección Segunda Etapa.


Nnoitra Jiruga - Espada nr. 5


Nume: Santa Teresa (聖哭螳螂, termen Spaniol pentru "Mantis religiosa," Japanez pentru "sacred crying mantis", în Română "călugăriță plângătore sacră")


Resurrección: Nnoitra obține două brațe în plus aranjate orizontal de la umeri săi, și mai poate produce încă două brațe dacă este necesar. Lama zanpakutō-ului său se schimbă, luând forma brațelor (asemănătoare unei coase) unei calugărițe, și apoi se desparte în patru săbii identice pentru fiecare dintre brațele lui. Masca sa de hollow se schimbă și ea, arătând de parcă a fost ruptă și conținând dinți zimțați. Totodată îi crește și o pereche de coarne, unul mai lung decât celălalt, curbate în așa fel încât seamănă cu o semilună. Este activat de comanda "pray" (祈れ, inore).
Abilități: Vindecare accelerată.


Grimmjow Jeagerjaques - Espada nr. 6


Nume: Pantera (豹王,"Panther King", Spaniol pentru Panteră)


Resurrección: Aspecutul lui Grimmjow devine asemănător cu cel al unei feline, luând trăsături distinctive precum dinți zimțați, o coadă, și labe la picioare. Hainele sale se schimbă și ele, pentru a se potrivi cu forma sa originală de hollow. Părul său devine mai lung, și marcajele de sub ochi se măresc, ajungând până la vârful urechilor. Masca sub forma de maxilar dispare, fiind înlocuită de o coroană situată un pic deasupra frunții. Eliberarea lui Grimmjow este activată prin comanda "grind" (軋れ, kishire).
Abilități: Această forma îi crește drastic viteza lui Grimmjow, dându-i și agilitatea unui animal. Odată transformat, este capabil să ragă, creind puternice unde de șoc în aer. În plus, poate să tragă cu proiectile asemănătoare unor săgeți din antebraț, si poate crea gheare de energie din vârful degetelor denumite desgarrón (Spaniol pentru "tear", în Română "sfâșâie").


Luppi - Fost Espada nr. 6


Nume: Trepadora (蔦嬢, "Ivy Girl")


Resurrección: Opt cârcei cresc dintr-o carapace așezată pe spatele lui Luppi, pe care Luppi le poate controla. Masca sa se mută de pe marginea capului său formând o cască. Este activat de comanda "strangle" (縊れ, kubire).
Abilități: Tentaculele lui Luppi pot fi folosite în diferite modalități. Pot fi folosite pentru a dezlănțui lovituri zdrobitoare sau pentru a strânge inamici, din capătul acestora putând crește și un număr de țepi ascuțiți. Carapacea poate fi rotită, rotind și tentaculele, asemănător paletelor unui elicopter.


Zommari Leroux - Espada nr. 7


Nume: Brujería (呪眼僧伽 Spaniol pentru "Vrăjitorie")


Resurrección: Zommari este acoperit de 48 de ochi aranjați în jurul secțiunii mijlocii. Picioarele sunt înlocuite de o structură asemănătoare unui dovleac înconjurat de fațe ciclopice. Este activată de comanda "suppress" (鎮まれ, shizumare).
Abilități: După eliberarea zanpakutō-ului, Zommari obține o abilitate numită amor (Spaniol pentru "iubire"), care poate fi folosită pentru a controla orice ochi săi văd, marcând obiectul controlat cu un semn ce arată ca un soare. Partea sa înferioară poate, totodată, să îi acopere întreg corpul, servind ca un fel de defensivă.


Szayel Aporro Granz - Espada nr. 8


Nume: Fornicarás (邪淫妃,  Spaniol pentru voi păcătui trupește)


Resurrección: Două perechi de structuri asemănătoare cu aripi apar pe spatele lui Szayel și o mulțime de tentacule cresc din partea inferioară a corpului acestuia. Tentaculele se pot retrage pentru ai permite să meargă liber. Ochelari săi se extind pentru a forma o tiară și mai obține un set de marcaje ciudate sub ochiul său stâng. Fornicarás este activată de comanda "sip" (啜れ, susure).
Abilități: După eliberarea zanpakutō-ului, Szayel Aporro poate crea o cantitate mare de lichid negru pe care îl pulverizează. Orice organism viu atins de lichid este clonat. Înfăsurându-și inamicul în una dintre aripi, el poate creea o păpușă a acestuia, asemănătoare unei păpușe voodoo, pe care o folosește pentru ași răni inamicul; efectul se limitează la vătămarea organelor interne și tăieturi externe superficiale. Dacă este rănit grav, Aporro poate să se refacă implantând un ou în interiorul inamicului său, oul devorându-le organele interne după care crește într-un nou Szayel, într-un timp foarte scurt.


Aaroniero Arruruerie - Espada nr. 9


Nume: Glotonería (喰虚, "Eating Hollow", Spaniol pentru Lăcomie)


Resurrección: Partea inferioara a corpului lui Aaronierose se schimbă într-o caracatiță imensă cu multe guri enorme pe corpul său. Este activat de comanda "devour" (喰い尽くせ, kuitsukuse).
Abilități: Odată ce Aaroniero își eliberează zanpakutō-ul, el poate folosi toate puterile hollow-urilor pe care i-a consumat în acelaș timp, iar tentaculele sunt folosite pentru atacuri melee.


Shawlong Koufang - Arrancar nr. 11


Nume: Tijereta (五鋏蟲, Spaniol pentru urechelniță)


Resurrección: Partea superioară a corpului lui Shawlong este acoperită de o armură insectoidă, care se termină cu gheare foarte lungi la mâini. O coadă ce se termina cu o structură asemănătoare unei foarfece crește puțin mai jos de gâtul său. Masca sa se extinde pe partea stângă a feței sale. Este activat de comanda "snip" (截て, tate).
Abilități: Ghearele lui Shawlong sunt folosite pentru atacuri melee.


Edrad Liones - Arrancar nr. 13


Nume: Volcanica (火山獣, "Volcanic Beast", Spaniol pentru "Vulcanic").


Resurrección: Brațele lui Edrad se măresc și sunt acoperite de armură. O gură de evacuare apare pe fiecare din umerii săi. Masca sa dispare cu totul. Este activat de comanda "awake" (起きろ, okiro); in tankōbon, aceasta este schimbată în "conflagrate" (熾きろ, okiro).
Abilități: Edrad poate lansa atacuri pe baza de foc din pumni, care îi înconjoara pe inamici.


Yylfordt Granz - Arrancar nr. 15


Nume: Del Toro (蒼角王子, "Pale Horn Prince", Spaniol pentru "de pe taur")


Resurrección: Partea superioară a corpului lui Yylfordt este acoperită de armura, transformându-l într-o creatură ce se aseamană cu un taur cu coarne lungi. Chiar și merge în patru picioare. Este activat de comanda "gore" (突き砕け, tsukikudake).
Abilități: Yylfordt își folosește coarnele ca principală modalitate de atac, atacurile sale comparându-se cu cele ale unui taur.


Dordonii Alessandro Del Socacchio - Arrancar nr. 103


Nume: Giralda (暴風男爵, "Windstorm Baron", Spaniol pentru Giralda)


Resurrección: Lui Dordonii îi cresc coarne mari pe umeri și o armură pe picioare, care odată ajunsă la talie se termină în alte două coarne. Două cicloane enorme apar din armura de pe picioarele lui Dordonii, permițându-i să leviteze. Este activat de comanda "whirl" (旋れ, maware).
Abilități: Dordonii poate controla două bestii din vânt cu capete de păsări, care sunt create din cicloanele de la picioare.


Cirucci Thunderwitch - Arrancar nr. 105


Nume: Golondrina (車輪鉄燕,"Wheel Iron Swallow", Spaniol pentru rândunică)


Resurrección: Lui Cirucci îi cresc aripi enorme cu lame în loc de pene. Brațele ei se lungesc și degetele devin gheare ascuțite. Masca crește, prin 'pene' pe spate, terminându-se cu două structuri din pene ce cresc la picioare. Este activată de comanda "rip off" (掻っ切れ, kakkire).
Abilități: Aripile lui Cirucci pot fi folosite drept proiectile care se reîntorc la ea după folosire. Forma de după eliberare consumă o cantitate foarte mare de energie spirituală, dar Cirucci poate renunța la aripi și gheare pentru a acoli acest dezavantaj, concentrându-și energia în mască. Totuși, această schimbare este permanentă.


Gantenbainne Mosqueda - Arrancar nr. 107


Nume: Dragra (龍拳,"Dragon Fist" = "Pumnul Dragonului")


Resurrección: Gantenbainne obține o armură din placi, sub formă de domuri, peste brațe și spate, terminându-se într-o coadă, dându-i înfășișarea unui armadillo. Pumnalele se aseamănă cu niște dragoni.
Abilități: Coada lui Gantenbainne emite energie pe care el o adună în pumnale și o lansează înainte printr-un atac, cu aspectul unui cap de dragon, tehnică denumită Dios, Ruego Nos Perdóne (主よ我等を許し給え).


Tesra Lindocruz- Arrancar cu nr. 50


Nume: Verruga (牙鎧士, Tusk Armored Samurai, Spaniol pentru mistreț)


Resurrección: Tesra devine o creatură ce se aseamană cu un mistreț Masca sa crește și îi acoperă toată fața, producând și o pereche de colți. Părul său crește într-o coamă. Este activat de fraza "strike down".
Abilităși: Puterea fizică a lui Tesla este vast marită, permițându-i să rupă oase cu usurință.


Patros - Arrancar cu nr. necunoscut


Nume: Jerifalte (ヘリファルテ, Spaniol pentru "șef")


Resurrección: Patros ia o formă asemănătoare unui tanc, cu două mâini asemănătoare unor săbii pe care le folosește pentru a ataca. Este activat de comanda "pollute" (汚れよ, kegareyo).
Abilități: Brațul drept al lui Patros poate fi folosit pentru a lansa atacuri energetice, în timp ce brațul stâng lansează un atac pe o zona mai largă, prin comanda "split open" (弾けろ, hajikero).

CATE CEVA DESPRE VIZARD


۞ Vizard-ii: (sau viazard-ii) sunt exact opusul arrancar-ilor; sunt shinigami care si-au dezvoltat un hollow in interior pentru a-i obtine puterile si ale caror puteri de shinigami raman dominante. Pentru a realiza asta, trebuie ca intr-un anumit moment sa se lupte cu hollow-ul lor interior si pe urma sa pastreze controlul asupra lui. Din moment ce au fost original shinigami, par la fel ca ceilalti oameni, dar isi pot convoca masca dupa propria dorinta. Poarta zanpakuto-uri, dar au tendinta sa isi foloseasca mai mult puterile de hollow in dauna celor de shinigami. Cand foloseste puterile de hollow, vizard-ul trebuie sa aiba masca pusa, iar albul ochilor devine negru si irisul auriu. Nu au gaura unui hollow in corpul lor care sa indice ca nu au suflet sau ca nu se pot controla. Cand poarta mastile, ei detin in totalitate controlul, dar au o limita de timp in care isi pot folosi masca. Limita variaza de la vizard la vizard. Societatea Sufletelor considera vizard-ii criminali pentru ca au incalcat ultima regula de obtine puteri de hollow. Nici un hollow nu ar accepta un vizard, pentru ca acestia au fost shinigami, inamicii hollow-ilor. De aceea se presupune ca Vizard-ii nu se aliaza cu niciuna dintre parti.
Vizard Gear - Zanpakuto ( Soul Cutter) - Zanpakuto-ul unui Vaizard in principiu pare a fii la fel cu zanpakuto-ul unui shinigami, avand in vedere ca Ichigo este tehnic un vaizard ceea ce sugereaza ca acestia pot folosii release-uri cat si abilitatie zanpakuto-urilor, bankai si altele.
- Hollow Mask - Masca unui Vaizard este ceea care le ofera capacitatea de a folosii abilitatile de hollow. in timpul luptei, Vaizarzi isi convoaca mastile de hollow si puterile de hollow pentru a-si marii puterile de shinigami, aceasta oferindu-le o crestere masiva a fortei, vitezei, staminei si a andurantei. De asemenea pot folosii si o serie din puterile mai comune de hollow, precum Cero. Ranile pe care le-au primit pana in acel punct pot fii usor ignorate in timpul purtarii masti de hollow.

CATE CEVA DESPRE PERSONAJELE VIZARD



Shinji Hirako (平子 真子, Hirako Shinji)

- este un recrutor şi liderul de facto al Vizard şi a fost căpitan al Diviziei 5 din Gotei 13.

Love Aikawa
(愛川 羅武 or ラブ, Aikawa Rabu) (porecla: ラヴ Ravu)

-a fost capitanul Diviziei 7 din Gotei 13.

Mashiro Kuna (久南 白, Kuna Mashiro)

-este fostul locotenent al Diviziei 9 sub comanda Capitanului  Muguruma, şi în prezent este membru al Visard.

Kensei Muguruma (六車 拳西, Muguruma Kensei)

-a fost Capitanul Diviziei 9 din Gotei 13 si a avut-o ca locotenent pe Mashiro Kuna. Acum este membu Vizard.

Rōjūrō Ōtoribashi (鳳橋 楼十郎, Ōtoribashi Rōjūrō)

-i se  mai spune si Rose (ローズ, Rōzu) si a fost Capitanul Diviziei 3 din Gotei 13. Este membru Vizard.

Hiyori Sarugaki (猿柿 ひよ里, Sarugaki Hiyori)

-a fost locotenent in cadrul Diviziei 12 sub comanda capitanilor Kirio Hikifune şi Urahara Kisuke şi în prezent este membru Visard.

Hachigen Ushōda (有昭田 鉢玄, Ushōda Hachigen)

-a fost locotenent in Corpul Kido sub comanda capitanului Tessai Tsukabishi. I se mai spune si Hachi (ハッチ). Acum este Vizard.

Lisa Yadōmaru (矢胴丸 リサ, Yadōmaru Risa)

-a fost locotenent in Divizia 8 sub comanda Capitanului Shunsui Kyōraku.

Atât m-am priceput, atât am făcut. Puteți să aduceți completări... și comentarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Cel mai frumos Manager de Fotbal Online

Acesta este cel mai frumos și cel mai complet joc de manager fotbal online din câte am încercat sau jucat. În funcție de cât ești de bun manager, poți să joci și în Champions League. Dar până acolo e dum lung! Vino și alătură-te Ligii România. Avem nevoie de manageri ca să rămânem pe primul loc în lumea ManagerLeague. Mulțumesc tuturor celor care s-au înscris în această competiție online!
... Sau poți să citești mai multe aici


Contact: onimusha_cs@yahoo.com

MCA


Lista mea de bloguri

Un produs Blogger.